06 heinä 2015

Tukkaan saimme, pataan otimme

Kausi oli edennyt jo siihen pisteeseen, että vuorossa oli ensimmäisen sarjakierroksen viimeinen ottelu. Sitä varten matkasimme luonnottomalle nurmelle naapurikunnan puolelle, vaikka vastakkain kaksi vaasalaista joukkuetta olikin.

Vastassa oli tällä kertaa Kungliga Wasa. Heidän kautensa oli sujunut todella ailahtelevasti, mutta olimme silti varautuneet ajatuksissamme hirvittävän vaikeaan koitokseen. Heidän pelaajalistansa on todella vahva ja sieltä oli ammennettavissa karmea tykistö vieraita kiusaamaan. Kotijoukkueelle oli etukäteen annettavissa pieni etulyöntiasema myös sitä kautta, että ottelu pelattaisiin luonnottomalla nurmella. Eivät tekonurmet meillekään täysin vieraita ole, mutta vähäisemmässä määrin kuitenkin. Keskinäistä historiaa tutkittaessa esiin nousivat viime kauden sarjaottelut. Molemmat voittivat kotiottelunsa yllättävän selvin numeroin ja koitokset olivat sarjatasoomme suhteutettuna hyvätasoista kamppailua.

Oma tilanne oli etukäteen ajateltuna jopa yllättävän hyvä. Pahimmat pelot eivät olleet toteutuneet pelaajakadon osalta ja vaihtopenkillekin oli asettaa parikolme pelaajaa. Täytyy kyllä sanoa, että hetken näytti jo pahalta, kun useamman kesäretki oli osumassa tähän ajankohtaan, mutta onneksi joidenkin kalenteriin tuli joustoa. Edellismatsin jälkeen oli tarkoitus pitää yhdet treenitkin, mutta ne jätettiin lopulta kokonaan väliin. Energiavarastoja oli latailtu Wasa Footballcupissa ja muissa vastaavissa kesäriennoissa iloa imien.

Otteluillan sää oli pilvinen ja lämmin. Yleisöä valui paikalle kenties viitisenkymmentä ja kotiottelustamme tuttu myyntipiste oli matkannut yli kunnanrajan. Mutrunaama asetteli pelaajat avauskokoonpanoon ja penkille oli lopulta jättää kolme pelaajaa. Mutrunaama mainitsi ennen ottelua, ettei ollut suunnitellut yhtään vaihtoa etukäteen, sillä hän oletti joutuvansa tekemään pakkovaihtoja, kun joillakuilla alkaisi kuitenkin kolottomaan liikaa.

Ottelu alkoi kannaltamme kovin nihkeästi. Pallollinen peli ja pelaajien liike kilpailivat siitä, että kumpi on hitaampaa sekä vaatimattomampaa. Vastustaja sen sijaan oli terävänä heti alusta ja tahtipuikko olikin vahvasti heidän hallussaan. Puolustuksemme kesti kuitenkin lähentelyt, mutta hyökkäyspeliämme emme saaneet toimimaan juuri lainkaan. Vastustaja puolusti matalalta kahdella linjalla ja sellaista kuviota vastaan pitäisi pallon liikkua huomattavasti ripeämmin. Lisäksi kotijoukkueen hyökkäyskaksikko oli alati vaarallinen, joten siihenkin piti huomiota kiinnittämän.

Parisenkymmentä minuuttia alakertamme kesti, kunnes koimme takaiskun. Keskikaistan pystypallo putosi rangaistusalueen rajamaille ja hyökkääjä sai pidettyä puolustajansa sen verran sivussa, että pystyi pommittamaan pelivälineen pömpeliimme. Muutamaa minuuttia myöhemmin taivas synkkeni entisestään, kun purkamamme kulmatilanne vei pallon vajaaseen 30 metriin. Sieltä lähti sinänsä ihan painava laukaus, mutta ilman epäonnista kimmoketta se tuskin olisi maaliimme päätynyt.

Puolisen tuntia meillä meni, kunnes saimme jonkinlaista mylläkkää aikaan. Ei tullut tulosta kuitenkaan tavallisilla potkuilla tahi saksipotkuilla, joten kuparisemme oli rikkomatta. Noihin hetkiin osui myös ensimmäinen vaihtomme, kun yhden takareiden mielestä mitta oli tullut täyteen. Viitisen minuuttia ennen taukoa Jake pääsi laukomaan volleysta hirvittävän tykin, mutta peliväline suuntautui valitettavasti suoraan päin maalivahtia, joka torjui sen selvemmille vesille.

Tauko käytiin vilkasta keskustelua. Pelissä oli hirvittävästi parannettavaa, joten puhetta riitti. Siinä käytiin läpi yleisiä sekä yksityiskohtaisempia juttuja ja luottoakin tuntui vielä löytyvän. Kotijoukkueellakin tuntui olevan kolhuja, joita Mutrunaama lievitti tarjoamalla yhden harvoista jääpusseistamme.

Toisen puoliajan alkuun tultiin hyvällä sykkeellä, mutta nopeasti se liekki sitten sammui. Alle kaksi minuuttia oli pelattuna toista puoliaikaa, kun kotihyökkääjä oli unohtunut takatolpalle miesylivoimastamme huolimatta. Hänen laukauksensa ei ollut mitenkään täydellinen, mutta se otti jälleen yhden epäonnisen kimmokkeen puolittain peittämään ehtineestä puolustajastamme ja valui verkkoihin.

Tämän jälkeen ottelun kuva oli selvä. Yritimme väkipakolla hakea kavennusta ja vastustajan linjat valuivat entistä alemmas. Aina tilaisuuden tullen he sitten rynnistivät vastaan ja niistä syntyi muutamia vaarallisia tilanteita. Yritimme välillä tulla keskeltä, mutta laidalta saimme enemmän aikaan. Keskityksiä viuhui ripakopallinen, mutta kokonaistulos jäi aika laihaksi. Kotijoukkueen ilmapuolustus oli hyvällä tasolla ja maalivahti napsi valtavan määrän keskityksiä suoraan hyppysiinsä. Joitain palloja sinne jäi toki pelattavaksikin, mutta niissä tilanteissa ei sitten oltu tarpeeksi terävänä ja onnikin tuntui hylänneen. Maalintekoyrityksiä oli vähintään sen kuparisen rikkomiseen, mutta tänään uponnut. Ja kun kavennusmaalia ei tullut, niin uskokin alkoi loppua.

Viimeisen kahdenkymmenen minuutin aikana alkoivat tunteetkin kerätä lämpöä. Muutamia varoituksia nousi, suut kävivät ja sukituksia nähtiin. Aivan ottelun loppuhetkillä lukemat repesivät sitten pahemman kerran, kun vastustaja pääsi iskemään vielä kahdesti. Molemmat tulivat vastahyökkäyksistä ja jälkimmäinen sai alakertamme kilahtamaan varsin ponnekkaasti. Eihän sillä ottelun voittajaa todellakaan ratkaistu, mutta noin kilometrin paitsio näkyi varmaan avaruuteen asti. No lopulta meidät päästettiin tuskistamme ja loppuvihellys lähetti meidät surullismieliselle kotimatkalle.

Kungliga Wasa C.F. - FC Jukola  5-0 (2-0)
1-0 19’ pystypallo ja puolittainen kääntökuti
2-0 23’ 25 metristä lähtenyt laukaus päätyi kimmokkeen voimin alakulmaan
3-0 47’ merkkausunohdus ja jälleen menee puolustajan kautta
4-0 89’ vastahyökkäyksestä
5-0 90’ vastahyökkäystä seurasi lyhyt pallottelu mielenkiintoisen asemoinnein

Ottelupöytäkirja

Parempi voitti, selvästi parempi. Tänään ei oikein mikään tuntunut onnistuvan ja kahden maalin takaa-ajoasemassa kotijoukkueen puolustustapa oli meille myrkkyä. Tauolla saimme koottua rivimme hetkeksi, mutta kolmas takaisku tappoi pelin nopeasti.

Mikä sitten meni pieleen. Helppo olisi sanoa, että kaikki meni pieleen. Perusjargonit jos luettelisi, niin parannettavaa löytyi varsinkin pelaajien liikkeestä ja pallollisen pelin nopeudesta. Vastustaja pelasi hyvin, mutta kyllä me heitä siinä autoimmekin. Tiedä sitten, jos olisimme paikoistamme tehneet ne yksi kaksi maalia, niin mihin suuntaan peli olisi kääntynyt. Tänään ei uponnut, kuten joissain kauden aiemmissa matseissa on uponnut. Ja onhan tässä ihmetelty pistekertymää, kun pelissä on alkukaudella ollut paljonkin kehitettävää. Tänään kävi näin, mutta tämä oli vain yksi ottelu. Kausi jatkuu nopeasti, vähän turhankin nopeasti.

Ei tässä tosiaan ole paljoakaan aikaa nuolla haavoja ja nollata tilannetta, sillä seuraava ottelu on edessä jo torstaina. Pelaajatilanteesta voi jo nyt ennakoida haastavaa, sillä tänäänkin kärsimme vammoista ja luonnoton nurmi tapaa maksattaa hintaa välillä viiveelläkin. Täytyy kuitenkin vain pyrkiä kasaamaan rivit ja olla torstaina mahdollisimman valmiina.

Näin tänään, toivottavasti ensi kerralla paremmin. HuiPo!

Viimeksi muutettu 09 heinä 2015
free joomla templatesjoomla templates
FC Jukola - ???

-
-

-
PeFF - FC Jukola
3-0
 Ottelupöytäkirja
Virkiä - FC Jukola

La 18.3. klo 12.00
Patruuna-Areena

Harjoitusottelu
2018  FC Jukola