01 joulu 2015

Tusina täyteen MM-edustajalla ja tuntojen tulkilla

Joulukuu alkoi ja kalenterit vaihdettiin luukullisiin versioihin. Pienen kyläseuran luukun takaa paljastuu julkistettavaksi pari uutta pelaajaa.

Juke
Soosinakin itseään esittelevä nuorukainen on Vepsun kasvatti. Sieltä tie on vienyt FC Hämeenlinnaan, Örgryte IS:ään, HJK:hon Jönköpings Södraan, Malax IF:ään ja viimeisimpänä Kungliga Wasaan ennen tuoretta siirtoa Huikeisiin poikiin. Pelipaikka löytyy keskuspuolustuksesta, mutta mahdollisena pidetään myös loppuhetkien tarjoutumista kohdepelaajaksi. Jalkapallon ulkopuolisessa elämässä tulokas kertoo hallitsevansa sulkapallon salat ja olevansa voittamaton haasteotteluissa jo pitkälti yli kolmen vuosikymmenen ajalta. Toimitus voisi yrittää tuon putken katkaisemista, mutta nykyisen painoluokan rajoitukset ei sitä mahdollista, joten se siitä (tässä vaiheessa).

Jos on Juke menestynyt sulkapallossa, niin löytyy jalkapallonkin puolelta varsin mukavia virstanpylväitä. Viisi aikuisten maaottelua on toki sekin huima saavutus, mutta ehkäpä vieläkin kovempi meriitti löytyy nuoruusvuosilta. Hän kuului siihen Suomen ikäluokkaan, joka pääsi ihan pelaamalla MM-kisoihin ja esiintyi U20-kisoissa Argentiinassa. Juke on FC Jukolan seurahistorian ensimmäinen pelaaja, jolta löytyy MM-esiintyminen vyöltään.

Toimitus kyseli vähän mietteitäkin ja tällaista tekstiä oli tuloksena: “Avoimin mielin liityn uuteen seuraan ja pelaajistosta puolestaan tunnen monet jo entuudestaan. Innolla jo odotan alkavia treenejä ja tulevaa kautta.” “Eikös se kivi ole yhtä kovaa kaikkialla?!? Eiköhän me tuossa sarjassa ihan hyvin pärjätä”, oli tulokkaan vastaus kivikovasta Kolmosdivarista kysyttäessä. Toimitus kaipaili vielä jonkunlaista loppukaneettia ja saikin sellaisen: “Jos jalkapalloa pelatessa ei tule hiki, niin aina voidaan pelata sulkapalloa.”

Toni
Tämä Vepsun kasvatti kertoi tottelevansa etunimensä lisäksi Tonteria. Ura on pitkälti mennyt kasvattajaseurassa, mutta onhan siellä lisäksi lyhyitä lainapestejä seudun muissa seuroissa. Viimeksi hän on ollut kirjoilla Kungliga Wasassa, mutta siviilipuolen kiireet ovat jättäneet pelit vähiin. Edustustehtävistä mainittakoon ripakopallinen poikamaaotteluita. Tutuin pelipaikka on keskikentän oikea laita, mutta päiväuniensa tapahtumapaikan hän kertoi löytyvän joskus myös hyökkääjän tontilta. Aika näyttää, kuinka hyökkäävään rooliin hänet istutetaan pienen kyläseuran edustusjoukkueessa.

Vaatimattomana toimituksen piinapenkissä esiintyneen Tonin mukaan häneltä ei löydy merkittäviä erityisosaamisalueita kentän ulkopuolelta päiväunelmoinnin lisäksi, mutta toimitus ottaa vapauden olla eri mieltä. Palataan asiaan, kunhan saamme selvittyä herran spesiaalitaidot.

Jos jäi jalkapallon ulkopuolinen osaamiskenttä (vielä) paljastamatta, niin tuntojaan Toni avasi sitäkin enemmän. Hän aloitti näin: “Liityn FC Jukolan ryhmään erittäin innokkaana ja äärimmäisen motivoituneena. Ajatus pelaamisesta kolmosen tasoisessa sarjassa oli vielä vuosi sitten kaukainen ajatus ja olin varma, että "tosipelit" ovat osaltani pelatut. Ja sitä ne olivatkin vielä jokin aika sitten, mutta sulkapallokuningas sai jotenkin laitettua päähäni ajatuksen, että viheriöt kutsuisivat tosimielellä vielä kerran. Tiedot ja puheet joukkueen rakentumisesta saivat innostukseni nousemaan entisestään. Luvassa on monta hienoa ottelua monien upeiden pelaajien ja persoonien rinnalla.”

Sanainen arkku oli nyt auki, joten samalla selvitettiin ajatukset odottavasta Kolmosdivarista. Näin Tonteri virkkoi: “Sarjana Kolmonen tuskin tulee yllättämään. Tasaisia kovia vääntöjä jok’ikinen matsi ja meillä on mahdollisuus voittoon niistä jokaisessa; kuten myös tappioon. Noista se ensimmäinen vaihtoehto on mielessä joka kerta. Tiedossa on myös mahtavia paikallisvääntöjä, joiden voimalla jokainen lenkkipolulla vietetty hetki tuntuu äärimmäisen helpolta. Luvassa on upea kesä niin FC Jukolalle Kolmosessa kuin myös itselleni hienossa seurassa loistavien pelaajien kanssa.”

Loppukaneettia toivottiin ja sellainen saatiin: “Toivottavasti FC Jukolan vannoutuneet seuraajat ja uudetkin kannattajat löytävät kentän laidalle seuraamaan joukkueen otteita, sillä Huikeat Pojat on ensi kaudella todella mielenkiintoinen ryhmä!”

Juke ja Toni, tervetuloa seuraan!

Näiden julkistusten myötä tulevasta pelaajaryhmästä on uutisoituna 12 nimeä. Useampi vielä julkistamaton jatkolappu on myös solmittuna, joten rakennustyö on hyvällä mallilla. Vielä on toki joukkuetta kokoamatta, mutta hyvin tämä on lähtenyt liikkeelle. Käynnissä on jatkuvasti keskusteluita ja selvityksiä, joilla etsitään palasia kokonaisuuteen. Jos haluatte seurata joukkueen rakentumista, niin kotisivuilla on listattuna julkistetut pelaajat ja listaa päivitetään aina uusien julkistusten tullessa ajankohtaisiksi.

Urheilupuolelta kerrottakoon, että valmistautuminen on käynnistymäisillään. Varsinaiset tekonurmitreenit alkavat tammikuussa, mutta jo nyt kokoonnutaan lenkkiringissä juoksentelemaan ja halukkaiden osalta salipalloa potkimaan. Ensimmäinen treenimatsikin taitaa jo olla sovittuna, mutta palataan siihen aiheeseen, kunhan lopullinen varmistus lukkoonlyötyine ajankohtineen tavoittaa toimituksen.

Jos jää treenaaja jouluna lahjatta, niin toivottavasti palkinto odottaa kesällä. Näihin mietelauseisiin ja näihin tunnelmiin, HuiPo!

Viimeksi muutettu 01 joulu 2015
free joomla templatesjoomla templates
FC Jukola - ???

-
-

-
PeFF - FC Jukola
3-0
 Ottelupöytäkirja
Virkiä - FC Jukola

La 18.3. klo 12.00
Patruuna-Areena

Harjoitusottelu
2018  FC Jukola