17 heinä 2016

Kesätaukokatsaus

Sarjan ollessa kesätauolla voi hetkeksi kääntää katseet taaksepäin ja tutkailla, mitä on tullut tehtyä tähän mennessä.

Kaikki tässä kertomuksessa käsiteltävä asia sai alkunsa viime vuoden syyskuussa, jolloin Huikeat Pojat varmistivat Nelosdivarin voiton ja olivat siten oikeutettuja nousemaan seurahistorian korkeimmalle sarjatasolle; Kolmoseen. Näin jälkikäteen voi myöntää siinä olleen pientä pohdintaa, että voiko tavallamme toimiva seura nousta kivikovaan Kolmoseen. Varsin nopeasti kävi selväksi, ettei ainakaan Neloseen jääminen ole mielekäs vaihtoehto ja kun futis tuntui maistuvan, niin kaikki huomio käännettiin Kolmosen kirkkaisiin valoihin. Aktiivisten taustahenkilöiden määrä saatiin nostettua kahdesta kolmeen ja Esan mukana saatiin lajiosaamistakin. Pelaajapuolella saatiin nopeasti kasaan jonkinlainen pohja, joten pystyimme sanomaan Kolmoselle "tahdon". Tuolloin kuitenkin oli vielä paljon ratkeamatta, tekemättä ja kasaamatta, mutta perusta oli riittävä. Elettiin lokakuuta.

Talvikaudessa oli paljon samaa kuin ennenkin, mutta pienin viilauksin. Viikottaiset harjoituskerrat pysyivät yhdessä, mutta nyt vedettiin tekonurmella. Toiseksi viikkokokoontumiseksi kaavailtu perinteinen futsal-pallottelu putosi ohjelmasta oikeastaan saman tien ja mahdolliset perunkuntoharjoitteet olivat kunkin omalla vastuulla. Talvella pelattiin myös tavaksi tulleet puolentusinaa harjoitusottelua, joilla haettiin erilaisia pelillisiä juttuja sekä virkistystä pimeään talveen. Yksittäinen viikkotreeni pysyi ohjelmassa toukokuun loppuun asti ja sen jälkeen tahtia on harvennettu. Kesäkuussa treenasimme tasan yhden kerran ja heinäkuun osalta ollaan ainakin toistaiseksi samassa lukemassa.

Valtaosa sarjan neljästätoista joukkueesta ehti pelata ennen kesätaukoa 14 ottelua eli ensimmäisen sarjakierroksen täyteen ja päälle yhden koitoksen toiselta sarjakierrokselta. HuiPo on kerännyt tähän 19 pistettä ja ne oikeuttavat sarjassa kahdeksanteen tilaan. Sarjajärjestelmä on tällä kaudella varsin raaka, sillä peräti neljä joukkuetta putoaa sesongin päätteeksi alemmalle sarjatasolle. Kautta on jäljellä vielä kaksitoista ottelua, joten paljon on pisteitä jaossa.

Huikeiden poikien pistekertymä koostuu kuudesta voitosta, yhdestä tasapelistä ja seitsemästä tappiosta maalieron ollessa 23-27. Omissa on pysynyt nolla kahdessa ottelussa ja kahdesti olemme myös itse jääneet maaleitta. Ehkäpä huomiotaherättävin seikka pistesaldossa on se, että vieraspisteitä on tässä vaiheessa yli tuplasti enemmän kuin kotipinnoja. Tämä on melkoinen muutos, sillä esim. kausien 2012-2015 aikana pelasimme 35 peräkkäistä kotiottelua tappioitta ja tuohon pätkään osui myös 24 kotivoiton putki. Nyt seitsemästä kotiottelusta on tullut kaksi voittoa ja peräti viisi tappiota. Etenkin kotilinnakkeemme Huutoniemi on horjunut, sillä kaikki siellä pelatut neljä ottelua ovat päättyneet tappioomme. Ei se Huutoniemen saldoa tee hyväksyttäväksi, mutta ehkäpä ymmärrettävämmäksi, kun huomioidaan siellä toistaiseksi kohdatun kaikki kolme vielä viime kaudella Kakkosta pelannutta joukkuetta ja KPS:ää vastaan oli kenties koko kauden haastavin tilanne pelaajiston suhteen.

Mitä taas yksittäisiin otteluihin tulee, niin toimituksen silmin oikeastaan jokainen ottelu olisi voinut päättyä pisteiden suhteen toisellakin tavalla. Kertaakaan emme ole olleet niin ylivoimaisia, ettemmekö olisi voineet hyytyä vaikkapa tasapeliin tai jopa tappioon. Toisaalta jokaisessa tappio-ottelussa on ollut hetkiä, jolloin olisimme voineet nousta mukaan pistetaisteluun. Otetaan esimerkkinä vaikkapa nämä koitokset viime kauden Kakkosdivarilaisia vastaan, joissa jokaisessa saimme loistavia, joskin tuloksettomia, maalipaikkoja aikaan ollessamme yhden maalin takaa-ajoasemassa. Kaipa se on pitkän kauden ansiota, mutta hyvät ja huonot käänteet tuntuvat olevan kutakuinkin tasoissa ja pistekertymämme aika lailla oikeudenmukainen. Yksittäisiä otteluita ajatellessa nousevat toimituksessa negatiivisimmat fiilikset, kun mieliin palautuvat vierastappio FC Korsholmalle ja kotitappio KPS:lle. Ne olivat kerrassaan surkeita esityksiä eikä käteen jäänyt kuin paha mieli. Tiedä sitten esitysten tasosta, mutta mukavimmat muistot ovat kahdesta paikallisotteluvoitosta. VPS-j:tä vastaan nousimme tappioasemasta voittoon ja Sundomissa iskimme herkullisen voitto-osuman aivan ottelun lopussa. Rangaistuspotkumme ovat jatkaneet viime vuodesta tuttua linjaa ja onnistumisprosentti on kovin nihkeä. Saa siinä jo tosin nauraakin, kun vain yksi neljästä uppoaa, mutta myös pyyhkiä kyyneleitä kosteista silmäkulmista. Onnistuneet rangaistuspotkumme ovat yhtä harvinaisia kuin mustat nappulakengät nykyfutiksessa ja sekös kaltaisiamme perinteiden vaalijoita kismittää.

Pelaajaryhmässämme on tällä hetkellä 26 nimeä ja sitä on kasvatettu kauden ollessa jo käynnissä. Kahdestakymmenestäkuudesta pelaajasta 25 on ollut vähintään kertaalleen pöytäkirjassa ja 24 pelaajaa on saanut minuutteja vyölleen. Loukkaantumisista olemme kärsineet vähintäänkin riittävästi ja pelaajatyypeistämme johtuen muitakin esteitä on ollut. Vaikka listoilla ovat nuo 26 nimeä, niin kertaakaan ei ole tarvinnut jättää ketään pelikykyistä kokoonpanon ulkopuolelle ja toisaalta kaikkiin otteluihin on saatu mukaan enemmän kuin yksi vaihtomies. Tosin vaihtopelaajien pelikunto on välillä ollut vähintäänkin arvelluttava, mutta onpahan ainakin ollut jonkinlainen hätävara mukana vaikka sitten vain seisomaan oikeassa paikassa. Pelaajiston suhteen on mennyt kutakuinkin odotetusti ja keskimääräinen odotusarvo olikin noin 15 pelikykyistä peluria per ottelu, jotta vaihtovaraakin olisi. Välillä tuossa on onnistuttu paremmin ja joskus on ollut niukempaa. Kolmosen otteluissa saa tehdä viisi vaihtoa ja kyllähän hyvillä vaihdoilla voi saada liki ihmeitä aikaan. Emme kuitenkaan ole se sarjan juoksuvoimaisin nivaska, vaikka joitain oudolla tavalla kipittämisestä nauttivia yksilöitä riveistämme löytyykin.

Toimituksen pelaajatilastoista näkyy, että kaksi pelaajaa on ollut mukana kaikissa otteluissa ja Maikki on ainoana myös pelannut kaikissa matseissamme. Poissaoloja tipahtelee tasaisesti vähän jokaiselle, mutta toisaalta 13 pelaajaa on ollut mukana pöytäkirjassa vähintään 12 ottelussa. Mauno on ulosvaihdetuin pelaaja seitsemällä kutsullaan ja Käriste & R-mies on puolestaan päästetty irti kesken ottelun samaiset seitsemän kertaa. Neljätoista pelaajaa on pelannut vähintään kymmenessä ottelussa. Teemu ja Käriste johtavat tehomerkintäpörssiä yhdeksällä merkinnällään. Teemu johtaa maalitilastolla kahdeksalla maalillaan ja Käriste passipörssiä viidellä alustuksellaan. Kahdeksalta pelaajalta löytyy tehtynä vähintään yksi maali ja yhdeksän nimeä on kirjauttanut itselleen yhden tai useamman maalisyötön. Joukkueemme on katsellut keltaista yhteensä 25 kertaa ja ne ovat nousseet 13 eri pelaajalle. Jake ehti jo täyttämään ensimmäisenä saldonsa, mutta neljä pelaajaamme on vain yhden kortin päässä pelikiellosta. Ulosajoja olemme kokeneet kaksi ja sekä Aapo että Pepe näkivät punaista käymättä keltaisen kautta.

Piiskuri-Esa:  Lähdin innolla mukaan muutaman vuoden jalkapallotauon jälkeen. Talvikausi meni nopeasti, vaikka tapahtumia ei ollut paljoa. Tapahtumamäärän vähäisyydestä johtuen innostus on tauon jälkeen pysynyt hyvänä, kun rasitus pysyy maltillisena. Tämän jengin kanssa työskentely on kuin maajoukkuevalmentajana olisi; vähän treenejä, paljon pelejä ja se sopii mulle. Henki joukkueessa on ollut alusta asti mainio eikä kuppikuntia ei ole syntynyt. Ottelut olemme hoitaneet tähän asti ainakin arvosanalla hyvä. Nousijajoukkue ja median rummuttama "tähtiryhmästatus" ei ole toimintaa haitannut . Muu taustaryhmä on ollut aivan loistava ja siitä heille kiitokset. FC Jukola on mielestäni juuri oikea paikka entisille "huippupelaajille", jotka ajautuivat ihan normaaliin perhearkeen, mutta rakastavat edelleen jalkapalloa.

Jojo-Sami: Kausi mennyt ihan hyvin ainakin tähän asti. Ollaan nousijajoukkueena kerätty mukavasti pisteitä. Toisaalta on  lähes uskomatonta, että pisteitä on näinkin paljon tuolla treenimäärällä. Kun itse olen ollut yhteyksissä muiden joukkueiden yhteyshenkilöihin/joukkueenjohtajiin koskien lähinnä meidän kotimatsejamme, niin olen huomannut selvän eron toiminnassa verraten vaikka viime vuoden Neloseen... Nämä ovat pieniä asioita, jotka lisäävät mielenkiintoa toiminnassa. Puhutaan kuitenkin ns. vapaaehtoistyöstä, mistä rahallista korvausta ei makseta kenellekään. Periaatteena on aina HuiPossa, että jos jotain (vaikka kuinka vähän) tehdään, niin tehdään se kunnolla. Kokonaisuudessaan on ollut toistaiseksi kiva kausi ja on hienoa nähdä tämä kolmosen touhu. Itsekin kiittelisin pelaajien lisäksi taustaryhmää ja antaisin erikoismaininnan kotiotteluidemme mainioille ottelulehtisille.

Kapteeni-Juke: Hyvätasoinen kolmonen ja ympäripyöreä sarja tuomarit mukaan luettuna. Kaikki vastustajat ovat voitettavissa, mistä osoituksena jokaisessa matsissa saamamme maalipaikat. Kotipelit tekonurmella menivät pisteiden valossa todella hyvin, mutta "stadionilla" pisteitä saatu aivan liian heikosti. Siinä ainakin on yksi parannettava seikka syyskierrokselle; enemmän pisteitä Huutoniemeltä! Tähän mennessä muistettavimmat hetket ovat olleet, kun linja-autolla HBK:n vieraaksi matkasimme eikä missattujen pilkkujenkaan muisto tunnu haalenevan.

Siinä oli fiiliksiä ja tilastotietoja kaudesta tähän mennessä. Vielä on kautta kovasti jäljellä ja paljon ehtii tapahtumaan. Nousutaistelun suhteen olemme liian kaukana, mutta raaka pudotussysteemi pitää touhun jännänä. Nyt asemamme on sarjapaikan uusimisen suhteen ihan kelvollinen, mutta syyskierroksellakin täytyy takoa pisteitä itselleen. Ja kuten totuttua; jok'ikistä ottelua lähdetään voittamaan - aina!

Taukoa on vielä toista viikkoa jäljellä ja saapa nähdä, että ehdimmekö tässä välissä treenaamaan. Seuraavassa ottelussa onkin sitten tavoitteita kerrakseen, kun ähtäväläisistä pitäisi ottaa revanssi ja samalla avata Huutoniemen voittosaldo. Siihen tähdätään, HuiPo!

Viimeksi muutettu 17 heinä 2016
free joomla templatesjoomla templates
FC Jukola - ???

-
-

-
PeFF - FC Jukola
3-0
 Ottelupöytäkirja
Virkiä - FC Jukola

La 18.3. klo 12.00
Patruuna-Areena

Harjoitusottelu
2018  FC Jukola