10 touko 2016

Nyt oli tekemisen meininkiä

Oli toukokuinen tiistai-ilta, kun seurahistorian toista Kolmosdivarikotiottelua pelaamaan ryhdyttiin.

Vastaamme saimme uuden tuttavuuden Keski-Pohjanmaan piiristä, KPV/Akatemian. Tuo ykkösessä pelaavan edustusjoukkueen pelaajakasvatuspolkuna toimiva nivaska oli kerännyt kauden kolmesta aiemmasta ottelustaan kolme pistettä ja siten molemmilla osapuolilla oli sama lähtökohta illan mittelöön. Vierailija oli toimitukselle liki täysin tuntematon, mutta odotettavissa oli meitä keski-iältään huomattavasti nuorempi nippu pelaajanalkuja, joten liikettä varmaan piisaisi. Kahdelta pelaajaltamme löytyy KPV-taustaa, mutta oli toimituksen pieleenmennyttä aikataulutusta, ettei heitä ehditty haastattelemaan ennakkotunnelmien tiimoilta.

Huikeiden Poikien lähtötilanne oli pelaajamäärällisesti normaali. Neljää pitkäaikaispotilasta ei saatu vielä tähänkään otteluun mukaan, mutta onneksemme siellä taustalla tehdään kovaa kuntoutustyötä. Jokunen muukin poissaolo oli mahdollinen, mutta pelaajamäärän piti nouseman riittävälle tasolle. Pelillisesti ykköstavoite oli orastavan tappioputken katkaisemisessa, sillä voitokasta sarja-avausta oli seurannut kaksi vierastappiota ja trendi olisi käännettävä parempaan suuntaan. Seurahistorian pisimpään tappioputkeen oli vielä rajusti matkaa, mutta toisaalta siitäkin oli jo kuusi vuotta, kun FC Jukola edelliskerran hävisi kolme matsia putkeen. Eikä sitä ajateltu nytkään tehtävän, vaan voittoa lähdettiin hakemaan.

Ottelupaikalle valui hiljalleen levollisia pelimiehiä ja tunnelma oli jotenkin odottava. Rauhallisesti siinä käytiin kuviot läpi ja avauskokoonpano lähti ottamaan alkulämpöä. Sää ei ollut ollenkaan niin kesäinen kuin koko edeltävän viikon, mutta aurinko sentään palasi iltapäivän sadekuurojen jälkeen. Yleisöä kylmän pohjoistuulen vaikutuksen alle valui kenties nelisenkymmentä ja tällä kertaa emme pystyneet palvelemaan myyntipisteen voimin. Sairastumiset verottivat catering-osaamistamme ja jouduimme keskittymään ainoastaan ydinosaamiseemme.

Ottelu alkoi jotenkin levottomasti. Joukkueilla oli selvästi vaikeuksia tottua pieneen kenttään ja sateen jäljiltä äärinopeaan alustaan. Kyllä siinä yritystä oli, mutta oikein mitään valmista ei kumpikaan saanut avausminuuteilla aikaan. Vieraat ehkä pääsivät ensiksi kuskin paikalle, mutta me puolestaan iskimme ottelun avausmaalin avauskympin hiljalleen täyttyessä. Jani paiskasi sivurajaheiton suoraan maalille ja Käriste nuppasi nahkakuulan etutolpan hujakoilta pömpeliin.

Tuon jälkeen mentiin pitkä pätkä kovin tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet saivat rakenneltua puolittaisia maalipaikkoja, joista ei kuitenkaan tulosta syntynyt. Viimeinen vartti ennen taukoa oli sitten HuiPolle vaikea. Jouduimme tuolloin mm. tekemään peräti kaksi vaihtoa sekä vaihtamaan muitakin pelipaikkoja ja ne olivat osaltaan sotkemassa peliä. Lisäksi vieraat loivat painetta maalillemme, mutta alakertamme kesti Peten toimiessa viimeisenä lukkona. Hetki ennen taukoa tasoitus oli todella lähellä, kun kulmapotkun jälkeen pallo pomppi aivan maaliviivamme läheisyydessä ja se ehti poikkipuussakin käymään, kunnes se saatiin kauemmas tuupattua.

Tauolla otettiin rauhallisesti. Sovittiin jutut uudestaan ja peräänkuulutettiin terävyyttä kaikkeen toimintaan.

Toinen puoliaika alkoi vauhdikkaasti, mutta molemmilla ryhmittymillä oli vaikeuksia saada aikaan mitään todella vaarallista. Vartti siinä vaihdeltiin hyökkäysvuoroja, kunnes HuiPo alkoi ratkomaan ottelua. Mauno oli jo onnistua, kun hän voitti pallon vastaantulleelta vihulaisveskarilta 25 metrissä, mutta pakki sai katkottua maalilaukaukseksi tarkoitetun yrityksen.

Tunti täyttyi ja johtomme tuplaantui. Saimme luotua oikealle laidallemme hyvän paineen ja Käriste pääsi tökkäämään nahkakuulan Hemalle keskemmäs. Hema otti pienen sivusiirron ja laukoi tyyliikkäästi pallon alakulmaan juuri rangaistusalueen ulkopuolelta. Heti seuraavalla minuutilla Käriste oli jälleen alustajan roolissa, kun hän oli tällä kertaa vasemmalla ja keskitti pyörylän takatolpalle. Jani oli siellä kurottamassa nahkakuulan lähietäisyydeltä maaliin.

Kolmen maalin johtoasema herpaannutti meidät hetkeksi ja vieraat saivat kavennuspaikkoja, mutta Pete oli kuin muuri maalillaan ja vesitti toimillaan parit loistopaikat. Noihin hetkiin osui myös pelottava episodi, kun kapteeninnauhaa kantanut Juke sai todella kovan laukauksen aralle alueelle. Onneksi siinä ei ilmeisesti käynyt pahemmin ja kapteeni pystyi palaamaan kentälle jonkun aikaa puhalleltuaan.

Laitoimme vaihtoruljanssin käyntiin ja käytimme kaikki sallitut viisi vaihtoa. Pelikin palasi hallintaamme ja ainoastaan ratkaisuhetkien epätarkkuus piti lukemat entisellään. Sekään ei tosin ollut lopullinen asianlaita, vaan Teemu pääsi vielä loppuminuuteilla kaunistelemaan lukemia pitkähkön maalinedusmylläkän päätteeksi. Nollapeliämme uhattiin vielä loppuhetkillä, mutta Pete kruunasi massiivisen iltapuhteensa kahdella loistotorjunnalla.

FC Jukola - KPV/Akatemia 4-0 (1-0)
1-0 09' Käriste nuppasi maalin Janin sivurajaheitosta
2-0 60' Hema laukoi tyylikkäästi alakulmaan, Käriste alusti
3-0 61' Jani kurotusohjasi Käristeen keskitykseen pömpeliin
4-0 88' Teemu viimeisteli loppulukemat takakulmaujutuksella

Ottelupöytäkirja

Tämä oli ansaittu voitto, vaikka lukemat meitä hivenen mairittelevatkin. Olimme tänään maalintekopelissä paljon terävämpiä ja oma alakertamme vesitti puolestaan vastapuolen yritykset. Onnistujia löytyi laajalta rintamalta, mutta mainittakoon tällä kertaa vaikkapa kovat tehot kerännyt Käriste ja useamman laatupelastuksen tehnyt Pete. Vaihtopenkiltä saatiin kivasti lisävirtaa ja ne toivat uutta vaihdetta, kun sitä tarvittiin. Pelistä voi lisäksi mainita, että se oli todella siisti, vaikka yritystä oli. Ottelussa ei noussut ainuttakaan varoitusta.

Esa: Tänään oli onnistujia koko joukkueellinen. Kestimme hyvin vieraiden myllytyksen ensimmäisen puoliajan loppupuolella. Toisella puoliajalla peli alkoi pikkuhiljaa kääntyä enemmän ja enemmän meille ja paikkoja luotiin. Vaihdot toi uutta voimaa peliimme ja jaksoimme hyvin. Kiitos koko jengille!

Kasvojenpesu on nyt suoritettu ja katseita voi kääntää jo tulevaankin. Ensi viikolla matkaamme jälkeen pohjoiseen ja tällä kertaa kasitietä niellään ilmeisesti yhteisvoimin, kun Huikeat Pojat paukkautuvat bussiin. Onko bussi sitten taktiikkanakin, niin se selviää ensi viikon keskiviikkona Kruunupyyssä. Lääkintähenkilökuntamme saa myös painaa pitkää päivää, sillä tämäkin ottelu jätti jälkiään emmekä me tästä taida enää nuortuakaan. Iloitaan tästä voitosta kuitenkin vielä hetki ja palataan seuraaviin haasteisiin vähän lähempänä.

Neljä pelattuna, kaksikymmentäkaksi jäljellä. HuiPo!

Viimeksi muutettu 12 touko 2016
free joomla templatesjoomla templates
FC Jukola - ???

-
-

-
PeFF - FC Jukola
3-0
 Ottelupöytäkirja
Virkiä - FC Jukola

La 18.3. klo 12.00
Patruuna-Areena

Harjoitusottelu
2018  FC Jukola