10 tammi 2016

Välähdyksiä vuoden takaa

Vuosi vaihtui, treenikausi avattiin ja ensimmäinen treenimatsikin on nyt pelattuna.

Takana oli tasan yksi harjoitus, kun vuorossa oli talven ensimmäinen treenimatsi ja vieläpä monikymmenkertaisesti harjoitellutta vastustajaa vastaan. Pelaajatilanne VPS A-poikia vastaan oli ihan kelvollinen, vaikka kuutisen sopimuksilla jo kiinnitettyä tähtipelaajaa olikin kokonaan sivussa. Mukana oli sen verran testipelaajia, että penkillekin oli jättää jokunen pelimies.

Alkuvuoden piristykseksi järjestetty ottelu alkoi kerta kaikkiaan huonosti, kun heti ensimmäisellä minuutilla vastustaja rokotti. Tilanne lähti kehkeytymään kulmapotkusta, jota ei olisi koskaan pitänyt tullakaan, mutta jalkapohjataklausta ei pidetty rikkeenä. Siinä sitten hävittiin kaksikin pääpalloa ja tilanne oli välittömästi tappiollinen.

Jonkun aikaa siinä meni vastustajan vikkelyyttä katsellessa, mutta kymmenen minuutin kohdilla HuiPo kävi uhittelemassa. Ensin Teemun pusku jäi paineistettuna voimattomaksi ja sitten sama mies jatkoi Käristeelle, jonka laukauksen vihulaisveskari sai torjuttua tolpan kautta turvaan. Oma hyökkäysinto nousi hetkellisesti liian korkealle ja kenttätasapaino järkkyi vastustajan läpiajon mahdollistaen. Siitä sitten tuikattiin nahkakuula maaliin ja tappioasema oli jo kahden maalin luokkaa.

Tuon maalin jälkeen peli oli pitkään tasaista ja kehittelimme useita mainioita hyökkäysaihioita. Se viimeinen tarkkuus vain tuntui olevan hakusessa ja aivan loistaviakin kenttätilanteita jäi hyödyntämättä. Ensimmäisen puoliajan loppupuolella juniorit olivat hienokseltaan niskan päällä, mutta Pete napsi tarvittavat torjunnat. Omia maalipaikkojakin saatiin luotua, mutta laukauksia ei saatu millään suunnattua maalia kohti. Siinä oli useampikin vapaa paikka lähempää ja vähän kauempaa, mutta ainoastaan päätyverkkoa pöllytettiin.

Toinen puoliaika oli melko lailla ensimmäisen puoliajan kaltainen. Juniorit hallitsivat kokonaisuutena hienokseltaan ja tuloksellisesti selvemmin. Omaan päähän tuli välillä ihmeellisiäkin nukahduksia, joista reppu sitten heilui ja omat hyökkäykset hassattiin mitä moninaisimmin tavoin.

Vastustaja iski tosiaan neljästi toisella puoliajalla, mutta sai HuiPokin sentään kuparisensa rikki. Tonin kulma tavoitti Jarnon etualueelta ja hän jatkoi sen maalin edustalle. Siellä Arto voitti pääpallon ja nuppasi sen hetkiseksi tilanteeksi 4-1.

Noin muuten toisella puoliajalla haettiin tuntumaa, annettiin kaikille peliaikaa ja totuteltiin taas täysimittaisen ottelun iloihin. Vartti ennen loppua oli hauska hetki, kun kipittäjä meinasi jo päästää karanneen pallon omassa päässämme maalipotkuksi, mutta Pete käskytti häntä “Ota peliin, niin saat sen lenkkisi” ja lenkkeilijä totteli juoksumetrejä keräten.

VPS A - FC Jukola 6-1 (2-0)
01’ 1-0 kaksi hävittyä pääpalloa
13’ 2-0 läpiajo
53’ 3-0 etuyläkulmaan
61’ 4-0 ohjaus lähietäisyydeltä
63’ 4-1 Arto nuppaa
71’ 5-1 rintamahyökkäys ja leikkaus
80’ 6-1 ohjaus lähietäisyydeltä

Se oli sellainen ottelu ja parempi voitti. Lukemat olisivat saaneet olla tasaisemmat, mutta tällaista se välillä on. Vastustaja liikkui paljon paremmin ja hyödynsi maalipaikkansa varsin tehokkaasti. FCJ sai itse kehiteltyä roppakaupalla maalipaikkoja, mutta ruuti oli märkää tai mahdollisesti jäätynyt. Kenttätasapainon kanssa oli välillä tekemistä ja puhettakin olisi voinut olla enemmän. Tyytyväinen voi olla siihen, ettei kukaan loukkaantunut niissä holtittomissa taklauksissa, joita vastustaja runsaslukuisesti viljeli läpi ottelun. Yksi nilkka siellä koki kovia, mutta silloin oli kyse enemmänkin epäonnesta kuin osumasta.

Piiskuri-Esa avasi tuntojaan seuraavasti: “Haettiin hyvää treenipeliä ja ensimmäistä kosketusta pelisysteemiin. Pikkuvammojen ja poissaolojen vuoksi jouduttiin tekemään kompromisseja sekä kokoonpanon että pelipaikkojen suhteen. Käytettävissä olleet pelaajat esiintyivät ihan hyvin. Fennia Arenan nopea alusta ei vain ole paras mahdollinen paikka aloittaa treenipelejä, varsinkaan kun alla on tasan yksi pallollinen treeni. Nopea alusta suosii kevyitä sekä vikkeliä pelaajia ja sellaisia meiltä ei ainakaan vielä kauheasti löydy. VPS A pelasi ihan mallikkaasti ja toivotan heille onnea liigakarsintaan. Lopuksi haluaisin vielä sanoa, ettei ensimmäiseen treenipeliin kannata hirveästi ajatuksia uhrata, vaan ajatella jo tulevaa.”

Treenimatsi on siis korkattu. Tuloksellisesti mieleen tulee viime talvi, jolloin Vepsun A-junnuille hävittiin samoin lukemin. Viime talvena ei myöskään voitettu yhtäainutta treenimatsia, mutta kesän sarjapeleissä huikeiden poikien karuselli pyörikin sitten ihan toiseen malliin. Koskaan ei ole kiva hävitä, mutta tästä tappiosta ei kannata liian pahasti masentua. Tähtäin on kuukausien päässä ja näitä superpakkasia lämpöisemmissä hetkissä. Juna lähti liikkeelle ja vauhti tulee kiihtymään.

Pakkanen paukkuu, mutta päivänvalo lisääntyy päivä päivältä. Kohti kesää, HuiPo!

Viimeksi muutettu 10 tammi 2016
free joomla templatesjoomla templates
FC Jukola - ???

-
-

-
PeFF - FC Jukola
3-0
 Ottelupöytäkirja
Virkiä - FC Jukola

La 18.3. klo 12.00
Patruuna-Areena

Harjoitusottelu
2018  FC Jukola