26 heinä 2016

Olisipa joku kertonut sarjatauon päättyneen

Ottelutauko katkesi kesken kiivaimman lämpöaallon ja lepolasselötköttely oli toistaiseksi tullut päätökseensä. Siellä täällä kuultiin tuskaisia parahduksia, kun ulkoilmakalusteisiinsa liki liimaantuneet pelaajamme yrittivät kammeta itseään pystyasentoon Hutskille siirtyäkseen.

Varhaissyksyn ensimmäinen vastustajamme oli sieltä kovimmasta päästä, sillä vieraaksemme Huutoniemen helteeseen saapui sarjakolmonen Esse IK. Ähtäväläisten kausi oli siis sujunut todella mallikkaasti ja he olivat aivan kärkikaksikon vanavedessä jopa piikkipaikkaa kytäten. Menestys perustui tiiviiseen puolustamiseen, äärinopeaan hyökkäämiseen ja vakiintuneeseen pelaajarunkoon. Toimitus ei tunne joukkuetta sen tarkemmin, mutta pöytäkirjoja pläräämällä sai sen käsityksen, etteivät he oikeastaan olleet kärsineet poissaoloista lainkaan ja sama ydinryhmä pelaa ottelusta toiseen. Se, jos mikä, on omiaan kehittämään yhteispeliä. Kevään keskinäisessä HuiPo kärsi peräti kolmen maalin tappion, mutta tuolloin tulos pääsi repsahtamaan loppuhetkien riskiyritystemme kostautuessa takaiskuina. Odotettavissa oli joka tapauksessa karmaisevan kova haaste, kun kärkipään nivaska 65320-alueelle matkasi ja olivatpa he ainakin koettaneet haalia myös kannattajiaan mukaan.

Oma lähtökohtamme otteluun oli yhteen sanaan tiivistettynä rauhallinen. Ottelutauko oli myös kaikilta muilta osin taukoa yhteistapahtumista eli treenaaminen oli jätetty kokonaan väliin ja kukin sai viettää taukoa parhaaksi katsomallaan tavalla. Yksi urheilusuoritus oli sentään nähtynä, sillä edellispäivän liigaottelussa taustahenkilö ja pelaaja olivat olleet mukana taukokisassa, mutta jääneet ylänurkkia potkineiden kilpakumppanien jyräämäksi. Pelaaja sentään sai yhden osuman, mutta taustahenkilö paukutti ainoastaan pressua.

Pelaajatilanne oli meidän mittapuullamme mainio, sillä pöytäkirjaan oli laittaa 16 pelaajan nimet ja siten olisi vaihtovaraakin. Toki perhelomakausi ja muut senioripalloijoita verottavat syyt pitivät jotkut runkopelaajat sivussa, mutta lähtökohtia täytyi kokonaisuudessaan pitää varsin hyvinä. Ainakin energiatasojen saattoi olettaa olevan kunnossa, sillä sosiaalisen median jatkuvasta virrasta oli ollut bongattavissa todella energiapitoisten elintarvikkeiden nautintaa ja kovin seesteistä oleskelua. Vastus oli kivenkova ja lepäily aiheutti pientä arvaamattomuutta, mutta ottelua lähdettiin voittamaan ja siten avaamaan pistetilimme myös Huutoniemen huutomyrskyssä.

Kesän toistaiseksi kuumin päivä oli kääntymässä hiljalleen iltaan, kun Huikeat Pojat valuivat pelipaikalle. Ilmassa oli väsynyttä naurua, ruskettuneita kasvoja ja tyhjiä katseita. Tuota vastaan koettiin taistella vaihtamalla koppia totutusta, mutta jo alkupalaverin käynnistämisessä oli vaikeutensa saapumisten venyttyä. Myyntipistettä ei tällä kertaa saatu pystyyn, mutta ilmaisesitystä saapui silti seuraamaan kutakuinkin viitisenkymmentä silmäparia. Kenttä oli paremmassa kunnossa kuin aiemmin tällä kaudella ja se ei estäisi jalkapalloilullisia ihmetekoja, mikäli jollukulla olisi sellaisia takataskussaan.

Alkulämpö oli nihkeämpi kuin lakanat näinä kuumina kesäöinä, mutta itse ottelu alkoi kannaltamme varsin mallikkaasti. Tempo oli toki sangen vaatimaton, mutta pääsimme avausvartilla useamman kerran hyviin murtautumistilanteisiin. Siellä sitten vaivasi epätarkkuus ja se viimeinen terävyys, jotta rakentelu olisi konkretisoitunut minään todellisina maalipaikkoina.

Vartin jälkeen vieraatkin saivat peliään toimimaan ja heidän pitkähköihin syöttöihin perustunut hyökkäämisensä alkoi näyttää jossain määrin uhkaavalta. Viitisen minuuttia katkoimme heidän yrityksiään kovinkin helposti, mutta sitten jotenkin yllättäen he pääsivät johtoon. Kenttätasapainomme oli ihan hyvällä tolalla, mutta noin 25 metriin vihulaishyökkääjälle ponnahtanut pallo oli avaava avausmaaliin johtaneen tilanteen. Vieraspelurilla ei ollut etenemisreittiä tahi kunnollista syöttöpaikkaa, joten hän lähti laukomaan. Harmiksemme kudista tulikin laatuluokan maanuoliainen, joka päätyi tolpan kautta Peten selän taakse. Tilanne olisi voinut olla katkaistavissa ripeämmällä peittopelillä, mutta se jäi nyt tekemättä.

Heti perään Hemalla oli vastaava laukaisupaikka, mutta hänen kutinsa meni ohitse. Sitten Maunoa varoitettiin keskialueen rikkeestä ja sitä märehdittiin kuumuudesta johtuneella juomatauolla. Juomatauon jälkeen otimme jälleen tahtipuikon itsellemme ja pääsimme painamaan peliä vastustajan kenttäpuoliskolle muutamia maalintekoyrityksiäkin aikaansaaden. Lähimmäksi maalintekoa pääsimme, kun sivuvaparista käynnistynyt rangaistusaluevyörytyksemme tuotti Hemalle varsin avoimen laukaisupaikan noin kymmeneen metriin. Tällä kertaa kuti meni maalia kohti ja ohitti jo veskarinkin, mutta puolustaja sai siivottua pallon maaliviivan tuntumasta väljemmille vesille.

Aikamme siinä painoimme päälle, mutta yhdessä hetkessä vihulainen iski vastaan todella sähäkästi. Ensimmäinen yritys saatiin estettyä Peten venyttyä huimaan lähitorjuntaan takatolpan puskuun ja Jarno sai viimeisteltyä uroteot kurottamalla pelivälineen pois maaliviivalta. Peliväline kimmahti rangaistusalueen sivurajalle ja siinä vaiheessa me menimme mainostauolle. Vastustaja ei mennyt ja pallo oli saman tien verkossamme. Nukahdus tuli tällä kertaa todella kalliiksi ja harmitti vietävästi, kun se samalla vesitti aiempien sekuntien atleettipelastukset.

Vierailla oli vielä ennen taukoa yksi hyvä maalipaikka, mutta tuikkaus ohitti pystypuun kannaltamme suosiolliselta puolelta. Avauspuoliskon viimeisellä minuutilla saimme oman vastahyökkäyspaikkamme, mutta Heman rynnistys katkaistiin kovin kyynisellä rikkeellä. Jo rikkeessä oli sulattelemista, mutta tilanteeseen ulkopuolelta "tunnin" myöhässä tulleen vieraskapteenin kauas potkaisema peliväline se vasta kuohuttikin tunteitamme. Se viimeistään esti nopean vapaapotkun ja hyökkäyksen mahdollisen jatkumisen eikä kuitenkaan aiheuttanut minkäänlaisia reaktioita tuomiovallan haltijassa.

Tauolla toitotettiin tekemisen terävöittämistä ja tehtiin ensimmäinen pelaajavaihto. Monen puheissa toistui "ei mitään hätää", vaikka takaa-ajoasema ainakin toimituksessa hätää herätti.

Toisen puoliajan alkuun nähtiin taas pirteämpää HuiPoa ja joitain laukauksia saatiin matkaankin. Oltiin toisen puoliajan kolmannella minuutilla, kun Aapolle avautui maukas paikka kavennukseen. Hän rynnisti keskikaistaa pitkin ja peliväline tuli mukaan hivenen onnekkaastikin. Aapo pääsi puolustuslinjan selkäpuolelle ja pääsi sijoittamaan nahkakuulaa kohti takakulmaa. Kentän laidalla pidäteltiin hengitystä, mutta uloshengityksen purkautuessa pallo oli nuoleskellut pystypuuta väärältä puolelta.

Vartin verran pelissä oli edes jonkinlaista toivonkipinää takaa-ajosta, mutta tunnin kohdalla peli naulattiin päättyneeksi. Sivurajaheiton puolustamisessa jätettiin keskittävä jalka vapaaksi ja maalinedustalla puolestaan vain katseltiin maalipuskua. Jälleen yksi kallis kollektiiviuinahdus.

Ottelua oli jäljellä puoli tuntia jäljellä, mutta ne oikeastaan vain pelailtiin pois. HuiPo ei saanut kunnon kiriä koskaan aikaiseksi eivätkä vieraat hyödyntäneet vastahyökkäyspaikkojaan. Vaihtorulettia pyöritettiin ja loppuminuuteilla katselimme vielä kahta keltaista, joista jälkimmäinen vie Maikin pelikieltoon täyttyneen korttisaldon vuoksi. Vihdoin ottelu saatiin päätökseensä, mutta ratkaisu oli nähty jo paljon aiemmin.

FC Jukola - Esse IK 0-3 (0-2)
0-1 20' maanuoliainen tolpan kautta 25 metristä
0-2 39' kahteenkin kertaan pelastettu tilanne jäi elämään uinahduksen vuoksi
0-3 60' pusku takatolpalta, kun unikeon päivää etukäteen vietimme

Ottelupöytäkirja

Parempi voitti. Olimme kokonaisuudessaan uneliaita ja nukahduksista maksettiin kovaa hintaa. Pelaajiston esiintyminen oli sen verran tasapaksua, että yksilöitä on aivan turha mainita hyvässä tai pahassa. Ihan hyvän ryhmän olimme tänään saaneet jalkeille, mutta siihen se sitten jäikin. Jalkeilla oltiin, mutta mielet olivat vielä tauolla tai vaihtoehtoisesti huomisessa unikeon päivässä.

Piiskuri-Esa: Oltiin vielä kesälomalla. Koko anti yhdessä lauseessa.

Aapo: Oltiin tänään kyllä askeleen jäljessä koko ottelun. Kaveri jaksoi juosta enemmän ja voitti tärkeissä tilanteissa enemmän ykkös- ja kakkospalloja. Hyvin mekin pyöriteltiin moneen otteeseen, mutta maalipaikoille ei päästy kyllä montaa kertaa. Itselläni oli toisen puoliajan alkuun huippupaikka kaventaa ottelu, mutta laukaus painui sentin verran ohi takatolpasta. Siitä maali ja kiri olisi voinut lähteä käyntiin. Muuten olimme kyllä aika saamattomia. Lauantaina kaikkien pitää saada itsestä hiukan enemmän irti!

Tämä tappio tietää sitä, että lauantain matsin painoarvo nousi kummasti. Kaksi pelaajaamme on siitä sivussa pelikieltojen vuoksi ja heinäkuisen lauantain tapahtumakalenteri aiheuttaa sekin omat pulmansa. No silloin on joka tapauksessa mahdollisuus kuitata tämä tappio ja saada kausi takaisin raiteilleen.

Tauko on ohitse ja viimeistään nyt on aika herätä! Vekkarit rämisemään ja peli kuosiin, HuiPo!

Viimeksi muutettu 29 heinä 2016
free joomla templatesjoomla templates
FC Jukola - ???

-
-

-
PeFF - FC Jukola
3-0
 Ottelupöytäkirja
Virkiä - FC Jukola

La 18.3. klo 12.00
Patruuna-Areena

Harjoitusottelu
2018  FC Jukola