18 tammi 2016

Joukkueenjohtaja jututettavana

Vt. toimitus tapasi ihmisdynamon eli joukkueenjohtaja Samin. Kysymyksiä esitettiin ja niihin vastattiin.

Moro, Onko paha paikka?
Moi! Ei tässä mitään ihmeellistä.

Olet pitkän linjan jukolainen. Taidat olla ollut mukana ihan alusta asti..?
Kyllä se pitää paikkansa. Tosiaan vuodesta 1995 olen ollut toiminnassa mukana. Ensin pelaajana ja taustahenkilönä ja nyt jojona/ yleismies-Jantusena.

Pitääkö se paikkansa, että sinulla olisi yhteyksiä seuran vahvalle alueelle, Asevelikylään?
Näin voidaan sanoa. Asun tässä Asevelikylän kupeessa Impivaarassa. Moni käsittää nämä Asevelikylän ja Impivaaran lähes samoina asioina.

FC Jukola nousi viime kauden päätteeksi Kolmoseen. Mitä ovat ajatuksesi tulevasta kaudesta ja sarjatasosta?
Tuleva kausi tuo varmasti paljon kovatasoisia ja mielenkiintoisia matseja tullessaan. Yritetään saada kasaan sellainen nippu, jolla sarjavakanssi voitaisiin uusia. Töitä sen eteen täytyy varmasti kovasti tehdä, sillä olen kuullut että, jopa neljä putoaisi kauden päätteeksi sarjasta.

Ei siitä ole montaakaan vuotta, kun FC Jukolan yläpuolella sarjajärjestelmässä oli viitisentoista vaasalaisjoukkuetta ja nyt niitä on enää kaksi. Miltä tämä tuntuu?
Huh. Ei sitä voi todeksi uskoa.

On seuralla ennenkin ollut talvitapahtumia, mutta nyt ohjelmaan on tullut ensi kertaa viikoittainen lajiharjoitus. Onko se ollut kulttuurishokki vai miten asia on otettu vastaan?
Meillä on ollut vähän alkukankeutta tässä harjoittelun aloittamisessa, mutta tähän on ollut vähintäänkin osatekijänä meistä riippumattomat syyt ...

Enää ei ilmeisesti pärjätty pelkillä ottelupalloilla?
Näin on. Hommasimme heti alkuun toistakymmentä palloa lisää niiden muutaman entisen lisäksi.

Piirin käyttämä tulosjärjestelmä vaihtuu. Millaiset ovat ensimmäiset aatoksesi Taso-järjestelmästä ja millaisia muutoksia on tiedossa?
Piiri järjesti tuossa viime viikolla koulutusta Taso-järjestelmästä ja itselleni uutena asiana selvisi se, että Kolmoseen tulee otteluiden live-seuranta. Noin muuten Taso-järjestelmä vaikutti ainakin ensisilmäyksellä ihan selkeältä ohjelmalta. Mutta kaikessa uudessa riittää varmasti aina oppimista.

Ensi kaudella vastaan asettuu entistä suurempia seuroja ja ottelutapahtumia. Huimaako pienen kyläseuran miestä? Odotatko jotain ottelua tai otteluita erityisesti?
Otetaan asiat rauhallisesti ja ollaan luottavaisia. Kyllä varmasti varsinkin nämä paikalliskamppailut tulevat olemaan kesän suola ( FC Kiisto, SIF, VPS-j )

Joukkueenrakennus on vielä osittain kesken, mutta oletko tyytyväinen nykytilaan? Onko esimerkiksi tulokkaissa tarvittavaa huikeutta ja ovatko vanhat pelaajat valmiita uuteen haasteeseen?
Olen ihan tyytyväinen tämän hetkiseen tilanteeseen. Viime kauden pelaajia on jatkamassa ja uusia pelaajia on liittynyt joukkueeseen. Uskon, että uusissakin pelaajissa löytyy tarpeeksi vaadittavaa huikeutta ja he sopeutuvat varmasti hyvin joukkueeseen.

Joukkue käy omaa vuorovaikutustaan vastustajien pelaajien kanssa ja piiskurit yrittävät juonia toisensa kumoon. Itse toimit pääasiassa vastustajien joukkueenjohtajien kanssa, mutta tuleeko heidän kanssaan toimeen?
Varmasti hommat hoituvat hyvin vastustajien joukkueenjohtajien kanssa. Ainakin saa olla yhteyksissä monen uuden tuttavuuden kanssa.

Toimenkuvasi on siis FC Jukolan huikeiden poikien joukkueenjohtaja. Jos (ja kun) pyydät jotakuta huutamaan titteliäsi, niin onko soveliain muoto joukkueenjohtaja, jojo vai johtaja?
Jojo voisi olla ihan ok. Itse kuitenkin olen omasta mielestäni jotain jojon ja yleismies-Jantusen väliltä, kuten tuossa haastattelun alussa jo mainitsinkin.

Olosuhteet ovat kehittyneet viime vuosina eikä siltä ole vältytty kenttäpinnoitteidenkaan osalta. Mikä seuraavista on mielestäsi paras vaihtoehto Huikeille Pojille? Luonnonruoho, tekoruoho, meriruoho vai soraäänenä hiekka…
Tähän pitäisi varmaan nyt vastata Meriruoho...  No ei sentään... HuiPo on varmasti parhaimmillaan luonnonruoholla !!

FC Jukola oli pitkään sarjajärjestelmän syvissä pohjavesissä, mutta on kammennut sieltä ylöspäin. Moni asia on varmasti nykyään paremmalla tolalla, mutta mikä oli ennen paremmin?
Paha kysymys. Mielestäni on aika vaikea verrata näitä kahta asiaa keskenään.

FC Jukola on pelannut seurahistoriansa aikana liki 400 virallista ottelua. Mikä on vuosien varrelta se kaikkein maukkain voitto? Entä katkerin tappio?
En oikein osaa nimetä mitään yksittäistä ottelua kumpaankaan kategoriaan. Molempia on varmasti ollut useita, mutta kyllä ne on aika nopeasti sitten unohdettu; varsinkin tappiot. Kokonaisuudessaan sarjanousut ovat olleet todella mukavia ja mieleenpainuvia tapahtumia.

Ottelutapahtumat ovat välillä paljon muutakin kuin vain voittoja tai tappioita. Mikä on mieleenpainuvin muistosi vaikkapa tuomaritoiminnasta tai ihan mistä muustakin?
Näitä on useita, mutta en viitsi kertoa minkälaisia kommelluksia esimerkiksi tuomaritoiminnassa on vuosien varrella sattunut (naurua). Ottelutapahtumista pidän ainakin tähän asti parhaimpana vierailuamme Kaskisiin kaudella 2014, jossa kuuluttaja esitteli pelaajat ja kannatusjoukot olivat paikalla soihtuineen.

Isot pojat puhuvat joskus muistamattomista saunailloista, mutta mikä omalta kohdaltasi ikimuistoisin saunailta?
Kyllä saunaillat ovat aina olleet sopivana piristeenä jalkapallokauteen ja näin tulee varmasti myös aina olemaan. Ja koska tämä on perheohjelma, niin jätetään ne hulvattomimmat iltamat sen tarkemmin perkaamatta.

Jäikö jotain kysymättä? Haluaisitko vielä sanoa jotain..?
Ei tule mitään oleellista mieleen eli mennään näillä.

Haluaisitko lopuksi lähettää terveisiä kannattajille ja seuraajille?
Luulen, että kesästä 2016 on tulossa todella mielenkiintoinen ja kovatasoinen kolmosdivari. Tervetuloa seuraamaan Huikeiden Poikien otteita!!

Kiitos
Kiitos

Viimeksi muutettu 18 tammi 2016
free joomla templatesjoomla templates
FC Jukola - ???

-
-

-
PeFF - FC Jukola
3-0
 Ottelupöytäkirja
Virkiä - FC Jukola

La 18.3. klo 12.00
Patruuna-Areena

Harjoitusottelu
2018  FC Jukola