28 syys 2015

Kaino kurkistus kulisseihin

Kausi päättyi reilu viikko sitten ja sittemmin taustoissa on pitänyt kiirettä. Menestyskausi toi eteen pohdittavaa, kun yhtenä vaihtoehtona oli hyppy urheilulliseen tuntemattomaan ja toisena vaihtoehtona hyytyminen paikoilleen sammuvan kipinän himmenevässä valossa.

Selvittely tuotti sellaisen päätöksen, että nyt mennään sinne vauhdinottoradan päähän, pistetään Huikeat Pojat aivan uuteen vauhtiin ja ponkaistaan vapun aikoihin seurahistorian korkeimmalle sarjatasolle, kolmosdivariin. Tokihan me tiedostamme, että sarjataso aiheuttaa kerrassaan valtavan haasteen ja siksi talvisella vauhdinottoradalla täytyy tehdä uusiakin juttuja.

Ensimmäinen suuri päätös oli se, että näin ylempänä toimiessamme tarvitsemme pidemmän tauon ja yhteistapahtumiin palataan aikaisintaan joulukuun alussa, jos vielä silloinkaan. Vuodenvaihteen jälkeen ohjelmaan tulee yksi viikkovuoro tekonurmipalloilua ja lisätarvetta tutkaillaan tilanteen edetessä. Fysiikkaharjoittelun toteutus on vielä päättämättä, mutta jonkinlaista ohjelmaa sillekin saralle on tuloillaan. Mennäänkö sitten yhdessä vai erikseen, niin sen näyttää aika. Eiväthän nuo 1-2 viikkotapahtumaa varmaan monen korvaan kuulosta paljolta, mutta nyt täytyy muistaa toimintatapamme ja lähtökohtamme. Liian suuret muutokset voisivat johtaa shokkiin ja sitä on vältettävä.

Taustahenkilöstöä on vahvistettu ja niistä tärkein koskee valmentajaa, jota peluuttajaksikin on viime kausina kutsuttu. Viime kauden taustakaksikko oli urheiluasioissa kovin kaukana sekä osaamis- että mukavuusalueiltaan, joten valmentajakiinnitys oli tehtävä ennen kuin muuta edes mietittiin. Kysymykseen saatiin vastaus todella vauhdikkaasti ja nyt voimme iloksemme julkistaa Rantamäen Esan FC Jukolan uutena valmentajana! Hän on tarttunut nopsasti toimeen ja ilmapiiri on selkeästi saanut jämäkämmän taustavireen. Tervetuloa seuraan, Esa!

Esa saattaa saada avukseen kakkoskousin, mutta tuo asia ratkaistaneen myöhemmin ja kyseessä voisi kenties olla joku pelaajakin. Sami jatkaa saamansa lempinimensä “Ihmisdynamon” mukaisesti monessa ja tehtävinä on kaikenlaista, mitä joukkueenjohtajan ja yhteyshenkilön työsarkaan kuuluu. Huoltajaksi on niin kovaa tunkua, että jos kaikki heistä kiinnitetään, niin varustehankintoja on tehtävä pelkästään siksi, että kaikille riittää kannettavaa. Lisäksi saunailtojen tarjoilu olisi vähintäänkin tuplattava. Media-asioita pyritään edelleenkin hoitamaan omalla vaatimattomalla tavallamme, mutta lopullinen roolitus on vielä hakkaamatta kivitauluun.

Pelaajaryhmä tulee kokemaan muutoksia, mutta ne pyritään pitämään mahdollisimman hallittuina. Kolmosdivariin lähtevän pelaajiston runko tulee vahvasti Nelosen voittaneesta ryhmästä, mutta uusia tulokkaitakin tulee olemaan useita. Tähän vaikuttavat pelkästään ne yksinkertaiset faktat, että edelliskauden pelaajaryhmä oli liian kapea ja jo nyt tiedetään joitain varmoja lopettamisia. On muuttoa muualle, vakavaa vammaa ja väsymystä jatkuviin pelikyvyttömyyksiin.

Kuten jo todettiin, niin runko tulee jatkajista, mutta osaaville tulokkaillekin on paikkansa. Toimituksen haastattelema seuraihminen kuvaili tilannetta seuraavasti: “Valamme perustan edelliskauden jatkajista ja täydennämme rakennelman tulokkailla. Meillä he menevät rotaatioon, mutta vastustajajoukkueissa heistä kaikki olisivat avauksen vakiokamaa.” Uskokoon, ken haluaa. Keskusteluja on jo käyty ja jatkajien runko alkaa olla hyvällä mallilla. Lisäksi joidenkin mahdollisten tulokkaiden kanssa on jo päästy alustavaan yhteisymmärrykseen, mutta nimiä paljastamme vasta joskus tuonnempana, kunhan asioille saadaan sinettejä.

Lopuksi voisi hivenen tutkailla tulevia vastustajia, joita onkin paljon ja toinen toistaan kovempia. Vaasan ja Keski-Pohjanmaan pallopiirien yhteinen Kolmosdivari tulee ensi kaudella olemaan sekä laajuudeltaan että tasoltaan massiivinen. Jo nyt on tiedossa 14 joukkuetta ja mahdollisesti sinne on putoamassa vielä neljäskin joukkue kakkosdivarista. Nämä liiton sarjoista tulevat vastustajat ovat todellisia jättiläisiä ja asettavat ammattimaisella otteellaan Huikeat Pojat aivan uudenlaisen haasteen eteen. Eikä unohtaa voi myöskään Kolmosessa jatkavia laatujoukkueita, jotka ovat vuosikausia tehneet asioita enemmän kuin pieni kyläseuramme ja ovat siksi jonkinlaisella etumatkalla. Sarjavastustajamme selvinnevät lopullisesti vasta vuodenvaihteessa, kun joukkueiden täytyy vahvistaa sarjapaikkansa, mutta haaste on varmuudella ennennäkemätön. Jos toimitus ottaisi nyt vapauden toivoa jotain, niin se neljäs mahdollinen putoaja saisi jäädä kakkoseen. Ei se yksi kova lisävastustaja sinänsä haittaisi, mutta neljänkintoista joukkueen sarjassa olisi riittävästi pelattavaa ja parillinen joukkuemäärä tekisi otteluohjelmasta tolkullisemman.

Nyt näin ja toivottavasti saitte jotain irti. Yy-kaa-koo, HuiPo!

Viimeksi muutettu 28 syys 2015
free joomla templatesjoomla templates
FC Jukola - ???

-
-

-
PeFF - FC Jukola
3-0
 Ottelupöytäkirja
Virkiä - FC Jukola

La 18.3. klo 12.00
Patruuna-Areena

Harjoitusottelu
2018  FC Jukola