22 kesä 2016

Vierasvoitto katkaisi tappioputken

Juhannuksen alla päästiin harjoittelemaan mahdollista juhannusretkeilyä varten, sillä otteluohjelmaan oli merkittynä vierasottelu juuri ennen keskikesän juhlaa.

Tie vei tällä kertaa Lapväärttiin, missä olimme vierailleet joitain kertoja aiemminkin. Tuolloin vastassa oli toki ollut Sporting Kristinan kakkosjoukkue ja nyt pelaisimme ensi kertaa heidän edustusjoukkuettaan vastaan. Heidän edustusjoukkueensa kausi ei ollut tuloksellisesti sujunut mitenkään mairittelevasti, mutta emme todellakaan odottaneet mitään muuta kuin hirvittävää haastetta. Syitä oli monia, mutta niistä mainittakoon yleisimpänä vaikkapa se, että vieraissa on aina vaikeampaa.

Oma lähtötilanteemme oli kenties viheliäisempi kuin vielä kertaakaan tällä kaudella. Pelkästään pöytäkirjaa lukemalla näki 15 pelaajan nimet ja sehän on ihan asiallinen määrä, mutta taakse kätkeytyi moninaisia haasteita. Pöytäkirjaa oli täytetty useilla korkeintaan puolikuntoisilla, jotka seuran lääkintähenkilöt olivat pyrkineet saamaan edes välttävään liikuntakuntoon. Karmaisevaa loukkaantumissumaakin enemmän harmaita hiuksia saattoi aiheuttaa poissaolojen keskittyminen tietyille kenttäalueille. Esimerkiksi puolustus oli mennyt täysin uusiksi eikä avauksessa ollut yhtäkään vakionimeä, ainakaan omalla pelipaikallaan. Kauden kymmenestä aiemmista otteluista 9 ja 10 ottelua pelanneet topparit olivat molemmat sivussa ja laitapakkiosastoakin miehitettiin pikakoulutetuilla puolustajilla. Poissaoloja oli muuallakin ja elämän aikataulut heittivät nekin kapuloita rattaisiin. Peräti neljälle pelaajalle jouduttiin järjestämään oma henkilökohtainen kyyditys pelipaikalle, kun heistä jokainen pyrki saapumaan auttamaan joukkuetta; ennemmin tai myöhemmin.

Kesäkauden treenikausi oli vihdoin avattu ja maanantain treenit olivat näin jälkiviisaana ainakin yhdelle enemmänkin uhka kuin mahdollisuus, kun runkopelaaja loukkaantui tuossa ottelutapahtuman ulkopuolisessa kokoontumisessa pelikyvyttömäksi. Pelillisiin seikkoihin ei tällä seuraavalla puutteella ollut merkitystä, mutta myöskin koko vakinainen mediajaosto oli sivussa ja siten se touhu meni etähommiksi. Lähtökohdat olivat, mitä olivat, mutta tavoite oli kirkas. Tappioputki oli katkaistava ja pistesaldoon saatava pitkästä aikaa täytettä.

Raihnainen joukkomme pääsi turvallisesti perille ja alkutoimet aloitettiin. Alkulämmöissä käytettiin pelisilmää ja marjanpoimintaliike jätettiin väliin, ettei joukkue olisi liian puhki itse ottelussa. Kotijoukkueelle ja heidän kotipaikkakunnalleen annamme pinnat siitä, että keli oli huiman hieno ja kenttä kerrassaan loistavassa kunnossa. Yleisöä oli harjaantumattoman tarkkailijan mukaan satakunta ja joku vieraskannattajakin oli paikalla. Omat vaikeutemme saivat jatkoa juuri ennen alkuvihellystä, kun yhden aiotun avaajan pelikunto ei ollutkaan riittävä ja siihen oli reagoitava nopeasti. Onneksemme yksi yksityiskuljetuksia käyttänyt pelaajamme oli jo ehtinyt pelipaikkakunnalle, joten hänet saatettiin heittää pikavauhdilla avauskokoonpanoon.

Itse ottelu sai kannaltamme hienon alun, kun jo seitsemännellä minuutilla Teemu pääsi kulmapotkun jälkitilanteessa roikottamaan 20 metristä yli maalivahdin. Maalipaikkoja oli siunaantunut alussa muillekin, mutta niistä ei täysosumia nähty.

Avauspuoliskon pelinkuva oli tiivistettynä sellainen, että kotijoukkue piti enemmän palloa ja HuiPolla oli puolestaan paremmat maalipaikat. Kotijoukkue haki ratkaisuita pelaamalla palloa linjan taakse, mutta enimmäkseen syötöt karkailivat eikä kaukolaukauksiakaan tahdottu saada edes samalle kartalle maalimme kanssa.

Puolen tunnin kohdalla terveystilanteemme synkkeni entisestään, kun muutenkin varamiehisen keskikentän konehuoneesta jouduttiin ottamaan pelaaja vaihtoon. Kyseessä oli pallontavoittelutilanne, missä vastustajan jalkaterä nappulakenkineen osui epäonnekkaasti kasvoihin ja vertavuotava pelaajamme sai lähteä liki suoraan siltä istumalta terveydenhoidon ammattilaisten huomaan ja sittemmin vielä paikallisen terveyskeskuksen jälkeen isompaan sairaalaan. Alkuperäisen tilanteen sekavuutta lisäsi se, että pelin annettiin jonkin aikaa jatkua, vaikka kentällä makasi päähän vertavuotavan osuman saanut pelaajamme. Toimitus on sittemmin nähnyt kuvamateriaalia seurauksista eikä sellaista tavaraa kyllä julkisuuteen päästetä.

Avauspuoliskon viimeisellä vartilla Teemu pääsi iskemään vielä kahdesti ja täydentämään puhtaan hattutemppunsa. Ensin hän vatkasi vihulaisen alakerran kahville ja laukoi pelivälineen läheltä pömpeliin. Muutama minuutti ennen taukoa Janin keskitys tavoitti Teemun takatolpalta ja hän nuppasi ottelun kolmannen maalinsa.

Toisella puoliajalla kotijoukkue sai otetta avauspuoliskoa enemmän ja he pääsivät lähemmäksi maaliamme. Keskitysten määrä kasvoi merkittävästi, mutta ilmapuolustuksemme oli väkevästi asialla. Yhden kavennusmaalin kotijoukkue pääsi kuitenkin tekemään ja se syntyi pitkään kestäneestä kulmapotkun jälkitilanteesta. Rangaistusrajalle nähtin poikittaissiirtelyä ja lopulta tarkka laukaus vei pelivälineen maalimme takakulmaan.

Silminnäkijätietojen mukaan kotijoukkueella ei kavennusmaalin lisäksi ollut mitään kauhean vaarallisia maalipaikkoja, vaan saimme varmistettua vierasvoiton kohtalaisen hallitulla puolustuspelillä. Omat maalipaikkamme jäivät jälkimmäisellä puoliajalla vähiin eikä niistä harvoistakaan enää osuttu. Vaihtorumbaa harrastettiin kotikuuluttajan melkoisten saatesanojen sävyttämänä sen verran, mitä kutakuinkin pelikykyisiä pelaajia penkiltä löytyi ja siellä nähtiin myös yhdet odotetut avausminuutit. Lopulta vapauttava päätösvihellys katkaisi turhankin pitkäksi ehtineen tappioputkemme. Käriste ehti makkaramyynnin pakeille ja hän totesi tarjonnan maukkaaksi.

Sporting Kristina - FC Jukola 1-3 (0-3)
0-1 07' Teemu roikotti noin 20 metristä
0-2 34' Teemu vatkasi jalkansa vapaaksi ja sijoitti. Käriste alusti.
0-3 42' Teemu puski, Jani keskitti
1-3 66' komea laukaus takakulmaan

Ottelupöytäkirja

Yhteenveto on hivenen haasteellista, kun sitä yrittää laatia kovin sekavien puhelinraporttien perusteella. Oli sieltä rivien välistä kuitenkin luettavissa, että pelisuunnitelmassa pysyttiin hienosti, tehot olivat kohdillaan ja taisteluilmettäkin löytyi. Pienestä hermoilustakin oli kuulemma merkkejä, mutta sen ei annettu ottaa ylivaltaa ja tänään tehtiin tarvittava. Eri lähteistä koottu pyttykerho olisi tänään muistanut Teemua, Jarnoa ja Peteä, mikäli sellaisia jakaisimme.

Piiskuri-Esa: Lähdimme tähän vierasotteluun puolustuksen kautta. Laskimme linjaa sen verran, ettei vastustajalla ollut tilaa tavaramerkkipystysyöttöilleen. Se toimi varsinkin avauspuoliskolla todella hyvin eikä toisellakaan päässyt mitään pahempaa paniikkia syntymään. Omat tehomme olivat Teemun toimesta huumaavat ja hän iskikin jokaisesta paikastaan maalin. Ehkä pelistämme oli karsittu turhat hienoudet, mutta se toimi hyvin tänään. Pojat antoivat isolla kentällä kaikkensa ja olivat vaihtopelaajia myöden ottelun jälkeen aivan puhki. Tämä oli tärkeä voitto ja tästä on kiva lähteä juhannuksen viettoon.

Tämä oli etäraportoinnin vuoksi sangen sekava keitos, mutta toivottavasti saitte edes jotain irti. Voitto oli tappioputken jälkeen todella tarpeellinen, mutta se yksi valitettava loukkaantuminen vähentää kokonaisuuden iloisuutta merkittävästi.

Jatketaan juhannuksen jälkeen ja otteluita on vielä runsaasti pelattavana. Oikein hyvää juhannusta kaikille ja tyhjentäkää kivet taskuistanne, mikäli vesille aiotte. HuiPo!

Viimeksi muutettu 23 kesä 2016
free joomla templatesjoomla templates
FC Jukola - ???

-
-

-
PeFF - FC Jukola
3-0
 Ottelupöytäkirja
Virkiä - FC Jukola

La 18.3. klo 12.00
Patruuna-Areena

Harjoitusottelu
2018  FC Jukola