01 huhti 2016

FC Jukolalle tarjottu paikkaa Kakkosessa!

Jo otsikosta voi päätellä, että nyt ollaan jännän äärellä. Pienelle kyläseurallemme on siis tehty tarjous, josta voi olla vaikea kieltäytyä. Kovin on elämä ihmeellistä ja elämähän on osa jalkapalloa.

Koko tilanne lähti kehittymään lumipalloefektimäisesti, kun raaseporilainen ESC vain jokunen päivä sitten luopui paikastaan Kakkosdivarissa. Kakkosta ei haluttu pelattavan vajaana, joten täydennystä alettiin etsiä kuumeisesti kuin kevätflunssan kourissa ikään. Muutamat kärkiehdokkaat ehtivät kieltäytymään, joten katseet käännettiin pieneen Merenkurkun rantakaupungista ponnistavaan kyläseuraan.

Kyllähän tuo tarjous paikasta Kakkosdivarissa yllätti meidät itsemmekin, sillä vielä kaudella 2011 päätimme sesongin Kutosen alaloppusarjassa ja nyt jokunen vuosi myöhemmin nousimme viime kauden päätteeksi Kolmoseen. Tarjouksen taustat kiinnostivat sen verran, että tiedustelimme niitä ennen kuin vetäisimme mietintämyssyt korville.

Saimme vastauksen tiedusteluumme, kun korkea-arvoinen lähde Palloliiton sisältä valotti tarjouksen taustoja: On totta, että paine löytää täytettä Kakkoseen on massiivinen. Muutama kärkiehdokas ehti kieltäytymään, joten päätimme kokeilla jotain uutta. Vaasan ja Keski-Pohjanmaan yhteisessä Kolmosessa on peräti 14 joukkuetta, joten ajattelimme sieltä liikenevän täydennystä liiton sarjoihin. Kyseisen sarjan joukkueista FC Jukola tuntui mielenkiintoisimmalta viime kausien menestyksen vuoksi ja siksikin, että yritämme tehdä loikkaa laajempaan kulttuurikenttään. Haluamme kosiskella kirjallisuuspiirejä ja vaikka FC Jukolalla ei olekaan mitään suoranaista ja kiveenhakattua yhteyttä kansalliskirjailijaamme, niin näimme siinä mahdollisuuden. Sitäkään ei voi vähätellä, että FC Jukolalla on kaikista sarjan joukkueista väljin ja kevein sisäinen tapahtumakalenteri, joten arvelimme heillä olevan eniten joustovaraa. Kokonaisuudessaan voisi sanoa, että tämä päätöksemme tarjota paikkaa FC Jukolalle on juuri niin looginen kuin kattojärjestöltämme voikin historian valossa odottaa.

Tarjous on siis puhtaalla pöydällämme ja nyt täytyisi nopeasti tehdä päätös. Lohkojakoratkaisuista emme tiedä varmuudella, mutta todennäköisesti meidät sijoitettaisiin Kakkosen lohkoon B, sillä sinne myös luopunut ESC oli asetettu. Lohkon muut joukkueet sijaitsevat kolmion Ahvenanmaa-Tampere-Helsinki sisällä, joten pieni vaasalainen kyläseura olisi todellakin piristävä poikkeus noin pienissä piireissä. Maantieteellisesti meitä lähimmät Kakkosen seurat pelaavat pelaavat lohkossa C ja siellä ollaan paljon avarakatseisempia, mitä joukkueiden maantieteelliseen sijaintiin tulee. No kaikkea ei voi muuttaa näin lähellä kauden alkua, joten lohko B lienee kohtalomme, mikäli hyväksymme tarjouksen. Se tarkoittaisi sitä, että vierasreissuille täytyisi lähteä hivenen aikaisemmin ja Ahvenanmaakin tulisi nähtyä. Oolannin lisäksi olisi huikaisevaa nähdä mm. FC Hongan, FC Viikinkien ja TPV:n kaltaiset suurseurat Huutoniemen hornankattilassa, missä lähiöromantiikka kohtaa metsäläiskentän.

Asiaa täytyy tietysti pohtia ja toimitus pyrki tavoittamaan mahdollisimman monia mielipiteitä tätä juttua varten. Sikariportaan edustaja oli likimain tohkeissaan lausuessaan ja lainatessaan. "Nämä Kolmosen bunkkerit ovat jo näkemättäkin nähtyjä. Kestävän jalkapalloseurakehityksen guru Vesa Laine julisti joku vuosi sitten jotain tuon kaltaista ja häneen me luotamme." Joukkueenjohdossa oltiin hippusen maltillisemmalla linjalla, mutta sielläkin oli havaittavissa likimain keskitason kiimaa: "Asiaa täytyy harkita vakavasti. Olemme kuitenkin sitä ikäluokkaa, joille teksti-TV oli ja on edelleenkin se keksinnöistä suurin. Nyt pienelle kyläseurallemme tarjoutuu mahdollisuus päästä tuohon valtiollisen valistuskoneiston urheilueliittiin, joten mahdollinen kieltäytyminen vaatii kyllä melkoisen painavia syitä. Mikäli otamme paikan Kakkosesta vastaan, niin sisäistä protokollaa on seurattava... se on sitten noususauna huhtikuussa!"

Toimitus tavoitti myös treenitauosta huolimatta varsin kattavan otoksen edustusjoukkueen pelaajia ja heille vaihtuva sarjataso sekä pidemmät pelimatkat eivät pahemmin tuottaneet tuskaa, vaan enemmänkin riemua. Toimitus ei tavoittanut ihan kaikkia pelaajia, mutta toisen varakapteenin vastalause jäi joka tapauksessa ainoaksi. Vastarannankiiski tiivisti aatoksena seuraavasti: "Kakkonen olisi sinänsä kiva sarja, mutta ei se itseäni naurata. Olen tässä omalla pelaajaurallani jo neljännellä vuosikymmenellä ja värisuora olisi täyttymässä. Kasassa ovat, Kolmosta lukuunottamatta, kaikki sarjatasot Liigasta Kutoseen ja nytkö mun ei annetakaan täyttää saldoani?!?"

FC Jukolan edustusjoukkueelle on siis tarjottu mahdollisuutta pelata Kakkosessa kaudella 2016. Pienessä kyläseurassa on vedetty mietintämyssyt kutakuinkin syvälle, jotta vastaus pystytään antamaan Palloliiton pyytämässä kiireellisessä aikataulussa. On se päätös sitten kumpi tahansa, niin jalkapallo jatkuu. HuiPo!

Viimeksi muutettu 01 huhti 2016
free joomla templatesjoomla templates
FC Jukola - ???

-
-

-
PeFF - FC Jukola
3-0
 Ottelupöytäkirja
Virkiä - FC Jukola

La 18.3. klo 12.00
Patruuna-Areena

Harjoitusottelu
2018  FC Jukola