30 syys 2015

Piiskuri piinapenkissä

Toimitus yhytti Esan, tuoreen valmentajan, ja kyseli selvittääkseen, mikä uusi käskyttäjä on miehiään. Kysymykset vastauksineen löytyvät tuosta perästä, joten tekin pääsette tutustumaan tulokkaaseen.

Moro. Onko paha paikka?
Ei

Olet FC Jukolan uusi valmentaja. Miten nyt niin pääsi käymään?
Noh kyselyjä tuli jo viimekauden alussa, mutta silloin en niitä niin vakavasti ajatellut. Kun Kipittäjä muutama viikko sitten nyt otti yhteyttä, niin ajattelin, että mikä ettei. Käyn kuitenkin katsomassa kaikki FC Jukolan ja muidenkin vaasalaisseurojen ottelut, niin miksi en voisi ottaa yhtä vastuulleni.

Lähdetään tärkeimmästä. Onko sinulla yhteyksiä seuran vahvalle alueelle Asevelikylään ja jos on, niin millaisia?
Lapsuuteni vuodet olen asunut Asevelikylässä (Aapontie 47). Vuonna 1970 muutimme Kiilapalstalle eli yhteyden voitaneen sanoa löytyvän. Poikani Jarkko asuu nykyään perheineen Kiemuratiellä.

Olet nyt ensimmäistä kautta FC Jukolan mukana. Voisitko avata hieman jalkapallotaustaasi… aloitetaan vaikka pelaajaurastasi?
Olen läpikäynyt Vepsun juniorikoulun ja pelasin A-junnuihin asti. Niinkuin monille käy, niin taidot/suhteet/halut eivät riittäneet silloiselle edustustasolle, kakkosdivisioonaan. Aloin melko nuorena "leikkimään kotia" ja pelaaminen jäi vähemmälle. Pelasin kuitenkin vielä muutaman kauden FC Kiiston silloisessa nelosdivarijoukkueessa.

Entä millaisia muita hommia olet tehnyt futispuolella… oletko koutsannut, johtanut tai muuten vain autellut?
Olen ollut Vepsussa noin 25 vuotta ja niistä 15 vuotta juniorivalmentajana sekä yhden kauden edustusjoukkueen kakkosvalmentajana kakkosdivarissa. Valmentajakoulutuksessa olen edennyt tasolle UEFA B. Olen lisäksi toiminut VPS-junioreiden hallituksessa ja junioripäällikkönä. Eli kirjoa löytyy.

Olet ollut tuttu näky FC Jukolan matseissa parin viime kauden aikana. Millaisen kuvan olet saanut  pienen kyläseuran edustusjoukkueesta?
Olen saanut sellaisen kuvan, että joukkue on hyvähenkinen, taitava sekä täynnä fiksuja poikia.

Jos ajatellaan näitä seuraamiasi paria kautta, niin mitä sieltä joukkueen tekemisistä voisi ottaa mukaan ensi kaudeksi ja mitä voisi jättää unholaan?
Hyvä henki täytyy säilyttää. Unholaan..? Siihen en keksi mitään.

Jos edelliskauden joukkuetta eli tuota Nelosdivarin mestaria käsitellään yhden jatkokysymyksen verran, niin mitkä olivat mielestäsi sen vahvuudet ja heikkoudet?
Vahvuus oli sarjaan nähden ylivertainen materiaali. Heikkoutena oli, kuten mahdollisesti tulevallakin kaudella, nuoret perheet. Tuohon heikkouteen laitettakoon perään vahva ehkä.

Onko sinulla joku suosikkiryhmitys vai mennäänkö tilanteen mukaan?
Suosikkini on 4-4-2, mutta sitä voidaan muuttaa tarpeen mukaan. Joulukuuseen en taivu eli joku roti sentään.

Futis on pohjimmiltaan otteluiden voittamista. Voitatko ottelun mielummin tekemällä enemmän maaleja kuin vastustaja vai päästämällä vähemmän maaleja kuin vastustaja?
Voitan mielummin tekemällä enemmän maaleja kuin vastustaja.

Seuraava kysymys on lähinnä hypoteettinen, sillä Vaasassahan ei tuule koskaan. Jos nyt kuitenkin ottelupäivänä sattuisi tuulemaan, niin ottaisitko avauspuoliajalle myötä- vai vastatuulen?
Tietysti myötätuulen.

Ensi kaudella Vaasan ja Keski-Pohjanmaan Kolmosdivari tulee olemaan poikkeuksellisen kovatasoinen. Onko Huikeilla Pojilla mitään jakoa ja hirvittääkö yhtään?
On jakoa eikä hirvitä, luotan joukkueeseen. Olen nähnyt kolmosdivaria ja tiedän tason.

Kauden alkuun on toki hirvittävän pitkä aika, mutta miltä tulevaisuus näyttää? Rymisteleekö FC Jukola suoraan Kakkoseen, putoaa sukkana takaisin Neloseen vai maltillisesti häilyy noiden ääripäiden välimaastossa?
Eiköhän tuo välimaasto olisi sarjanousijalle ensimmäisellä kaudella ihan ok-aloitus.

Seuran linjaan kuuluu, että pelaajarunko tulee aina vahvasti edelliskauden joukkueesta, jolloin jatkuvuus on taattu. Viime kauden ryhmä oli kuitenkin liian kapea ja joitain lopettajiakin on, joten ryhmään tarvitaan ihan siitäkin syystä vahvistusta. Onko FC Jukolalla imua vai joutuuko tässä hyvässä lihassa oleva toimituskin hankkimaan lisenssin?
Nyt kun olen viikon verran ollut "päätoiminen" FC Jukolan valmentaja, niin imua tuntuisi olevan.. Seuralla on hyvä maine ja kyselyjä on tullut. FC Jukolassa pelaaja perheineen on keskiössä ja se on aika erilaista toimintaa kuin muilla seuroilla Vaasassa

Pelaajisto on vain puoli joukkuetta. Miten yhteistyö on alkanut muiden taustahenkilöiden kanssa?
Yhteistyö on mielestäni alkanut aivan loistavasti. Kaikki mukana olevat hengittävät jalkapalloa.

Jatketaan vielä taustahenkilöjuttujen kanssa, sillä FC Jukolan muu taustahenkilöstö on tainnut ammentaa oppinsa nimenomaan alasarjojen alasarjasta, Kutosesta. Onko siinä näkemyksissä soviteltavaa vai onko futisjoukkueen pyörittäminen samanlaista kaikilla tasoilla?
Onhan se erilaista siinä suhteessa, että ylemmillä sarjatasoilla toiminta on ammattimaisempaa. On palkattua henkilökuntaa ja niin edelleen. Mutta sitä tarvittavaa henkeä, jota FC Jukolastakin tuntuisi löytyvän,  ei voi ostaa seuraan rahalla. Sen pitää löytyä siitä kyseisestä joukkueesta ja seurayhteisöstä itsestään. Eli oli taso mikä vaan, niin homma ei toimi, jos henkeä ei ole.

Siinä olivat jalkapallokysymykset tältä erää. Ihan toimituksellisista syistä kysyn, että haluatko itsestäsi käyttävän jotain valitsemaasi lempinimeä, jätetäänkö nimitysvastuu toimituksen lempinimigeneraattorille vai mennäänkö ihan Esalla?
Luotan generaattoriin

Ja millaisia terveisiä lähettäisit kannattajillemme?
Tulkaa matseihin.

Kiitos haastattelusta.
Kiitos

Viimeksi muutettu 30 syys 2015
free joomla templatesjoomla templates
FC Jukola - ???

-
-

-
PeFF - FC Jukola
3-0
 Ottelupöytäkirja
Virkiä - FC Jukola

La 18.3. klo 12.00
Patruuna-Areena

Harjoitusottelu
2018  FC Jukola