21 huhti 2016

Kolmosdivaritaival käyntiin kolmella pisteellä!

Vihdoin se hetki oli käsillä ja vähän jaloissakin. Pitkä valmistautumisjakso oli tullut päätökseensä ja pieni kyläseuramme pelasi kauden ensimmäisen virallisen ottelunsa ja vieläpä seurahistorian korkeimmalla sarjatasolla.

Avausottelun vastus oli ainakin edelliskauden perusteella kovaa luokkaa. Tuolloin Norrvalla FF pelasi kauden päätösottelussa vielä noususta Kakkoseen, mutta Virkiä vei pidemmän korren. Noin muuten Norrvalla FF:n edustusjoukkue oli ennen ottelua ainakin toimitukselle hivenen tuntemattomampi, sillä eri sarjatasoilla vietetyt edelliskaudet eivät olleet kartuttaneet muistikuvavarastoja vöyriläisten osalta. FC Jukola ei ollut koskaan aiemmin kohdannut Norrvalla FF:n edustusjoukkuetta, mutta takavuosina miteltiin useastikin voimia heidän kakkos- ja kolmosjoukkueidensa kanssa. Lisäksi kohtaamistamme seuroista löytyvät niin Vörå IF kuin Hellnäs BK:kin, jotka molemmat kuuluvat siihen seuranelikkoon, joista vuonna 1996 muodostui Norrvalla FF.

FC Jukolan ennakkotilanne oli odottavainen. Pelaajapuolella oli muutamia pelaamisen estäviä loukkaantumisia ja joku siviilikiirekin osallistumista haittaamassa. Määrällisesti tilanne oli kuitenkin paljon parempi kuin vaikkapa edellislauantain viimeisessä treenimatsissa, sillä nyt penkillekin oli asettaa pelikuntoisia. Varsinainen kotikenttämme Huutoniemi odotti vielä lämpimämpiä aikoja, joten kausi korkattiin VEK-turnauksestakin tutulla Isolahden tekonurmella.

Piiskuri-Esa kertoili aamupäivällä ennen illan avausottelua seuraavaa: "On mahtavaa aloittaa tosipelit ja fiilikset ovat tapissa. Vastaan tulee todella liikkuva ja taisteleva sekä taitotasoltaan hyvä joukkue. Meillä itsellämme on muutamia tärkeitä pelaajia sivussa, mutta kokoonpanoon saadaan kyllä riittävästi pelimiehiä ja iskukykyinen joukkue jalkeille. Fiilis joukkueen sisällä on hyvä."

Ottelupaikalle valui hyväntuulisia pelaajia, jotka koreisiin vaatteisiinsa verhoutuneena ottivat vähän alkulämpöäkin. Kopissa oli ehtinyt nuorisomusiikkikin soimaan, mutta suurin saavutus oli myyntipisteellä. Kahvimäärä tosin arvioitiin pahasti alakanttiin ja musta kulta pääsikin valitettavasti loppumaan turhan aikaisin. Kimmo pyöritti pistettä mainioin ottein ja hänelle kuuluvat suurkiitokset. Yleisömääräarvioissa oltiin luokassa 70-80 ja Kissalan pojat saapuivat katselemaan Huikeita poikia.

Ottelu alkoi hallinnassamme ja vierailla oli vaikeuksia päästä mukaan karusellimme liikkeeseen. Ei nyt ihan ensimmäinen maalipaikkamme ollut, mutta reilun kymmenen minuutin kohdalla nähtiin FC Jukolan seurahistorian ensimmäinen kolmosdivarimaali. Jake lähetti oppikirjamaisen kulmapotkun ja Arto nousi omiin korkeuksiinsa vain nupatakseen nahkakuulan yläkulmaan.

Tuon jälkeen HuiPo rakenteli parit maukkaat paikat lisämaaleille, mutta tuhannen taalan tonttikaan ei tässä vaiheessa kelvannut. Vieraat saivat ensimmäisen paikkansa näyttävän puikkelehtimisen jälkeen, mutta Pete klaarasi tilanteen loistavalla vastaantulolla.

Ensimmäisen puoliajan viimeisellä kymmenminuuttisella oli muutamia potentiaalisia kulminaatiopisteitä. Ensin saimme rangaistuspotkun puolustajan käsivirheen vuoksi, mutta Teemun yksitoistametrinen tuli torjutuksi. Sitä seurasi vieraiden lyhyt painostusjakso, josta selvittiin ja aivan loppuhetkillä olimme vielä tuplata johtomme, mutta laukaus viuhui hiuksenhienosti ohitse.

Toinen puoliaika olikin sitten liki täydellistä hallintaamme. HuiPo oli niinsanotusti kuskin paikalla ja maalipaikkoja syntyi tasaiseen tahtiin. Jokunen ohilaukaus ja Jaken poikkipuuvapari edelsivät vapauttavaa toista maalia, joka syntyi toisen puoliajan puolivälissä. Maalin syntyhetkistä on monenmoista versiota, mutta pallo päätyi takakulmaan ja maali merkittiin Teemulle.

Toisella puoliajalla nähtiin myös vaihtorulettia ja neljä tuoretta jalkaparia heitettiin taiston tuoksintaan. Varoituksiakin nousi ottelussa yhteensä peräti seitsemän kappaletta, vaikka mitään pahempia koiruuksia ei nähty. Vierailijat saivat jälkipuoliskon ainoat paikkansa vasta lisäajalla ja nekin selvittiin nollapelin varmistamiseksi.

FC Jukola - Norrvalla FF  2-0 (1-0)
1-0 11' Artolta maailmanluokan pusku Jaken oppikirjamaiseen kulmapotkutoimitukseen
2-0 66' Teemu toimitti nahkakuulan takakulmaan

Ottelupöytäkirja

Tämä oli ansaittu voitto, täysin ansaittu. Ottelutapahtumakin oli ilmapiiriltään mukava ja muutenkin onnistunut. Kausi on aina mukavaa aloittaa voitolla ja nyt kävi niin kymmenettä kertaa FC Jukolan seurahistoriassa.

Piiskuri-Esa: Esitys oli todella tasapainoinen ja pelisuunnitelmaa toteutettiin hienosti. Lisäksi jokainen pelaaja antoi kaikkensa pienelle kyläseuralle. Neljä vaihtoamme tehtiin tuoreiden jalkaparien vuoksi, ei huonojen suoritusten. Vieraiden maalipaikat olivat todella vähissä ja alakertamme olikin liki ilmiliekeissä. Nyt on avausmatsi Kolmosessa pelattu ja olen todella ylpeä poikien suorituksesta.

Kapteeni-Juke: Olipa tasapainoinen esitys kaikenkaikkiaan. Maalipaikkoja oli useita ja ne pitää hyödyntää jatkoa ajatellen paremmin. Edes rangaistuspotku ei tänään maistunut! Esa teki hyvät vaihdot, sillä kaikki vaihtomiehet toivat kentälle "jotain", mikä siivitti ensimmäisiin sarjapisteisiin.  Tästä on hyvä jatkaa, mutta paljon jäi myös parannettavaa ja tulevissa otteluissa meno tiukkenee. Petelle iso kiitos nollapelistä, se lämmittää aina!

Kausi on avattu ja FC Jukola on voitollaan sarjakärjessä, ainakin päivän ajan. Ensi viikolla varmaankin treenaataan kertalleen ja lähdetään ensimmäiselle vierasretkelle, kun kohtaamme ähtäväläiset Pietarsaaressa.

Hyvä alku on aina hyvä alku. Yksi sarjaottelu takana, 25 edessä. Kohti uusia koitoksia, HuiPo!

Viimeksi muutettu 22 huhti 2016
free joomla templatesjoomla templates
FC Jukola - ???

-
-

-
PeFF - FC Jukola
3-0
 Ottelupöytäkirja
Virkiä - FC Jukola

La 18.3. klo 12.00
Patruuna-Areena

Harjoitusottelu
2018  FC Jukola