16 huhti 2016

VMP – voi, mitä peliä

Kevättalvessa oli päästy jo niin pitkälle, että oli viimeisen harjoitusottelun aika. Kauden sarja-avaukseen oli aikaa vain viisi päivää, joten nyt oli hyvä hetki tutkailla askelmerkkien osuvuutta.

Vastustaja oli vaihtunut aiotusta, kun alkuperäinen vastustaja koki ulkomaiden houkutuksen pienen kyläseuran kohtaamista voimakkaampana. No ei siitä mitään ongelmia tullut, sillä asiat olivat tiedossa hyvissä ajoin ja korvaavaa vastustajaa päästiin etsimään. Sellainen löytyikin nopeasti naapuripitäjän puolelta ja I-JBK oli tuttu viime kauden Nelosesta. Pelasimme heitä vastaan kaksi tiukkaa sarjaottelua ja nuorekkaan liikkuva vihulainen auttaisi varmaan siinäkin, että tempo pysyisi hyvällä tasolla.

Huikeiden Poikien lähtötilanteesta huomasi kyseessä olevan vielä harjoitusottelun. Oli sellaisia pikkuvaivoja, joiden vaivaamina pelattaisiin kyllä sarjaottelussa, mutta nyt ei riskejä otettu. Jotkut siviilipuolen kiireistäkin olisivat saattaneet olla raivattavissa sarjaottelun tieltä, mutta vielä oli varaa valita. Tuohon päälle kun laitettiin parit pahemmat pelikyvyttömyydet, niin kapealla ryhmällä olimme iltapäiväkoitokseen lähdössä.

Pelipaikalla toimituksen tietoon tulivat vielä viime hetkien lisämieshukat, joten kapeus lähestyi seitinohuutta. Koossa oli tusinan verran pelaajia, joiden joukossa oli tuuraajatorjuja ja lainavanhus. Jos nyt jotain hyvää tilanteesta oli löydettävissä, niin mieshukka oli verottanut suhteellisen tasaisesti kaikkia pelipaikkoja, joten läsnäolleet saivat voittopuolisesti pelata omilla pelipaikoillaan. Positiivista oli lisäksi Fennia Areenan sisälämpötila, joka oli huomattavasti korkeampi kuin joissain talven pakkaspeleissä. Yleisöä oli paikalla parisenkymmentä ja peliaikana täysimittainen 2*45 minuuttia.

Ottelu alkoi maltillisten alkuvalmisteluiden jälkeen ja HuiPo oli välittömästi kuskin paikalla. Pallonhallinta oli väkevästi hallussamme ja välillä syöttömylly jauhoi pelivälinettä aina viimeiselle kolmannekselle asti. Palkinto tuli nopeasti, kun Paju nuppasi Maikin keskityksen pömpeliin jo viidennellä minuutilla.

Pelinkuva jatkui samanlaisena ja ensimmäisen puoliajan esitystä olisi voinut kuvailla jopa totaalidominoinniksi, mikäli ratkaisusyöttöjen huolellisuutta olisi saatu nostettua edes pykälällä. Tosin tuollakin huolimattomuudella saatiin pallo useita kertoja todella laadukkaisiin maalipaikkoihin, mutta nahkakuulaa tuntui olevan mahdotonta tuikata tyhjäänkään maaliin viidestä metristä. Puolustuksemme selvisi avauspuolikkaasta varsin helpolla, sillä vastustajalla ei ollut oikeastaan yhtään maalipaikkaa, vaikka pari kertaa pääsivätkin keskialueen harhasyötöistä juoksemaan vastaan.

Toinen puoliaika alkoi ensimmäisen merkeissä ja yhdellä vaihdolla oli lainavanhuskin heitetty kentälle. Saimme kehiteltyä maalipaikkoja, mutta hyvistäkin paikoista peliväline saatiin kerrostaloyksiön kokoisen maalikehikon ohitse. Omassa pelissä alkoi olla huolestuttaviakin merkkejä, sillä yläkerrasta alkunsa saanut syöttöhuolimattomuus tarttui hiljalleen alakertaankin ja itseaiheutettuja vaaratilanteita alkoi näkyä.

Tahtipuikko pysyi karvaisissa pikkukätösissämme oikeastaan 70 minuutille asti, mutta siitä eteenpäin vastustaja sai enemmän ja enemmän otetta. Toki noiden viimeisten kahdenkymmenen minuutin aikanakin meillä oli vähintään kolme laatupaikkaa lisämaaleihin, mutta arviolta 75-prosenttiset läpiajot eivät maistuneet ja sivuvapariohjaus pamahti sekin ainoastaan tolppaan.

Vastustaja tuli tasoihin vartti ennen loppua, kun syvältä hyökkäysalueeltamme lähdettiin sähäkästi vastaan ja epätasapainoinen alakertamme hävisi tylysti juoksukisan erittäin vikkelälle viipottajalle ennen ratkaisusyöttöä takatolpalle. Aivan loppuhetkillä pallo kävi kehikossamme ja pari muuta todella vaarallista paikkaa vesittyivät tuuraajatorjujan mainioihin torjuntoihin. Noihin loppuhetkien vaikeuksiin oli osaltaan vaikuttamassa harmilliset loukkaantumiset, jotka ensin sotkivat ryhmityksen ja myöhemmin jättivät meidät vajaalle. Varsinkin jälkimmäinen loukkaantuminen sai sapen kiehumaan, kun vastustaja pallosta piittaamatta pyrki ainoastaan hakemaan vahingoittavaa osumaa kanssapelaajaan ja koko kentänlaitahenkilöstö nauroi vielä ivallisesti päälle. No ottelu oli kokonaisuudessaan siisti, mutta tällaiset yksittäistapaukset jättivät hivenen karvaan jälkimaun.

FC Jukola - I-JBK 1-1 (1-0)
1-0 05' Paju nuppasi pelivälineen pömpeliin, Maikki keskitti
1-1 75' hyökkäysvuoromme päättyminen johti nopeasti hävittyyn juoksukilpailuun ja sittemmin sijoitukseen takatolpalta

Mikäli huono kenraaliharjoitus tarkoittaa hyvää ensi-iltaa, niin tulemme suorastaan loistamaan ensi torstain sarja-avauksessamme. Ei tätä esitystä voi nimittäin millään muotoa kehua, vaikka pitkiä aikoja kuskin paikalla olimmekin. Tuloksellisesti peli olisi pitänyt tappaa jo ensimmäisellä puoliajalla ja syöttöhuolimattomuus vain paheni ottelun edetessä. Osasyynsä kaikelle kauheudelle oli varmasti järkyttävästi kumuloituneessa poissaolosumassa, jotka jätti vaihtoehdot ja tuoreet jalkaparit käytännössä nolliin. Piiskuri-Esa summasi iltapäivän annin seuraavasti: ”Tästä esityksestä ei kyllä oteta mukaan yhtään mitään torstaihin.”

Positiivisuusnurkkauksessa kehumme tuuraajatorjujaa ja lainavanhusta. He pelasivat vaikeassa paikassa todella mallikkaasti ja osaltaan estivät lauantaista korttitaloa sortumasta. Nyt luotamme osaavan lääkintähenkilökuntamme parsivan pelaajistoa pelikuntoon ensi torstaiksi ja satunnaisesteetkin ovat takuulla harvemmassa, kun tosipelit alkavat. Varsinkin, kun niitä tosipelejä pelataan arkisin eikä tarvitse kilpailla aikuisten ihmisten viikonloppumenojen kanssa. Ja jos toimitus yhtään on ymmärtänyt rivien välejä, niin joskus lähitulevaisuudessa on pelaajauutisiakin tiedossa.

Touhumme jatkuvat maanantain treeneillä ja ensi torstaina onkin jo vuorossa sarja-avaus. Silloin pyrimme ammentamaan kaiken heikohkon kenraaliharjoituksen annin ja olemaan huikeita.

Kohti Kolmosta, HuiPo!

Viimeksi muutettu 18 huhti 2016

Kuvagalleria

free joomla templatesjoomla templates
FC Jukola - ???

-
-

-
PeFF - FC Jukola
3-0
 Ottelupöytäkirja
Virkiä - FC Jukola

La 18.3. klo 12.00
Patruuna-Areena

Harjoitusottelu
2018  FC Jukola