08 maalis 2014

Paketti kasaan ja paluu voittokantaan

Kansainvälinen naistenpäivä kääntyi iltaan ja oli Huikeiden Poikien vuoro esittää ohjelmanumeronsa. Valmistavien vierasotteluiden sarja vei meidät tällä kertaa Mustasaaren puolelle, missä kohtasimme koivulahtelaisen FC Kuffenin Suomen suurimmassa sisäurheilu- ja palloiluhallissa. Valmistavia otteluita oli pelattu tätä ennenkin, mutta nyt oli vastassa ensimmäinen sellainen joukkue, joka kohdataan myös kesän sarjaotteluissa.

Ottelun alla oli juhlittu kauniimpaa sukupuolta ja iloittu eloveenamaisen Kaisan menestyksekkäästä pyssyhiihdosta. Osa jäsenistämme oli läsnä myös esiottelussa, joka oli naamioitu liigacupin otteluksi ja jossa kotijoukkue oli mukavan pirteä. Koutsi-Teron päivä meni osittain pähkäillessä, sillä runkopelaajia oli jo valmiiksi sivussa ja ottelupäivänä ilmeni lisää poissaoloja. Poissaoloja aiheuttivat vilustumiset, loukkaantumiset ja erinäiset jäsentämättömät syyt. Koko ajan oli kuitenkin selvää, että vähintään yksitoista pelaajaa on käytettävissä eikä nyt sentään vajaalle jäädä; ainakaan alusta.

Ottelupaikalla selvisi, että koutsilla oli käytettävissään 14 pelaajaa ja hätätapauksessa oma raihnainen itsensä. Pelaajat saivat kuulla pelipaikkansa ja ohjeistusta oli muutenkin tarjolla. Alkulämpö oli varsin maltillinen, mutta mainittakoon, että pelaajisto oli sangen kivasti noudattanut sovittua saapumisaikaa. Jopa puolet oli paikalla, kun kello tärähti puoli kahdeksan kohdalle. Viimeisinkin oli paikalla varttia ennen alkuvihellystä ja tätä voi pitää huikeana kokonaissuorituksena niinkin kiireisenä aikana kuin lauantai-iltana.

Juuri ottelun alla muutamat pelaajat valittelivat turhan kuumaa lämpötilaa, vaikka askeleet olivat olleet kovin vähäiset. Tästä huolimatta hekin olivat jossain määrin valmiina, kun ottelu pääsi vauhtiin. Alkuminuutit olivat kovin sekavia ja Paju yritti polkupyöräpotkua jo avausminuutilla. Sekavuus jatkui ja seuraava vaaranpaikka syntyi, kun vastustajan keskitys otti omituisen kierteen ja ponnahti ylärimastamme takaisin kentälle. Ensimmäinen vartti oli kokonaisuudessaan kovin sekavaa peliä ja varsinkin HuiPolla tuntui olevan totuttelemista äärimmäisen nopeaan ja levottomaan alustaan. Syöttöharhoja tuli hirvittävästi eivätkä minkäänlaiset järkevämmät kuviot onnistuneet.

Parisenkymmentä minuuttia se otti ja sitten FCJ pääsi hiljalleen kuskin paikalle. Siinä oli ensin kulmahässäköitä, senttimetreillä sivussa olleita ratkaisusyöttöjä ja päätyverkkoon nupattuja vapaita puskupaikkoja. Sitten Paju pääsi läpi, lähti kiertämään veskaria ja tämä tarrasi nilkasta kiinni. Kapteenimme menetti tasapainoaan, mutta ei halunnut kaatua rikkeestä huolimatta ja tilanne kuivui kasaan. Kapteenimme Paju oli näkyvästi esillä seuraavillakin minuuteilla, mutta tilanteissa oltiin edelleen samanaikaisesti veskarin kanssa. Juuri ennen puolen tunnin täyttymistä olikin sitten todellinen huippupaikka tarjolla, mutta koppari teki valtavan pelastuksen 8 metristä lähteneeseen laukaukseen Janin tarjoiltua takaviistoon.

Heti perään samainen Paju ehti pystypalloon ennen molaria, mutta vastaantuleva koppari häiritsi sen verran, että nosto sujahti ohitse. Parranpärinää aiheutti se, että samainen koppari ajoi täysin surutta laukaisijan päälle noston jo lähdettyä selvästi aiemmin, mutta tätä ei tuomaristossa pidetty rikkeenä. Paria minuuttia myöhemmin Artolla oli irtopallosta oma laatupaikkansa, mutta laukaus viuhui ohi etukulman.

Arto sai seuraavankin paikan katkaistuaan veskarin hätäpurun, mutta 18 metristä lähtenyt laukaus päätyi suoraan molarin syliin. Elettiin jo avauspuoliskon loppuhetkiä, kun kärkipari ilmaneppaili syöttöjä toisilleen ja Arto eteni maalipaikkaan. Hänet ylijuostiin takaapäin ja rangaistuspotku oli ainoa oikea ratkaisu. Hetken siinä Huikeat Pojat arpoivat laukojaa ja sitten Jani kävi ampumassa nahkakuulan pömpeliin. Maalintekijä kertoi ottelun jälkeen, että huipputeknologia kertoi ottelusykkeen olleen korkeimmillaan juuri yksitoistametristä ampuessa eikä lukema silloinkaan noussut kuin 127:ään. Lukema, joka mm. kalpenee toimituksen noustessa rappusia kerroksen tai kaksi (ainakin sunnuntaisin).

Tauko tuli nopeasti maalin jälkeen ja se oli ytimekäs. Koutsi kävi kertomassa vettä särpiville pelaajilleen, että paketti pidetään edelleen kasassa, nöyryyttä pitää löytyä ja paikoista saisi laittaa sisään. Ei sitä huilia tosiaan kauaa kestänyt ja sitten jatkettiin loppuvuoro avanneen 40-minuuttisen jatkoksi.

Heti toisen puoliajan alkuun Paju oli jälleen molarin kanssa yhtä aikaa tilanteessa. Peliväline kimmahti Miikalle, jonka nosto tavoitti ainoastaan tyhjänä ammottaneen maalin katon. Jokunen minuutti mentiin ilman paikkoja, kunnes Paju kääntölaukoi nahkakuulan tolpan sisäreunaan, mistä se ponnahti kohti vastakkaista kulmalippua. Täysosuma oli ainoastaan millimetreistä kiinni.

Hetki tuosta ja HuiPo esitteli ainakin minuutin mittaisen syöttökuvion. Se ei sillä hetkellä tuottanut tulosta, mutta vastustaja sai liikkua tosissaan. Sitten Miika pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta nostonsa jäi johonkin vastaan tulleen kopparin ylävartaloon. Samaisella minuutilla Jykä pommitti 20 metristä poikkipuun alareunaan, mutta pallo palasi pelattavaksi pompattuaan maaliviivalta. Taas ne marginaalit olivat ainoastaan millimetrejä vinossa.

Sitten oli Kuffenillakin jonkinlainen paikka, mutta 20 metristä lähtenyt laukaus karkasi selvästi yli maalin. Tämä toimi herätyksenä ja HuiPo jauhoi heti perään komean maalin. Samuli lähetti kerrassaan maukkaan passin Janin juoksulinjalle ja hän napautti pelivälineen Artolle. Hän piti päänsä kylmänä ja sijoitti nahkakuulan varmasti maaliverkkoihin. Eikä ilo tähän päättynyt, vaan koneemme jauhoi edelleen. Tällä kertaa Arto napautti pyörylän Janille vauhtiin ja hän toimitti sen takatolpalle. Vahidin oli rynnistämässä sinne ja pallo päätyi takakulmaan hivenen omalaatuisen loikkasijoituksen jälkeen.

Koutsi-Tero pyöritti vaihtorulettia ja huomasimme myös, etteivät kaikki säännöt koske vastustajan maalivahdin pallonkäsittelyä. Peli oli todella selvästi hallussamme eivätkä edes jotkin tilanteiden jälkeiset kontaktit sitä muuttaneet. Molemmilla joukkueilla oli vielä loppuminuuteilla jonkinlaiset paikat, mutta kummastakaan ei täysosumia nähty. Vahidin laukoi voimalla hivenen maalin ohitse ja vastustaja sai paikkansa karmean syöttöharhan sekä yli-innokkaan hyökkäämisen seurauksena. Matti kuitenkin torjui pakotetun laukauksen eikä Pekkaakaan saanut tuupattua kimmoketta omin, vaikka lähellä käytiin. Sitten kuultiin päätösvihellys ja 1½ tunnin vuorolle napakat 40+43 minuuttia olivat pelatut.

FC Kuffen - FC Jukola  0-3 (0-1)  
0-1 39’ Jani rp. Arton päälle voimajuostiin takaapäin
0-2 54’ Arto sijoittaa. Samuli avasi pelin ja Jani tarjoili viimeisen syötön
0-3 58’ Vahidin tuuppaa takakulmaan. Arto lähetti Janin matkaan ja hän toimitti kuulan takatolpalle

Tämä oli hieno kokonaisesitys. Paketti pysyi ensimmäistä kertaa kunnolla kasassa, vaikka parannettavaakin toki löytyi. Kenttätasapaino ainakin oli parasta, mitä valmistavissa otteluissa on tänä vuonna nähty. Maalipaikkoja tuhlattiin edelleen turhan paljon, mutta toisaalta niitä olikin moninkertaisesti vastustajaan verrattuna. Puolustuksemme piti pahimmat uhittelut aisoissa ja se on se toinen puoli jalkapallokolikkoa. FC Kuffen laittoi hyvin vastaan, mutta tällä kertaa sarjanousija korjasi voiton. Joukkueemme kapteeni Paju osoitti ottelun jälkeisissä rituaaleissa pelisilmää ja toivotti linjatuomareina toimineille naisille: “oikein hyvää naistenpäivää!” Olisikohan ihan itse keksinyt vai antoiko protokollavastaava vihjeen..?

Harjoitusottelukauden ensimmäinen voitto maistuu ja tämä antaa uskoa tulevaan sekä omaan tekemiseen. Touhu jatkuu nyt sillä lailla, että ensi viikolla vedämme vain tiistaihöntsän. Sitä seuraava viikko onkin sitten superviikko, kun samaan kalenteripätkään osuu tiistaipallottelu, harjoitusmatsi ja jonkinlaista oheistoimintaa.

On se sitten vaikka pelkkä harjoitusottelu, mutta voittaminen on mukavampaa kuin häviäminen. HuiPo!

Viimeksi muutettu 09 maalis 2014
free joomla templatesjoomla templates
FC Jukola - ???

-
-

-
PeFF - FC Jukola
3-0
 Ottelupöytäkirja
Virkiä - FC Jukola

La 18.3. klo 12.00
Patruuna-Areena

Harjoitusottelu
2018  FC Jukola