03 loka 2015

Katsaus Kolmosen kattaukseen

Päättynyt kausi oli menestys ja se tiesi sarjanousuamme ensi kaudeksi Vaasan ja Keski-Pohjanmaan piirien yhteiseen Kolmosdivariin. Nyt on saatu pelattua Kakkosdivaritkin päätökseen ja tulevien vastustajiemme pitäisi olla selvillä.

Kakkosdivarista Kolmoseen putoaa kolme pohjalaisjoukkuetta. Vielä jokin aika sitten näytti siltä, että jopa viisi joukkuetta saattaisi olla matkalla Kolmostamme tukevoittamaan, mutta niin GBK kuin Närpes Kraft kaapivat lopulta säilymiseen tarvittavat pinnat. Kolmoseen sen sijaan putoavat JBK, Kerho 07 ja FC Kiisto. Siinä on kolme liigaseurojen farmijoukkueina toiminutta nivaskaa, joista yksi on vieläpä yläsarjoissa meritoitunut paikallisvastustaja, joten haastetta tulee riittämään.

Tämän vuoden Kolmonen oli varsin vähäväkinen ja FC Kiisto A-teamin luopuminen harvensi rivejä entisestään. Tämä tarkoittaa sitä, että ainoastaan Kakkoseen noussut Virkiä ja Neloseen pudonnut Kraft/2 eivät tämänvuotisista joukkueista jatka Kolmosessa.

Kolmonen on kahden piirin yhteinen, joten nousijoitakin on kaksi. FC Jukolan huikeat poikamme siis voittivat Vaasan piirin Nelosen ja Kokkolan Palloseura teki saman Keski-Pohjanmaalla. KPS:n tulosrivi näyttää sen verran vakuuttavalta, että sieltäkin lienee tulossa kova vastus.

Vaasan & Keski-Pohjanmaan Kolmosdivari 2016: Esse IK, FC Jukola, FC Kiisto, FC Korsholm, HBK, JBK, Kerho 07, KPS, KPV Akatemia, Norrvalla FF, SIF, Sisu-Pallo, Sporting, VPS-j

Nyt näyttää siltä, että tuleva Kolmonen pelataan 14 joukkueen voimin. Kaksinkertainen sarja tarkoittaisi 26 ottelua ja siinä sitä riittää pelattavaa. On tämä nyt kuitenkin otteluohjelmallisesti paljon helpompaa kuin silloin, jos mukana olisi 15 tai jopa 16 joukkuetta. Jätetään tarkemmat arviot vastustajista tuonnemmaksi, mutta kaipa jo nyt voitaneen sanoa, että lähikolmosemme on ensi kaudella todella kova sarja.

Lopuksi toimitus varaa oikeuden olla väärässä. Suomen talvi on pitkä ja jalkapallotoimijoille raadollinen, joten tuota joukkuekattausta ei voi millään julistaa satavarmaksi ja/tai kivitauluun hakata. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että juurikin nuo mainitut 14 joukkuetta kilvoittelevat Vaasan & Keski-Pohjanmaan yhteisessä Kolmosessa kaudella 2016.

Yy-kaa-koo, HuiPo!

Viimeksi muutettu 03 loka 2015
free joomla templatesjoomla templates
FC Jukola - ???

-
-

-
PeFF - FC Jukola
3-0
 Ottelupöytäkirja
Virkiä - FC Jukola

La 18.3. klo 12.00
Patruuna-Areena

Harjoitusottelu
2018  FC Jukola