07 kesä 2016

Kelvollinen esitys ei riittänyt sarjakärkeä vastaan

Hetki oli viimeinkin käsillä. Se hetki, jolloin pääsisimme vihdoin varsinaiselle kotikentällemme; Huutoniemen nurmelle. Sitä piti tällä kertaa odottaa aina kahdeksannelle ottelukierrokselle.

Hutskin avausotteluun saimme vieraaksi sarjajohtajan Pietarsaaresta, JBK:n. Ykkössija tarkoitti sitä, että kausi on sujunut heiltä mallikkaasti, vaikka ihan ilman pistemenetyksiä hekään eivät olleet selvinneet. Vielä viime kaudella Kakkosessa pelannut nivaska käyttää useimmissa otteluissaan runsaasti Jaro-apuja, mutta tällä kertaa oli ainakin etukäteistietojen mukaan toisin. No on se heidän peruspohjansakin sen verran kova, että pienellä kyläseurallamme olisi valtavasti tehtävää, mikäli pisteitä olisi jäämässä kotikonnuille.

Huikeiden Poikien etukäteistilanteessa oli jälleen kerran monenlaista muuttujaa. Loukkaantumiset, työkiireet ja alkanut lomakausi pudotti riveistä melkoisen määrän väkeä, mutta puolikuntoisilla vahvistettu nivaska näytti pöytäkirjassa määrällisesti riittävältä. Yksi poissaolijoista oli Piiskuri, joten jonkun täytyi ottaa väliaikaisvetovastuu ja Arto tarttui siveltimeen, jolla hän maalaisi oman näköisensä HuiPon. Pelaajapuolella pohdittavaa oli varmasti eniten yläkerran suhteen, sillä hyökkääjiä oli sivussa vähintäänkin riittävästi. Esimerkiksi viime keskiviikon maukkaassa derbyvoitossa pelanneista neljästä hyökkääjästä vähintään kolme oli kokonaan sivussa ja sen viimeisenkin kohdalla leijaili kysymysmerkkejä. No jos jossain pitää kärsiä moisesta verenvähyydestä, niin ehkä se yläkerta on sopivin alue, sillä sinne on ryhmästämme löydettävissä soveliaita korvaajia helpommin kuin kenties jonnekin muualle. Treenaamaan emme olleet ehtineet edellisottelun jälkeen vaivaisesta kuudesta välipäivästä johtuen, poissaolijoita piisasi ja ehkä se kotiavauskin hivenen jännitti, mutta otteluun lähdettiin voitto mielessä.

Varsinaisen kotiavauksen kunniaksi tehtiin monia juttuja ensimmäistä kertaa. Kokoonnuimme paikallisten esiteinien tarkkailevien silmien alla Huutoniemen huoltorakennuksessa ja otimme jopa kulmaliput käyttöön. Kopissa nähtiin myös tunteellinen hetki, kun pyöreitä täyttänyt ja yli puolet nyt 40-vuotiaasta elämästään FC Jukolan mukana ollutta taustahenkilöä muistettiin kukkasella sekä elintarvikelahjalla. Vieläkin isompi yllätys odotti tänään loistotyötä tehneen myyntipisteen luona, kun samaisen taustahenkilön kahvikupposen kylkeen lyötiin tiskin alta mehukas Berliininmunkki. Myyntipisteen tyttöset tekivät tosiaan loistotyötä ja näytti siinä kauppakin käyvän, joten catering-jaostomme lienee tyytyväinen. Yleisömäärä oli ensimmäisen puoliajan loppuvaiheilla aika tarkkaan 70 silmäparia ja se on ihan hyvä määrä kotiavaukselle. Valtaosa yleisöstä oli muualla kuin pienenpienessä pääkatsomossa, mutta laskimme heidät mukaan, vaikka se onkin korsnäsilaisia oppeja vastaan.

Itse ottelu käynnistyi rauhallisesti ja kentän laidalla käytiin puolestaan valmiiksi hävittyä taistelua hyttysiä vastaan. Tahtipuikko oli hienokseltaan vierailla, mutta eivät hekään saaneet mitään vaarallista aikaan avauskymppiin. Tuon jälkeen heillä oli yksi alkujaan vaarallisen näköinen kaukolaukaus, jonka Pete varmuuden vuoksi torjui yli päätyrajan. Hän oli itse lopulta sitä mieltä, ettei se olisi maaliin mennyt, mutta sen verran likeltä liippasi, jotta kannatti pelata varman päälle.

Reilu vartti oli pelattuna, kun saimme ensimmäiset omat hyökkäysviritelmämme aikaan. Sivurajaheitosta syntyi massiivinen hässäkkä, mutta kaikki yrityksemme blokattiin. Heti seuraavilla minuuteilla saimme pelattua parikin kertaa pallon suhteellisen vapaalle pelaajalle rangaistusalueen sisälle, mutta molemmat aihiot päättyivät epäonnistuneisiin ratkaisusyöttöihin, vaikka varsinkin jälkimmäisellä kerralla oli maukasta laukaisupaikkaakin tarjolla.

Ensimmäisen puoliajan puolivälissä mentiin päästä päähän, mutta ne vaarallisemmat tilanteet nähtiin omalla maalillamme. Meillä oli kulmapotku ja toimitus erehtyi esittämään klassisen kysymyksen: "uhka vai mahdollisuus?" Hetkistä myöhemmin vyöryikin 6 vs 3 vastahyökkäys kohti maaliamme, mutta Pete vesitti vierasmaalitykin yrityksen vastaantulolla. Puolustuksemme päätti tarjota vielä toisenkin yrityksen hämmentävän huonolla purkupallolla, mutta samainen maaliruisku taisi itsekin yllättyä Mulliganistaan ja puttasi pelivälineen tyhjänä ammottaneen maalin sivuverkkoon.

Muutamaa minuuttia myöhemmin takaisku oli todella lähellä, kun lyhyt kulmapotku jatkui leikkauksella keskemmälle ja laukaus tärähti maalikehikkomme ristikkoon. Tuosta eteenpäin eli viimeinen vartti taukoa oli HuiPolta todella vaatimatonta peliä. Lopulta se takaiskukin syntyi, kun alkujaan vaarattoman näköinen lateraalisyöttö puhkoikin alakertamme ja todella juoksuvoimainen vihulainen kirmasi läpiajoon oman hyökkäysvuoromme karuksi päätökseksi. Tyylikäs sijoitus vei vieraat johtoon. Aivan ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä nahkakuula kävi lähikohotuksen jälkeen poikkipuussa, mutta selvisimme tauolle ainoastaan yhden maalin takaa-ajoasemassa. Jotta sankareita ei unohtuisi mainita, niin entinen pelaajamme Risto kävi hetkellisesti toimimassa pallopoikana ja siitä me häntä kiitämme. Myös pj. Arska painoi totutusti hommia karanneiden pallojen kanssa.

Tauolla pyrittiin keskustelemalla löytämään tärkeimmät kehityskohdat ja lietsomaan taistelutahtoa kovemmaksi. Vaihtopenkiltä otettiin kaksi paria tuoreita jalkoja mukaan peliin ja sitten lähdettiin kokeilemaan onneamme jälkimmäisen puoliskon pyörteissä.

Taukopalaveri olikin tuonut jotain piristystä peliin ja heti alkuun oli nähtävissä pirteämpi HuiPo. Pelin painopiste saatiin painettua vihulaisen kenttäpuoliskolle ja paineruuvia saatiin väännettyä mukavasti. Toisen puoliajan seitsemännellä minuutilla toimitus luuli jo tasoituksen syntyvän, kun kulmapotkussa onnistui likimain kaikki; viivapakin sijaintia lukuun ottamatta. Kulmajuoksukuviomme avasi Artolle vapaan tilan ykkössektoriin, Jaken toimitus osui kohdilleen ja Arton nuppaus olisi kelvannut oppikirjaankin. Valitettavasti siellä oli vielä yksi kenttäpelaajan lapikas maaliviivalla ja se siivosi nahkakuulan kauemmaksi.

Painostuksemme jatkui ja lähimmäksi maalintekoa pääsi Paju, joka sai karmeasta repimisestäkin huolimatta laadukkaan kääntölaukauksen aikaan vitosen viivalla, mutta veskari ehti peittämään. Sitten tapahtui se kauhein mahdollinen, kun vierasjoukkue pääsi hetkeksi irti köysistä ja supernopea vastahyökkäys viipaloi epätasapainoisen alakertamme. Hirvittävä juoksuvoima pääsi laidalla oikeuksiinsa ja lopulta keskeltä putattiin liki maaliviivalta tyhjiin. Alakertamme paitsioanomukset valuivat kuin vesi hanhen selästä ja takaa-ajoasemamme oli tuplaantunut. Todetaan nyt toimituksen kokemana se, ettei se nyt ollenkaan varmasti mikään paitsio ollut. Joku meistä oli sitä mieltä, mutta siellä oli niin nopeasti liikkuvia osasia, että melkein kallistun tuomareiden kannalle.

Tunti oli täynnä ja nyt oli ladattava kaikki mahdollinen peliin, mikäli kotiavauksesta haluttaisiin jotain konkreettistakin saatavaa. Saimme riistoja hyökkäyspuoliskolla ja niistä peliä käännettyä. Juuri kentälle tullut Käriste oli avopaikassa kymmenessä metrissä, mutta tekikö kenttä sitten tepposet, kun tilanne tuotti ainoastaan täydellisen hutipotkun takaviistosyöttöön. Hetkeä myöhemmin Käriste karkasi Juken massiivipystypallon jälkeen, mutta 25 metristä lähtenyt nosto meni hiuksenhienosti pystypuun väärältä puolelta.

Vastustajalle aukesi tässä vaiheessa maukkaita vastahyökkäyspaikkoja, mutta joko alakertamme tahi Pete teki uljaita katkoja/torjuntoja. Oma koneistomme jauhoi väsymyksestä huolimatta edelleen maalipaikkoja ja Käriste mm. pääsi vapaaseen voimapuskupaikkaan 7 metristä, mutta suuntima oli sen millin väärässä. Saimme lisäksi useita maalinedushässäköitä aikaan ja niistä laukauksiakin aikaan, mutta aina ne kilpistyivät johonkin.

Ottelun varsinaisen peliajan viimeisellä viisiminuuttisella oli vieläkin yritystä, mutta maalia ei vain syntynyt. 22-metrisen vaparin ylijuoksut hämäsivät, mutta vieraskoppari sai silti venytettyä itsensä Juken laukauksen tielle. Heti seuraavalla minuutilla Janin keskitys oli matkalla Käristeen vapaaseen otsaan, mutta hänet kolattiin takaapäin kumoon juuri ennen nuppausta. Taivaskin itki menetettyä rangaistuspotkua ja juuri tuolla samalla hetkellä alkoi viisiminuuttinen sadekuuro. Vielä yksi maalinedushässäkkä saatiin aikaan, mutta sitten aika loppui tiimalasistamme.

FC Jukola - JBK 0-2 (0-1)
0-1 36' juoksuvoima oli ratkaiseva tekijä tässä vastaiskumaalissa. Ja hieno sijoitus.
0-2 58' kesken painostuksemme vastaisku teki jälleen tuhojaan

Ottelupöytäkirja

Ei tässä kai väärässä ole, jos toteaa paremman joukkueen voittaneen. Sen verran voi jossitella, että yksikin tehty maali olisi varmasti lisännyt mahdollisuuksiamme merkittävästi ja oli siihen paikkojakin. Toisen puoliajan tasonnosto oli jälleen kerran huomattava ja saimme painettua sarjakärjen välillä ahdinkoon. Oli heilläkin toki omat paikkansa tappaa ottelu, mutta alakerrassamme tehtiin oikeita asioita oikeilla hetkillä. Tappio harmittaa vietävästi, mutta tällaista tämä on välillä. Papukaijamerkki menköön Petelle, joka teki useamman massiivisen peittotorjunnan ja aiheutti välillä epäuskoakin avopaikkavihulaisille.

Varapiiskuri-Arto: Hyvä ja ryhdikäs esitys. Olisimme tarvinneet sen maalin 0-1 tilanteessa, niin peli olisi ollut uusi. Toinen maali tuli kyllä harvinaisen pahaan kohtaan katkaisten vahvan painostusjaksomme, mutta saimme silti vielä painetta myöhemminkin. Nyt kävi näin, mutta liian tyytymätön ei voi olla.

Kapteeni-Juke: Tänään oli vastassa laadukas Kolmosen joukkue ja mielestäni saimme laitettua ihan kivasti hanttiin sarjajohtajalle. Tilanteessa 0-1 oli molemmissa päissä paikkoja ja meillä niitä kuuluisia tuhannen taalan mestoja, mutta ei vain saatu sisään. Tänään ei kuitenkaan uponnut ja siten pinnasaldoon ei tullut täytettä. Tänään saatiin lisäksi peliaikaa kaikille, mikä onkin tärkeää, sillä kaikkia tarvitaan superpitkän kauden aikana. Nyt on sitten nurkan takana kuuma paikallisottelu Kiistoa vastaan ja eiköhän me siinä palata takaisin voittojen tielle!

Nyt kävi tosiaan näin, mutta kausi jatkuu. Tulevana maanantaina pelaamme kauden toisen derbyn ja vastassa on tuolloin FC Kiisto. Ladataan akut ja laitetaan karuselli pyörimään, HuiPo!

Viimeksi muutettu 08 kesä 2016
free joomla templatesjoomla templates
FC Jukola - ???

-
-

-
PeFF - FC Jukola
3-0
 Ottelupöytäkirja
Virkiä - FC Jukola

La 18.3. klo 12.00
Patruuna-Areena

Harjoitusottelu
2018  FC Jukola