03 touko 2016

Harmillinen kimmoke sinetöi surullisen lopputuloksen

Vapun jälkeenkin on elämää ja Huikeat Pojat heittäytyivät Kolmosen kolmannen ottelukierroksen pyörteisiin.

Otteluohjelma heitti meidät harmiksemme jo tässä vaiheessa FC Korsholman vieraaksi. Ei sillä muuten mitään väliä ollut, mutta näin Mustasaaren keskuskentän luonnonnurmimatto jäi meiltä vieläkin korkkaamatta. Onkin pienimuotoinen ihme, ettei FC Jukola ole vielä kertaakaan pelannut kyseisellä kentällä, mutta nämä otteluohjelmat laittavat meidät kaudesta toiseen pelaamaan Mustasaaren vierailumme tekonurmiaikaan. FC Korsholman edustusjoukkue oli vastustajana kovinkin tuttu, sillä kevättalvella kohtasimme heidät kahteenkin kertaan. Molemmat kerrat olivat päättyneet tasatulokseen, joten tiukkaa taistelua oli nytkin odotettavissa.

Oma lähtötilanteemme oli parempi kuin edeltävässä ottelussa. Useat loukkaantumiset verottivat toki edelleen rivejämme, mutta muita menoja supistamalla pöytäkirjaan saatiin mukavasti nimiä. Valmistautuminen oli sujunut ensin vappua tahoillamme vietellen ja sittemmin maanantai-illan viimeistelyharjoitusten merkeissä. U21-maajoukkueluotsi Kautonen oli muiden tunnettujen jalkapallopersoonien tavoin paikalla viimeistelyharjoituksissamme ja ehkä jonkun olisi kannattanut mainita, ettei kutsumanimemme Huikeat Pojat välttämättä tarkoita konkreettista nuoruutta. Jos hän nyt siis oli katsastamassa ehdokkaita joukkueeseensa.

Esa avasi etukäteistuntojaan: Edellisestä matsista ollaan toivuttu hyvin, joukkueen sisällä huumori kukoistaa ja kokonaistilanne on luokkaa ok. Muutama loukkaantuminen on kiusana, mutta pelaajia riittää. Kokoonpanoon tulee tällä kertaa joitain muutoksia ja hyvillä mielin lähdemme FC Korsholmaa kohtaamaan. Esse IK-matsin kokeiluista otetaan askeleita takaisin peruspelaamiseemme ja uskon saavamme kelpo suorituksen aikaan.

Ottelun alla kaikki oli hyvin. Pelaajia pöytäkirja täynnä, liki koko ryhmä saatiin haalituksi joukkuekuvaan ja kevätsää oli mitä mainioin. Yleisöä tiistai-illan koitos houkutteli paikalle nelisenkymmentä.

Ottelu alkoi tarkkaillen. Sellaisena se jatkuikin, vaikka hienoisesti pelitapahtumia hallitsimmekin. Lupaavimmilta näyttäneet tilanteet tulivat laitojen kautta, mutta keskityksissä oli parannettavaa. Maalipaikat olivat avauspuoliskolla tiukassa ja ehkä niitä oli molemmilla parisen kappaletta. Kotijoukkueella oli yksi painava kaukokuti ja toinen sivuverkkoon tuupattu yritys. Omat paikkamme osuivat Maunolle ja Hemalle. Mauno oli roikottaa takayläkulmaan ja Hema puolestaan paukutti 25-metrisen vapaapotkunsa keskelle tolppaa vihulaisveskarin seisoskellessa hölmistyneenä toisella pystypuulla.

Tauolla otettiin rauhallisesti ja sovittiin kahdesta vaihdosta. Tunnelmat olivat luottavaiset sitä silmällä pitäen, että ottelu ratkottaisiin eduksemme toisella puoliajalla.

Toisen puoliajan ensimmäinen vartti olikin sen näköistä touhua, että tämä olisi meidän ottelumme. Pelin painopiste pysyi kotijoukkueen kenttäpuoliskolla ja palloa saatiin pelattua hyville etäisyyksille, mutta Heman puolustajasta hipsun ottanutta niukkaa ohilaukausta lähemmäksi emme maalintekoa päässeet.

Joskus sitä kokee hetkiä, jolloin kuvittelee saaneensa enteellisen havainnon jostain tulevasta. Toimituksen sekuntipallo nimittäin lopetti yhteistyön tunnin kohdalla ja samaan aikaan HuiPon pelistä loppui kaikki sellainen, mitä tarvittaisiin voittavassa jalkapallossa.

Ongelmakohtia on  vaikea yksilöidä, sillä siksi kokonaisvaltaista heikko suorittaminen oli. Tekniset perussuoritukset tuottivat suunnattomia vaikeuksia, syöttötarkkuus oli karmeaa eikä liike riittänyt tarjoamaan helpompia syöttöpaikkoja. Jos liikettä välillä olikin, niin se tuntui olevan väärin ajoitettua ja suunnattua.

Yksi maali riitti lopulta ratkaisemaan ottelun ja sen iski kotijoukkue. Keskikaistaa pitkin kulkenutta kukkupalloa ei saatu poikki ja lopulta yksinäinen rynnijä sai nimensä maalintekotilastoihin, kun yksi katkontayritys kimposi hänestä epäonneksemme maaliin. Ei siinä kyllä meillä ollut yhtään onneakaan, mutta joku tuollainen tapahtuma tuntui silti olleen nurkan takana jo pidempään.

Meni viimeiselle viisiminuuttiselle, kunnes HuiPo sai loppukirinsä vauhtiin. Siinä oli Teemun painavaa kutia 20 metristä, Pajun saksipotkua 6 metristä ja Käristeen vapaan tontin puskua 7 metristä, mutta kaikki niistä tulivat torjutuiksi. Ottelu oli siten pelattu ja karvas tappio oli kohtalonamme.

FC Korsholm - FC Jukola  1-0 (0-0)
1-0 66' Purkupalloa muistuttavaa kukkupalloa ei saada paikoistakaan poikki ja lopulta epäonninen kimmoke löytää tiensä maaliin

Ottelupöytäkirja

Tämä oli huikeilta pojilta varsin heikko esitys, mutta olisi tuosta ehkä tasapelipinna ollut saatavissa. Ei vastustajallakaan ollut juuri lainkaan vaaraa pelissään, mutta saivat yhden onnekkaan kimmokemaalin lukemattomien paitsiohyökkäystensä lisäksi. Tulosta on kuitenkin kunnioitettava ja nyt vastustaja sai pallon kertaalleen maaliimme ja itseltämme jäi moinen tekemättä.

Paikalla oli myös tilastomies ja hän ynnäili joukkuetasolla seuraavat luvut. Kotijoukkueen luvut on mainittu ensin.
Maalit: 1-0
Laukaukset: 11-15
Laukaukset maalia kohti: 4-6
Rikkeet: 19-15
Varoitukset: 1-1

Esa: Tulos harmittaa, sillä ainakin pinnaa tarjottiin. Vastustajan maali oli harmittava flipperipallo. Iso kenttä vaati veroa kuntopuolella ja ehkä lähdimme liian kovalla prässillä, jolloin bensa ei riittänyt loppuun asti. Jatkossa meidän täytyy mennä rohkeammin alueelle ja yrittää ratkaisuja, mutta kuitenkin muistaa puolustuspelimme. Otteluita on kuitenkin paljon jäljellä eikä tässä auta laittaa päätä pensaaseen.

Kohti parempia esityksiä, HuiPo!

Viimeksi muutettu 04 touko 2016
free joomla templatesjoomla templates
FC Jukola - ???

-
-

-
PeFF - FC Jukola
3-0
 Ottelupöytäkirja
Virkiä - FC Jukola

La 18.3. klo 12.00
Patruuna-Areena

Harjoitusottelu
2018  FC Jukola