23 maalis 2016

Kuukausi kauden alkuun

Historiallinen kautemme Kolmosessa alkaa kuukauden kuluttua, joten näin kellokeskiviikkona oli sopiva hetki pienelle tilannekatsaukselle.

Seurahistorian 22. kausi on siis haasteiltaan jotain aivan uutta, sillä pieni kyläseuramme ei ole koskaan aiemmin pelannut näin korkealla sarjatasolla. Tämä onkin otettu valmistautumisessa huomioon ja viikottainen tekonurmivuoro on nostanut harjoitusmäärämme uudelle tasolle. Yhden tekonurmivuoron lisäksi viikkoihin on kuulunut vaihtelevin välein ryhmälenkkeilyä, jolloin vähemmän hengästyneet ovat voineet hoitaa joukkuelajiin kuuluvaa sosiaalista puolta. Peruskuntopuolta on ollut luvallista myös hoitaa ihan itsekseen, jolloin kukin on voinut sovittaa kuntoharjoittelun omaan hektiseen kalenteriinsa juuri sille paikalle, kuin on parhaaksi nähnyt. Unohtaa ei voi myöskään saunailtamia ja niiden osalta peli onkin jo saatu auki.

Harjoitusotteluita on tähän mennessä pelattuna neljä kappaletta vaihtelevin tuloksin ja noihin mittelöihin voi palata kotisivujemme kertomusten kautta, mikäli sellaiseen on kiinnostusta. Vielä ennen kauden alkua on tarkoitus osallistua yhteen turnaukseen ja viimeistellä valmistautumiskausi varsinaisella kenraaliharjoituksella. Tuo ohjelmassa oleva turnaus on 9.-10.4. pelattava VEK:n kevätturnaus, missä kohtaamme 5 kpl 3.-4. divisioonien joukkueita 25-minuuttisissa pikaotteluissa ja sijoitusottelukin on mahdollinen. Varsinainen kenraaliharjoitusottelu pelataan 16. huhtikuuta. Vastustaja on vielä varmistumatta, sillä alkujaan vastustajaksi tulossa ollut joukkue lähteekin tuolloin vadelmaveneilemään, mutta mainittuna ajankohtana tullaan kyllä pelaamaan. Ensimmäinen sarjaottelu on sitten vuorossa 21. huhtikuuta.

Pelaajatilanne on puolestaan hyvällä mallilla. Tällä hetkellä julkistettuna on 19 pelaajaa, mutta ehkäpä siellä voisi olla tilaa vielä parillekolmelle lisäpelaajalle.  Tarjontaa onkin panikoitumatta tutkailtu ja useita linjoja on käytössä. Jollain suunnalla asiat ovat kiinni selviämäisillään olevista jutuista ja toisaalla yhteiseloflirttailu ei ole vielä ihan yhtä pitkällä. Tässä vaiheessa voi kuitenkin jo sanoa, että joukkue tulee olemaan aika lailla sellainen, millaiseksi sitä ennen joulua kaavailtiin. Pelaajapuolelta voitaneen kertoa sekin, että tulevan kauden kapteenisto on jo ehditty valitsemaan. Juke kantaa päävastuun ja apureina toimivat Paju & Pete.

Piiskuri-Esa sai tähän mediapäivään ansaitun vapaavuoron ja kommenttinurkkaukseen päätyikin tällä kertaa ensimmäisenä joukkueenjohtaja Sami, joka oli hivenen pöllämystynyt koko tilanteesta. Hetken maanittelun jälkeen hän sai soperrettua: "Jännitystä on ilmassa ja se tulee varmasti vain lisääntymään, mitä lähemmäs sarjan alkua tullaan. Kyllä tästä hyvä tulee." JoJon jälkeen kommenttinurkkaan marssitettiin pelaajiston edustajia...

Paju: Valmistautuminen on mennyt ihan odotetusti. Joidenkin kroppa on voinut kokea yllätyksen treenamisessa, mutta onhan se ollut  mukavaa vedellä shortseissa kunnon futista näin talven keskellä. Joukkueen taso on kova ja kesän pelipaikoista onkin kilpailua, mutta treeneissä on silti ollut läpi talven rento meininki. Joukkueessa tuntuu olevan tervettä uskoa omaan tekemiseen ja omat askelmerkkimme saattavat hyvinkin osua lankulle tai ainakin lähelle. Tällä kaudella ollaan tosin haastajina isojen poikien parissa, mutta näkisin meilläkin olevan mahdollisuutemme.

Jani: Valmistautuminen on sujunut tähän asti ilman sen suurempia yllätyksiä. Treenienkin osallistujamäärät ovat vain kasvaneet, mikä on pelkästään positiivista. Viimeisin harjoitusottelumme oli jo varsin kelvollinen esitys ja osasimme ehkä hyödyntää kokemustamme paremmin kuin edeltävissä mittelöissä. Treenimatsien suhteen tuloshistoriamme on viime talvilta varsin synkkä ja osittain samoja latuja on hiihdelty tänäkin talvena, jos kokonaisuutta katsoo. Nyt tuntuu siltä, että yhteyksiä alkaa pelaajien välillä löytyä ja tekeminen terävöityy mm. pallotuntumien parantuessa. Kauteen ei tällä kertaa lähdetä ennakkosuosikkien joukossa, mutta eiköhän tästä varttuneemmastakin poikaporukasta löydy virtaa ja näkemystä iskeä oikeissa kohdissa. Kutisen, mutta se on positiivista kutinaa.

Tero: Hyvältä maistuu meno ja niin on ollut läpi koko talven. Kasassa on kokenut ja laadukas pelaajanippu, joka on hyvässä iskussa kuukauden kuluttua, jolloin sarja pyörähtää käyntiin. Tunnemaailmani värittyy näiltä osin positiivisen odotuksen eri sävyistä.

Huomenna vielä treenataan ja sitten rauhoitutaan pääsiäisen viettoon. Sarjakauden alku kurkkii jo nurkan takaa, mutta vielä on hetki aikaa hioa. Kohti kesää, HuiPo!

Viimeksi muutettu 24 maalis 2016
free joomla templatesjoomla templates
FC Jukola - ???

-
-

-
PeFF - FC Jukola
3-0
 Ottelupöytäkirja
Virkiä - FC Jukola

La 18.3. klo 12.00
Patruuna-Areena

Harjoitusottelu
2018  FC Jukola