16 kesä 2016

Edelliskausien kotitaika on vain kaunis muisto

Sarjassa on pelattavana kaksikymmentäkuusi sarjakierrosta, joten välillä ottelutahti on todella tiivis. Sellainen oli tilanne nyt, kun torstai-illan mittelöön lähdettiin vain kahden välipäivän jälkeen.

Vastassa oli, kuten monta kertaa tällä kaudella, täysin uusi tuttavuus. Kokkolalainen KPS oli se toinen tämän kauden sarjanousijoista, joten sen suhteen oltiin samassa veneessä. Joukkueiden pistekehitys oli myös ollut kovin samankaltaista ja samoista sijoituksista kamppailtiin. Toimituksen ennakkotiedot vastustajasta olivat sangen ohuet, mutta tiukkaa ottelua saattoi odottaa ja armotonta taistelua tärkeistä sarjapisteistä.

Sen verran on jo pienellä kyläseurallamme ikää, että tämä seurahistorian kymmenes ottelu seurahistorian korkeimmalla sarjatasolla oli samalla seurahistorian 400. virallinen ottelu. Lähtökohdat koitokseen olisivat voineet olla juhlavammatkin, sillä pelaajatilanne oli vain pahentunut edelliskoitoksesta, vaikka tuossa välissä ehdittiin tekemään yksi lisäkiinnityskin. Piiskuri oli sentään saatu takaisin, mutta pelaajia oli eri syistä sivussa toistakymmentä. Pöytäkirjaan oli asettaa 14 pelaajaa, joista osa vahvasti puolikuntoisia, joten tilannetta voisi kuvata taiteiluksi veitsen terällä. Vaikka emme olleet ehtineet tässäkään välissä treenaamaan ja avainpelaajia oli sivussa turhankin paljon, niin ottelua lähdettiin voittamaan. Orastava tappioputki oli tarkoitus katkaista ja saattaa kausi jälleen iloisemmille urille.

Ottelutapahtuma käytiin liki täydeltä ajaltaan sateessa, mutta muuten keli oli varsin jalkapallomyönteinen. Yleisöä oli hetki ennen alkuvihellystä nelisen henkeä, mutta tuo määrä nousi myöhemmin pariinkymmeneen ja osa heistä tunnusti vierasvärejä. Hyttysistä luulimme saaneen tauon, mutta ainakin toimituksen sateenvarjon alle nuo kiusankappaleet tiensä löysivät. Avauksessa oli parikin sellaista jannua, joille nyt tuli kauden avausminuutit. Toinen heistä oli tuore maalivahtikiinnitys.

Ottelu alkoi kannaltamme epätavallisen räväkästi ja Teemulla oli heti pari puolittaista maalipaikkaa. Vastustajakaan ei jäänyt telineisiin, vaan he iskivät avausmaalin jo kolmannella minuutilla. Itse maalilaukaus oli todella komea yläkulmapommi, mutta tilannetta edelsi päivänselvä paitsio. Täysosuma kuitenkin harmiksemme hyväksyttiin, joten lataus oli haettava uudestaan.

Jonkin aikaa siinä oltiin tuuliajolla ja KPS hallitsi ottelua. He saivat pelattua turhan helposti palloa linjojemme väliin, mutta siitä eteenpäin saimme onneksi tilanteet katkottua. Tuore kopparitulokas Beki oli heti pelin sisällä ja hän oli monessa tilanteessa tuki ja turva. Jos tässä pitäisi etsiskellä muitakin parannusta vaatineita osa-alueita, niin yleinen kamppailupelaaminen oli todella laiskaa ja vaatimatonta. Jos kerran pelissä on vain yksi nahkakuula kerrallaan, niin täytyisi nähdä vähän vaivaakin sen saamiseksi omalle joukkueelle.

Avauspuoliskon puolivälissä olimme vihdoin päässeet sisälle peliin ja maalipaikkoja alkoi siunaantua. Vihulaisveskaria koeteltiin monin eri keinoin, mutta hyvistäkään paikoista ei vain saatu pyörylää pömpeliin. Tauon jo lähestyessä selvisimme Bekin ansiosta säikähdysellä, kun yhdestä syötönkatkostamme tulikin maukas vastapallo vastustajalle ja kuti oli matkalla yläkulmaan. Beki venytti itsensä tielle ja sai torjuttua pallon pystypuun kautta kulmaksi.

Tauko oli entistä lähempänä, kun vihdoin tulimme tasoihin. Pitkä pystysyöttö tavoitti Janin rangaistusalueen rajalla ja hän nuppasi sen maalinedustalle. Teemu oli tonteilla ja ohjasi pallon maaliin suoraan ilmasta. Jatkoimme painostustamme ja avauspuoliskon lisäajan kulmapotkusta oli syntyä johtomaalikin. Jani viuhutti pallon maalille ja Arto väläytti jälleen oppikirjapuskuaan. Nuppaus oli todella voimakas, mutta harmittavasti suuntaus oli hivenen pielessä ja pallo vavisutti ainoastaan poikkipuuta.

Tauolla diskuteerattiin ja sovittiin kahdesta pelaajavaihdosta. Tunnelma oli luottavainen.

Toinen puoliaika alkoikin kannaltamme varsin mukavasti ja peliä saatiin painettua vastustajan päätyyn. Keskityksiä viuhui, mutta jokin oli aina pielessä. Hiljalleen hyökkäyspään ongelmat alkoivat näkyä myös alakerrassa, kun alkujaan vapaita syöttöpaikkoja jätettiin hyödyntämättä, pakka valui samalla ylemmäs ja sitten myöhäinen rääpäisy sudittiin suoraan vastustajalle. Näistä tuli useita tilanteita, joissa repaleinen alakertamme joutui juoksemaan kohti maaliamme vastustajan rintamahyökkäyksiä katkomaan.

Tunnin kohdalla jouduimme tappioasemaan, mutta se ei tullut vastahyökkäyksestä. Pallo tsipattiin rangaistusalueelle, kaksinkamppailutappio oli seuraavana vuorossa ja tuikkaus vei pallon maaliimme. Muutamaa minuuttia myöhemmin tasoituksemme roikkui suorastaan ilmassa, kun siinä oli lyhyen ajan sisään kolme tuhannen taalan tonttia. Paikat tulivat kolmelle eri pelaajalle, mutta kukaan ei saanut survottua palloa maaliin.

Hiekka valui tiimalasissamme ja epätoivoakin näytti hiipivän puseroihin. Yritystä kyllä oli, mutta vääriä ratkaisuita tehtiin aivan liikaa. Enemmän siinä vastustajalla oli hyviä hyökkäysaihioita, mutta kyllähän hekin tuhrivat niitä jo ennen ratkaisupaikkoja. Omiakin tontteja toki oli, mutta joku tuossa maalinteossa tökkii tällä hetkellä pahasti. Eivät pallot kyllä pomppineetkaan suotuisasti, vaan vihulainen pääsi aina purkamaan, vaikka se olisi yhtä hyvin voinut pomppia jollekin useista rangaistusalueella olleista pelaajistamme.

Lopullinen niitti ottelulle nähtiin varsinaisen peliajan viimeistä edellisellä minuutilla. Vastahyökkäys lähenteli maaliamme ja Juken liukutaklaus tulkittiin rikkeeksi. Ja koska oltiin rangaistusalueella, niin yksitoistametrinen oli tuloksena. Pallo pilkulta pömpeliin ja ottelu oli ratkennut.

FC Jukola - KPS 1-3 (1-1)
0-1 03' Komea laukaus yläkulmaan. Paria sekuntia aiemmin oli selvä paitsio, mutta se siitä
1-1 42' Teemu ohjasi ykkössektorista. Jani alusti pääpelivoitollaan.
1-2 62' tsippi, painitappio ja tuikkaus
1-3 89' rangaistuspotkusta

Ottelupöytäkirja

Tämä oli kerrassaan heikko esitys. Pelillisiä ongelmia oli monenlaisesti emmekä TV-futiksen ahdistellessa ala niitä kaikkia tarkemmin listaamaan. Todetaan nyt kuitenkin tehdyn ihan liikaa vääriä ratkaisuita ja perustyöntekokin näytti maistuvan ainoastaan ajoittain. Vieraat olivat paikallaolleista joukkueista tänään se vähemmän huono ja siksi heidän voittoaan voi pitää ansaittuna.

Piiskuri-Esa: Tulos harmittaa vietävästi. Jotenkin asenteemme ei ollut kohdillaan kuin ajoittain. Tästä pitää todellakin parantaa ja jokaisen täytyy miettiä tekemisiään. Paljon oli poissaoloja, mutta sitähän tämä on. Nyt tämä ja kaksi aikaisempaa matsia on viimeistään nollattava ja keskityttävä pikkuhiljaa seuraavaan peliin. Kiitos vielä Mikolle nopeasta maalivahtiavusta lyhyellä varoitusajalla.

Kapteeni-Juke: Tänään koko joukkueen esitys oli todella heikko, suorastaan ala-arvoinen. Tarkennan sen verran, että yhden pelaajan esitys ei ollut ala-arvoinen. On se nyt kumma, että lähes vuosikymmenen tauolta tullut Beki oli oikeastaan ainoa onnistuja ja häneltä nähtiin todella hyviä otteita. Jos nyt jotain positiivista haluaisi väkisin etsiä, niin onneksi tässä menetettiin ainoastaan kolme pistettä ja suuntaa voimme kääntää jo ensi viikolla. Tämä on nyt vain nollattava ja käännettävä kelkka uusille urille.

Nyt on raskasta. Peli ei kulje eikä onnikaan tunnu olevan myötä. Tänään oli ulkourheilullisestikin vaikea päivä, mutta kaikkea ei ole tarpeellista ruotia tässä kehyksessä.

Kausi on pitkä ja nyt on kurssi käännettävä. HuiPo!

Viimeksi muutettu 17 kesä 2016
free joomla templatesjoomla templates
FC Jukola - ???

-
-

-
PeFF - FC Jukola
3-0
 Ottelupöytäkirja
Virkiä - FC Jukola

La 18.3. klo 12.00
Patruuna-Areena

Harjoitusottelu
2018  FC Jukola