28 kesä 2016

Peli-ilme miellytti, mutta käteen jäi kovin vähän

Elämää oli juhannuksen jälkeenkin ja Kolmosen koitokset jatkuivat varsin nopeasti.

Tälläkin kertaa vastaan asettui täysin uusi tuttavuus, kun kovavireinen SJK Akatemia saapui vieraaksemme Huutoniemelle. Vielä viime kaudella Kakkosessa eri nimellä pelannut joukkue oli takonut edellisissä otteluissaan voittoja voittojen perään ja vieläpä selvin lukemin. Vastustaja tiedettiin keski-iältään liki sukupolven omaa nippuamme nuoremmaksi ja heillä saattaisi olla mukanaan myös Mestareiden liigaan valmistautuvia pelureita. Sarjakakkonen asetti massiivisen haasteen, jota lähdettiin ratkomaan.

Oma lähtötilanne oli edes hivenen valoisampi kuin hetkeen. Tämä siitäkin huolimatta, että edellisottelun rasitukset olivat aiheuttaneet pari-kolme uutta pelikyvyttömyyttä. Joukkosidontapaikalta saatiin kuitenkin samaan aikaan pelaajia takaisin, kuten myös lomareissuilta. Pöytäkirjaan oltiin saamassa ainakin joitakuita pelikykyisiä vaihtopelaajia ja Piiskurilla oli pitkästä aikaa oikeasti valittavaa ainaisten kompromissien ja/tai vaihtoehtojen puutteen sijaan. Ei tilanne likikään täydellinen ollut, mutta synkimmät vaikeudet olivat ainakin tältä erää ohitse ja poissaolojen suhteellisen tasainen jakautuminen eri pelipaikoille oli tässä kohtaa laskettava positiiviseksi seikaksi. Kesäkauden kokonaistreenimäärä pysytteli edelleen yhdessä, sillä edellismatsin jäljiltä olimme ainoastaan puhallelleet ja viettäneet juhannusta tahoillamme. Tappioputki oli saatu viime matsissa poikki, mutta voittoputken jatkaminen vaatisi kovan luokan onnistumista. Sitä lähdettiin hakemaan.

Ottelupäivänä oli kutakuinkin täydellinen sää futikselle, kun lämpöasteita oli parisenkymmentä, aurinko paistoi ja tuuli oli kovin maltillista. Harmiksemme Vepsun ottelusiirrosta johtuen jouduimme pelaamaan samanaikaisesti paikallisen lippulaivan kanssa, mutta tuli meidänkin matsia katsomaan 40-50 silmäparia. Jalkapalloentusiastit olivat selvästi joutuneet käymään sisäistä kamppailua otteluvalinnan kanssa ja toimitustakin vastaan tuli tuttuja kasvoja matseistamme, kun matkaa Huutoniemelle taitettiin.

Itse ottelu alkoi tarkkailevissa merkeissä eikä kumpikaan osapuoli saanut alkuun rakenneltua mitään sen vaarallisempia paikkoja. Avauspuoliskon puolivälissä peli alkoi hiljalleen avautua ja molemmissa päissä nähtiin jo sellaisia tilanteita, joista maaleja olisi voinut rykäistäkin. Omat yritelmämme tulivat enimmäkseen laidoilta ja vain hiuksenhienot epätarkkuudet tai jopa epäonnisuudet jättivät osumat syntymättä. Keskityksissä oli voimaa ja tällä kertaa rangaistusalueelle myös saatiin riittävästi väkeä niitä päättämään. Ei vain osunut täydellisesti kohdilleen.

Vieraat siirtyivät rangaistuspotkusta johtoon juuri ennen puolen tunnin täyttymistä. Toimitus oli kontaktihetkellä lähes sadan metrin päässä, joten omat arviot yksitoistametrisen oikeutuksesta jätetään väliin. Pelaajamme sen sijaan kävivät tuomiosta erittäin kuumina ja vieraspelurin koettiin itse aiheuttaneen kaatumisensa. Pete oli rangaistuspotkussa hyvin mukana, mutta laukaus oli riittävän kova ja korkea mennäkseen maaliin.

Heti seuraavalla minuutilla odottelimme rangaistuspotkua itsellemme, kun vieraspeluri pelasi rangaistusalueella palloa kädellään. Pelasi palloa kädellään ja sai siitä vielä päivänselvää hyötyä, mutta pilli pysyi hiljaa. Vaikeatkin tilanteet pitäisi pystyä nollaamaan, mutta tämäkin episodi jäi selvästi kalvamaan osaa pelaajistostamme.

Avauspuoliskon viimeisellä vartilla vieraat pitivät enemmän palloa, mutta olimme pelissä hyvin mukana. Jokunen kelvollinen maalipaikkakin siinä saatiin aikaan, mutta mm. Jarnon ja Maikin laukaukset viuhuivat yli. Avauspuolisko päätettiin massiiviseen keskitys- ja kulmapotkumyllytykseemme, mutta maaliviivaa lähemmäksi pelivälinettä ei rumputulesta huolimatta saatu.

Tauon juttelut menivät toimitukselta ohitse, mutta kaipa siellä jotain jekkuja juonittiin. Ainakin Hema saatiin välittömästi tauon jälkeen pallollisena rangaistusalueelle, mutta viime tipassa tehty kurotuskatko vesitti tilanteen. Heti perään vierailla oli parikin vaarallista maalipaikkaa, mutta Pete pintansa. Ja siitä meni taas vain minuutin verran, kun Hemalla oli tuhannen taalan tontti. Laukaus vain harmittavasti epäonnistui avopaikassa ja pallo meni kehikon ohitse. Janikin siinä ehti ylipuskemaan takatolpalta ja sitten tarvittiin jälleen Peten megalomaaninen vastaantulopelastus.

Hurjavauhtisen tauoltapaluun jälkeen peliimme tuli huono vaihe, jolloin olimme vähintään viitisen minuuttia köysissä, mutta puolustus kesti vielä tuossa vaiheessa. Pääsimme hiljalleen takaisin tohinaan ja Jakella oli maukas laukaisupaikkakin rangaistusalueella, mutta jälkimmäisen puoliskon puolivälissä tilanne synkkeni. Kukkupallomainen pystypallo jäi vasta-auringossa puolustajaltamme katkaisematta ja vihulaishyökkääjä karkasi kuin varkain läpiajoon. Viimeistely oli sitten hallittua toimintaa ja nosto jätti Peten vaille mahdollisuuksia.

Jake yritti myöhemmin kaukoroikottaa, mutta tuo yritys oli turhan voimakas. Jani sen sijaan suuntasi voiman täysin oikein, kun hänen upea volleynsa pamahti rangaistusalueen reunalta etuyläkulmaan. Tilanne lähti kehittymään Juken antamasta pitkänmatkan vaparistamme, mihin Käriste sai päänuppinsa etevästi väliin ja sitten valokeilaan astui kipittäjän lapikas.

Paria minuuttia myöhemmin toimitus oli jälleen ulapalla, kun oltiin yhdessä kulminaatiopisteessä. Edellisten hetkien tapahtumat vaativat tekemään muistiinpanoja, kun kentällä alkoi armoton pulina ja Aapolle nousi suora punainen. Muiden kertomana siellä oli vieraspeluri ensin harrastanut törkeitä temppuja ja Aapo oli reagoinut siihen välittömässä tunnekuohussa omalla potkullaan. Vieraan temput jätettiin huomioimatta ja meidät taasen jätettiin vajaalle. Aapo itse ei pitänyt tuomiotaan mitenkään vääränä, mutta koki melkoista oikeustajun koettelemusta vastustajan selvittyä jupakan käynnistäneestä teosta ilman seuraamuksia. Jos nyt jotain seurahistoriallista tilanteessa haluaa nähdä, niin kyseessä on pienen kyläseuramme ensimmäinen ulosajo Kolmosdivaritasolla.

Huikeat Pojat olivat nyt melkoisen tehtävän edessä, mutta kaikki ladattiin peliin. Pelaajia nostettiin ylös ja painetta pyrittiin luomaan. Nahkakuula saatiinkin hyökkäyskolmannekselle, mutta vieraspurku avasi valtavan vastahyökkäyspaikan. Maikki taisteli leijonan lailla ylivoimaa vastaan yrittäessään saada tilanteenvaihdon poikki hyökkäyspuoliskollamme, mutta kolmas vihulainen oli lopulta liikaa urhoolliselle taistelijalle ja siitä avautunut kahdella nollaa vastaan jätti Peten vaille torjuntamahdollisuuksia.

Peliaikaa oli jäljellä vielä kymmenisen minuuttia, mutta kolmas takaisku puhalsi käytännössä ilmat ulos tämän kertaisesta yrityksestämme. Vieraat pelasivat aikaa pois pallottelemalla keskenään eikä uupunut ryhmämme enää päässyt mukaan voittotaisteluun. Lisäajan toisella minuutilla lukemat vielä rumenivat, kun pieni pystysyöttö vapautti vieraspelaajan maalintekoon, jos ei nyt paitsiosta, niin ainakin sen rajamailta.

FC Jukola - SJK Akatemia 1-4 (0-1)
0-1 28' rangaistuspotkusta
0-2 65' virhearviosta yllättävä läpiajo ja hallittu nosto
1-2 75' Janin uskomaton volley rangaistusalueen kulmasta. Käristeelle syöttömerkintä.
1-3 80' riskit kostautuivat vastahyökkäyksen merkeissä
1-4 90+2' kosmetiikkaa lähietäisyydeltä

Ottelupöytäkirja

Ei vieraiden voittoa nyt minään vääryytenä voi pitää. Tämä vain oli jälleen kerran niitä otteluita, jolloin ohikiitävät hetket ja niiden ratkaisut muuttavat ottelunkulkua merkittävästikin. Jossitella voisi monestakin asiasta, mutta ainakin olisimme itse voineet käyttää maalipaikkamme paremmin. Siinä oli hetkiä, jolloin täysosumamme oli varmasti lietsonut HuiPon kunnon roihuun. Nyt kävi näin, tämä on nollattava ja tästä on jatkettava. Pelissä oli paljon hyvääkin ja ne osa-alueet otetaan mukaan seuraaviin koitoksiin.

Piiskuri-Esa: Päällimmäinen tunne on armoton ketutus. Pelasimme hyvin ja homma pysyi kasassa, mutta vieraiden osittain onnekkaatkin osumat ratkaisivat matsin ja heidän rangaistuspotkunsa oli vähintäänkin kyseenalainen. Juuri ennen taukoa ottelu olisi pitänyt saada tasoihin, kun myllytyksemme vavisutti vastustajaa kuin Islanti konsanaan EM-kisoja. Kokonaisuudessaan voisi sanoa, että loppulukemat eivät kerro totuutta. Olen tyytyväinen sekä ylpeä poikien taistelusta ja tällaisella draivilla on hyvä lähteä SIF:n kaatoon.

Kapteeni-Juke: Tänään saatiin aikaan ihan kelpo esitys, jos jättää numerot katsomatta. Saatiin riittävästi laadukkaita maalipaikkoja aikaan ja paketti pysyi pääasiassa hyvin kasassa. Pienet virheet maksoivat tänään pisteet. Päätuomarin esitys jätti paljonkin toivomisen varaa ja oma loppukirimme taasen hyytyi hyvin pelanneen Aapon harmilliseen ulosajoon. Taisteluilmeeseen voi kuitenkin olla tyytyväinen ja otetaan tästä positiiviset seikat mukaan.

Kausi jatkuu ensi viikolla, jolloin matkaamme kaupunkilaismaalaisten vieraaksi Sundomiin. Peli-ilme kohdilleen, niin sieltä haetaan hyvä tulos. HuiPo!

Viimeksi muutettu 29 kesä 2016
free joomla templatesjoomla templates
FC Jukola - ???

-
-

-
PeFF - FC Jukola
3-0
 Ottelupöytäkirja
Virkiä - FC Jukola

La 18.3. klo 12.00
Patruuna-Areena

Harjoitusottelu
2018  FC Jukola