19 syys 2015

Ei jäänyt kummittelemaan

Oli tullut aika; aika pelata kauden viimeinen ottelu. Ottelulla ei enää olisi vaikutusta sarjasijoitukseemme, mutta paikallisotteluissa pelataan muistakin asioista.

Saimme vastaamme siis paikallisvastustajan, Kungliga Wasan. He kylvettivät meitä kevätkierroksen keskinäisessä ottelussamme oikein urakalla, joten nyt oli mahdollisuus revanssiin. Mahdollinen voittomme tarkoittaisi myös sitä, että olisimme voittaneet jokaisen sarjavastustajan vähintään jommassakummassa kauden sarjaottelussa, joten ainakin toimituksen tilastojaosto sai tuostakin nippelitiedosta lisävirtaa. Helpolla voitto ei todellakaan irtoaisi, sillä edellissä keskinäisessä ottelussa jäimme jalkoihin ja Kungliga Wasa oli takonut edellisillä sarjakierroksilla kovaa tulosta. Haastetta riitti, mutta sehän vain lisäisi kauden päätöspäivän mielenkiintoa.

Oma tilanteemme noudatteli koko kaudelta tuttua kaavaa. Pelaajia saataisiin pöytäkirjaan riittävästi, mutta silti tavallaan varsin niukalti. Ottelupäivän aamuna pöytäkirjaan oli naputella 14 pelaajan nimet ja heistäkin muutama oli pelikyvyltään rajoitteellinen. Muutenkin raihnaisuus verotti päälukua, sillä poissaolijoiden joukossa oli loukkaantuneita pelikieltoisen ja retkeilijöiden lisäksi. Tilanne oli kuitenkin tuttu, joten ei siitä sen suurempaa draamaa ennakkoon tehty. Ottelulla ei siis isossa kuvassa ollut sen suurempaa merkitystä, mutta huikeat pojat lähtivät silti hakemaan kaudelle maistuvaa lopetusta ja yöjuoksuihin oikeuttavaa voittokorttia illan päätösgaalaa silmälläpitäen.

Pelipaikalla huomasimme, että nurmenleikkuu oli varmaankin aikataulutettu perjantain yleisseisauksen kohdalle, sillä siksi pitkää ruohoa kentän pinnasta pukkasi. Sää oli ajankohtaan nähden mainio, sillä sadetta ei näkynyt ja lämpöasteitakin oli kutakuinkin viisitoista. Myyntipiste oli tällä kertaa palvelemassa ja sieltä ottelun reilut kolmekymmentä katsojaa saivat halutessaan virvoketta.

Ottelu alkoi kovin tapahtumaköyhästi, mikäli maalipaikkoja pitää jonkinlaisena mittarina. Peliä käytiin oikeastaan vain rangaistusalueiden välissä eikä edes kaukolaukauksia saatu matkaan. Noin varttitunnin pelin jälkeen molemmat pääsivät vuorollaan kokeilemaan, mutta ne eivät maalivahteja työllistäneet. Ja sellaisena se ottelu tuntui jatkuvankin, kovana keskialueen vääntönä.

Puolisen tuntia oli kellossa, kun vierailija sai kovin heppoisesti vapaapotkun noin 19 metristä. Laukaus oli voimakas, mutta muurimme kesti. Tuosta kului hetki ja opimme jälleen yhden uuden paitsiosäännön, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Viimeiset kymmenen minuuttia ennen taukoa olivat selvää hallintaamme. Kyseinen vaihe sai lentävän lähdön, kun Tomi kolmannella syöttöyrityksellään pelivälineen Jakelle passasi ja kylänmies tälläsi sen komeasti takakulmaan. Jatkoimme painostustamme ja vieraat joutuivat rikkomaan ottelun ainoan varoituksen arvoisesti. Joitain maalipaikkojakin vielä kehittelimme, mutta avauspuoliskon maali(t) oli jo nähty.

Tauolla oli varsin rauhallista, sillä peli oli kääntynyt meille sitä vahvemmin, mitä pidemmälle peli oli edennyt. Toiminta keskittyikin enimmäkseen henkimaailman juttuihin. Siinä painotettiin keskittymistä ja kehotettiin nauttimaan kauden viimeisestä kolmevarttisesta.

Toinen puoliaika sai kuitenkin karmean alun, kun vihulainen pääsi keskuspuolustajamme puhtaan hutipotkun jäljiltä maalipaikkaan ja ujutti nahkakuulan näppärästi takakulmaan. Tilanne lähti alkujaan keskialueelta, missä meillä näytti olevan hyvä paine pallolle, mutta kaipa ne jalat ja keskittyminen olivat vielä tauolla.

Emme kuitenkaan masentuneet sen syvemmin, vaikka tasoitus oli kieltämättä sangen kylmä suihku. Painoimme peliä vastustajan päätyyn, mutta keskityksistä ja ratkaisusyötöistä puuttui se viimeinen tarkkuus, vaikka ihan kelvollisia toimituksia nähtiinkin. Myös vastustaja sai palloa rangaistusalueellemme, mutta ne katkoimme ilman suurempaa hätää, vaikka jotkin tilanteet näyttivät alkujaan vaarallisilta.

Hallinta valui avauspuoliskon tapaan sitä vahvemmin meille, mitä pidemmälle ottelu eteni. Toki siinä vihulainen ehti pelottelemaan, kun painava maanuoliainen jäi torjunnasta tarjolle, mutta onneksi kollegan askeleet eivät olleet oikealla linjalla. Itse viuhuttelimme keskityksiä ja puskimme välillä keskikaistaakin pitkin. Palloa saatiin hirvittävän tiuhaan puolittaisille paikoille, mutta niistä ei tällä kertaa osunut.

Ottelu lähestyi loppuaan ja haimme kiivaasti voittomaalia. Kolmisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppumista Jani ei keskittänytkään, vaan leikkasi keskelle saaden itselleen laukaisupaikan. Nahkakuula sai kyytiä, mutta korkeutta oli liikaa ja pyörylä pamahti poikkipuuhuun. Lisäajalla Jani pysytteli sitten keskityksessä ja tällä kertaa se oli oikea valinta. Jykä haki pääpallon taustalta ja nuppasi nahkakuulan veljensä Arton ulottuville viiteen metriin. Arto loikkasi ilmaan ja puski voittomaalin takakulmaan. Siihen se ottelu käytännössä päättyikin ja varsinkin Mauno tuntui nauttivan tuloksesta.

FC Jukola - Kungliga Wasa  2-1 (1-0)
1-0 35’ Jake tällää takakulmaan, Tomille maalisyöttö
1-1 47’ harmillinen huti avaa maalipaikan, sijoitus oli nätti
2-1 90+2’ Arto nuppaa voittomaalin. Maalisyöttö Jykälle ja Janikin oli mukana.

Ottelupöytäkirja

Tämä oli suht’ tasainen ottelu, missä meillä oli enemmän maalipaikkoja. Siten voittoamme ei nyt ainakaan vääryytenä voi pitää. Tulos tarkoittaa samalla sitä, että voitimme kaikki vastustajamme vähintään kertaalleen.

Jätämme syvemmät analyysit tuonnemmaksi ja painumme pesulle. Saunassa ja tulevinakin päivinä on sitten aikaa miettiä, että mitä tuli tehtyä ja miten tästä jatketaan. Kiitos kaikille kaudesta 2015!

Puhtaus on puoli ruokaa ja toinen puolisko makkaraa! HuiPo!

Viimeksi muutettu 22 syys 2015
free joomla templatesjoomla templates
FC Jukola - ???

-
-

-
PeFF - FC Jukola
3-0
 Ottelupöytäkirja
Virkiä - FC Jukola

La 18.3. klo 12.00
Patruuna-Areena

Harjoitusottelu
2018  FC Jukola