25 helmi 2016

Sarjapisteitä ei jaettu eikä oikein tyylipisteitäkään

Huikeat pojat matkasivat keskiviikkoillaksi Mustasaareen. Iltapuhteeksi oli tarjolla talven toinen harjoitusottelu.

Määränpäässä odotti yhteispinta-alaltaan Suomen suurin yleisurheilu-, palloilu- ja monitoimihalli, jonka uusi matto tulisi nyt siis koeajetuksi pienen kyläseuran toimesta. On tuota Botniahallin päivitettyä mattoa odotettukin ja sen asennus siirsi tätäkin ottelua viikolla. Ottelussa on aina vastustajakin ja tällä kertaa sitä virkaa toimitti paikallinen suurseura, FC Korsholm. He pelaavat kesällä samassa sarjassa, joten tuntumaa saataisiin sitäkin kautta.

Huikeiden poikien pelaajatilanne oli ottelun alla vähintään kelvollinen, vaikka harmittavat loukkaantumiset pitivätkin joitakuita vielä tässä vaiheessa sivussa. Piiskuri-Esa kertoi ennen ottelua, että harjoitusottelulle tyypillisesti hiottaisiin omaa pelitapaa ja pyrittäisiin saamaan aikaan ehjä kokonaisuus.

Parisenkymmentä katsojaa oli kömpinyt paikalle, kun ottelu iltayhdeksän jälkeen käyntiin saatiin. Uusi matto todettiin nopeasti selkeäksi parannukseksi entistä, mutta parannusta olisi odotettava uudenkin maton suhteen. Alkunihkeys oli huomattava, mutta sen pitäisi lähteä lisäpelailuilla.

Ottelu alkoi varsin sekavissa merkeissä eikä kumpikaan osapuoli saanut oikein mitään aikaan. Pelivälineet eivät kestäneet sitäkään painetta, vaan palloa vaihdettiin avauskympillä kaksikin kertaa. Hiljalleen ote alkoi siirtyä kotijoukkueelle, sillä heidän hallijoukkuemainen sähäkkyytensä oli parempi lähestymistapa kuin oma hitaahko höntsämoodimme. Vaikka tämä nyt saattaakin kuulostaa ristiriitaiselta, niin Huikeiden Poikain touhu oli samaan aikaan sekä liian rauhallista että liian hätäistä.

Omat maalipaikkamme olivat avauspuoliskolla kortilla, sillä ne harvat paremmat hyökkäyspaikat vesittyivät hiuksenhienoihin epätarkkuuksiin ja viime hetkien katkoihin. Kotijoukkue pääsi uhittelemaan enemmän, mutta omasta kulmapotkustamme lähtenyt 4vs1 ylivoimahyökkäyskin tuli yksinäisen Teron katkomaksi ja kaukolaukaukset olivat puolestaan helpohkoja kopattavia Petelle.

Avauspuoliskon miinuspuolelle menee kaksi pakotettua vaihtoa, jotka onneksi taisivat olla ainakin osittain varotoimenpiteitä. Lyhyellä tauolla puolestaan käskytettiin loputkin kolme vaihtopelaajaa kentälle, joten kaikille tuli tänään mukavasti peliaikaa. Noin muuten tauolla otettiin sangen rauhallisesti ja keskustelemalla etsittiin parannuskeinoja omaan pelaamiseen.

Keskustelusta oli tällä kertaa apua, sillä HuiPo oli paljon paremmin pelissä mukana, kun toinen puoliaika saatiin käyntiin. Paine sai kotipuolustajia hermostumaan ja törkeimmästä sukituksesta nostettiin varoituskin. Nyt hyökkäyksiä saatiin vietyä maalille asti ja heräsi kaino toive täysosumista. Jykä olikin lähimpänä onnistua, kun hän kirmasi maukkaan pystypallon kiinni ja pääsi roikottamaan yli vastaantulleen veskarin. Nostossa oli vain hivenen liikaa voimaa takanaan ja nahkakuula laskeutui maalin katolle.

Pari minuuttia myöhemmin pirteästi penkiltä peliin tullut Mauno kieputti vartijansa laidalla ja eteni rangaistusalueen kulmalle syöttöasemiin. Hänen passinsa tavoittikin Tonterin, mutta laukaus jäi laatupaikasta valitettavan voimattomaksi. Pelissä oli kuitenkin tässä vaiheessa tasapainoa sekä tekemisen meininkiä ja toisen puoliajan ensimmäiset 20 minuuttia olivat illan parasta HuiPoa.

Otteluaikaa saatiin neuvoteltua kaiken tuoksinnan keskellä alkuperäistä vuoroa pidemmäksi, jolloin peliajan kokonaiskestoksi tuli lähes täysi ysikymppinen. Viimeisten kymmenminuuttisten aikana molemmilla osapuolilla oli hetkensä iskeä voittomaali, mutta kaikki yritykset päättyivät tuloksettomina. Kerran saimme pallon Arton puskemana lähes maaliviivalle asti, mutta puolustajalla sai sen siivottua. Kotijoukkue sai puolestaan viimeisellä minuutilla mahtipaikan alakerran hidastelupallottelun jälkeen, mutta Peten rynnistys jäädytti vihulaishyökkääjän täysin ja kuti jäi piippuun.

FC Korsholm - FC Jukola 0-0

Eihän tätä esitystä nyt voi minään menestystarinana pitää, sillä pelissä oli valtavasti parannettavaa. Jos nyt kuitenkin yritetään muistaa lähtötilanne viime aikaisine tapahtumataukoineen, niin ei tässä liian syvään masennukseen kannata sortua. Positiiviselle puolelle menevät ainakin kaikille jaetut minuutit, välttyminen vakavilta loukkaantumisilta ja se, että esitys parani ottelun edetessä. Täytyyhän sitä parannettavaakin jättää, vaikka sitten vähän enemmänkin. Ja jos historiasta haluaa hakea tukea, niin ei näitä treenipelejä ei ole kauheasti viime talvina voitettu, vaikka kesällä olisikin ollut eri meininki. Edellistä voitetusta harjoitusottelusta alkaa nimittäin olla likimain kaksi vuotta ja kymmenkunta pelattua treenimatsia.

Piiskuri-Esa summasi Vikinglottoillan tarjonnan seuraavasti: "Lähdettiin otteluun kokeilumielessä ryhmityksellä 4-2-3-1. Puolustuspelaaminen oli ensimmäisellä puoliajalla hiukan hakusessa, mutta hyvää jälkimmäisellä puoliskolla. Hyökkäykset eivät mielestäni toimineet, niin kuin olin ajatellut. Hyökkäyksiin ei saatu tarpeeksi miehiä ja näin ollen paikat jäivät viimeistä silausta vaille. Se näkyi, uuden alustan lisäksi, että edellisestä ottelusta oli niin pitkä aika. Tulevat matsit tullaan pelaamaan ryhmityksellä 4-4-2, joka on pelaajistolle tutuin ja se sopii hyökkäyspään materiaalillemme. Plussapuolelle menee tässä vaiheessa pelaajien asenne ja ok-tason jaksaminen. Kyllä tämä tästä, jatketaan hommia. Seuraava treenimatsi on reilun kahden viikon kuluttua FC Kiistoa vastaan ja silloin jälleen hiotaan, viilataan sekä parannetaan."

Homma jatkuu nyt treeneillä ja seuraava treenimatsi on vuorossa maaliskuun toisena perjantaina. Kohti kesää, HuiPo!

Viimeksi muutettu 25 helmi 2016
free joomla templatesjoomla templates
FC Jukola - ???

-
-

-
PeFF - FC Jukola
3-0
 Ottelupöytäkirja
Virkiä - FC Jukola

La 18.3. klo 12.00
Patruuna-Areena

Harjoitusottelu
2018  FC Jukola