31 heinä 2016

Myrskyn jälkeen on karusellin pyörintää

Kiivastahtinen Kolmonen jatkui viikon toisella kotiottelulla ja ottelupäiväksi oli valikoitunut säältään varsin osuva läpileikkaus Suomen suveen.

Seuramme vahvan alueen Asevelikylän 70-vuotisiltajuhlaa seuranneena päivänä saimme vieraita naapurikunta Mustasaaresta. FC Korsholm oli vastustajana kovin tuttu, sillä keskinäisiä harjoitusotteluita oli takana useampikin ja oli joku kilpaottelukin ehditty vääntämään. Heidän kautensa ei ollut sujunut mitenkään mahdottoman hyvin, mutta meidät he kaatoivat kevään keskinäisessä koitoksessa. Sarjapaikoista käydään karmivaa taistelua, joten osasimme odottaa hirvittävää haastetta.

Huikeiden Poikien lähtökohdat olivat sen verran haasteelliset, että ajoittaiseen synkistelyyn taipuvaisen toimituksen aatokset liihottivat takavuosien kemian tunneille. LD50 on aineen myrkyllisyyden mittayksikkö ja se kuvaa aineen sitä annosta, joka tappaa puolet koeyksilöistä kokeen aikana. Ei tässä nyt tietenkään mistään oikeista kuolemista ollut onneksi kyse, mutta tasan puolet FC Jukolan 26-henkisestä pelaajistosta oli estyneenä osallistumaan. Lisäksi sama LD50-teema jatkui kahden hengen vaihtopenkillä, missä korkeintaan puolet olivat oikeasti pelikuntoisia. Heinäkuinen lauantai on myrkkyä HuiPolle.

Tällaiseen tilanteeseen ajaudutaan, kun rivejä verottavat muun muassa juhla- & perhelomakausi, junnuvalmennettavien turnausmatkat, pari pelikieltoa ja harmittavan monta loukkaantumista. Alla oli lisäksi apaattisuudessaan ainutlaatuinen edellismatsi tiistailta ja pakollisia kompromisseja pelipaikkojen suhteen, joten epävarmoin tunnelmin ottelua lähestyimme. Tavoite oli kuitenkin kaikessa kaksinaisuudessaan selvä; napata voitto ja palauttaa Huutoniemen tuloskunto vanhojen hyvien aikojen kaltaiseksi.

Aiemminkin taisi tulla mainittua, mutta sää tosiaan latasi kaiken mahdollisen, mitä Suomen suvessa voi olla tarjolla. Lauantai käynnistyi oikeinkin hienossa säässä, mutta viisi varttia ennen ottelua räjähti. Taivas repesi aivan mahdottomaan rankkasateeseen, rakeita paukutti tulemaan ja ukkonen purki latauksiaan aivan lähimaastossa. Tuomaristo oli alkujaan sitä mieltä, ettei ottelua pystyttäisi pelaamaan, mutta joukkueiden tahtotila oli toinen ja piipparitkin olivat myöhemmin samoilla linjoilla. Sateen oli ennustettu lakkaavan ja etenkin HuiPon edustajisto painoi pyyteetöntä työtä kentän pelikuntoon saattamiseksi. Jonain toisena päivänä pelaajatilanteemme olisi voinut olla parempi, mutta sitäkään ei ajateltu yksittäisiä kitinöitä lukuun ottamatta ja kaikki tarmo ladattiin kentän kuivattamiseen. Pitkän hellejakson jälkeen kovettuneelle Hutskin sametille oli tosiaan jäänyt vesimassoja, mutta maalikehikosta sovellettiin aurauspuomi ja kymmenet työntökerrat madalsivat kriittisten paikkojen vesimäärää huomattavasti. Massiivinen voimainponnistus ei ollut turhaa ja ottelu päästiin aloittamaan puoli viideltä; puoli tuntia alkuperäissuunnitelmaa myöhemmin.

Itse ottelu alkoi HuiPon hallitessa peliä. Syöttöpeli oli mallikasta ja pelivälinettä saatiin siirreltyä aina hyökkäyskolmannekselle saakka. Laukauksia kuitenkin pihdattiin ja ne harvat yritykset viuhuivat ohi maalikehikon. Vieraat olivat koko askeleen jäljessä, mutta jatkuva ylipelaaminen piti heidät kuitenkin mukana pelissä. Ensimmäiseen puolituntiseen nähtiin vierailta myös ainakin neljä törkeää jalkapohjaliukusukitusta, mutta virkavalta katsoi niiden kuuluvan ottelutapahtumien tasoittamiseen eikä lappuja noussut edes puhutelluille törkytaklaajille.

Samaisen puolituntisen täyttyessä kävi hassusti, kun valuva alakertamme ei silläkään kertaa viitsinyt paineistaa pallollista vihulaista ja tämä pääsi potkimaan pelivälinettä. Tällä kertaa oli se kerran-elämässä-hetki ja nahkakuula ammuttiin reilusta 20 metristä maalimme takakulmaan. Minuuttia myöhemmin R-mies taisi olla ensimmäinen rikkeen tehnyt pelaajamme ja keskialueen käsikynkästä nousi saman tien varoitus. Toimitus kilahti tuossa vaiheessa ja availi äänijänteitään matalin äänitaajuuksin.

Ensimmäisen puoliajan viimeinen vartti oli hallintaamme, mutta mitään mahdottoman vaarallista emme mekään saaneet aikaan. Samuli toki yritti roikottaa, mutta pyörylä karkasi poikkipuun ylitse. Piiskuri oli puolestaan all-in ja ainoa mahdollinen pelaajavaihto suoritettiin jo ensimmäisellä puoliajalla. Ryhmitystä oli muutettava ja meille uhkaava korttilinjakin otettiin huomioon.

Toimitus oli harkinnut avaavansa sanaisen arkkunsa tauolla, sillä avauspuoliskon touhumme oli selkeähköstä hallinnasta huolimatta ollut vaaratonta läpsyttelyä. Onneksi sanat jäivät kuitenkin nieluun, sillä eilinen taukodebatti oli varmaankin vähintään tämän kauden parasta. Kehityskohdat käytiin painokkaasti läpi ja jutuista huokui muutenkin, että tämähän matsi käännetään vaikka väkisin.

Toisen puoliajan ensimmäinen vartti osoitti, etteivät taukopuheet ollet turhia ja HuiPo jauhoi pelin väkisinkin vieraiden päätyyn. Se viimeinen tarkkuus kuitenkin uupui vielä ja pulleat pommittajamme jäivät tuloksetta auenneissa avopaikoissaan.

Tunti oli täynnä, kunnes HuiPo laittoi ison vaihteen silmään ja karusellin pyörimään. Tasoitusmaali syntyi, kun Aapo ajoi vasemmalta keskikaistalle, käytti nahkakuulaa Teemulla ja laukoi pyörylän rangaistusalueen rajalta takakulmaan. Jatkoimme massiivista painostustamme ja muutamaa minuuttia myöhemmin mylläkkämme johti rangaistuspotkuun, kun Jykä veivasi pakin kuutamolle ja tuli myöhemmin saksiliukukaadetuksi. Juke ymmärsi pitää lauonnan simppelinä ja tyytyi sijoittamaan pallon oikean pystypuun viereen.

Kaksi minuuttia kului rangaistuspotkusta ja olimme uudestaan maalinteossa. Arton keskitys viuhui takaptolpalle, vieraat tekivät hämmentäviä merkkausvirheitä, Käriste nuppasi pallon takaisin maalin eteen ja Jykä kurotti pyörylän uumeniin. Hetki kului tuosta eivätkä vieraat olleet oppineet opikseen. Arton keskitys viuhui jälleen takatolpalle ja tällä kertaa Aapo kävi pluukaamassa Käristeen pikkupassin pömpeliin.

Viimeisellä kymmenminuuttisella oli jonkun aikaa hämmentävää sekoilua. Yksi karmea hassi keskialueella johti vieraskavennukseen läpiajosta, mutta sen jälkeen saimme suljettua luukut. Aivan loppuminuuteilla tunteet kuumenivat, kun vieraat purkivat turhautumistaan rumin taklauksin ja kelvottomin sanonnoin.
Toimitus oli jo kulmalippunoutopuuhissa, kun ottelun kolmannella ja viimeisellä lisäminuutilla hommat olivat lähteä käsistä. Sivurajaheitosta lähtenyt jupakka johti toimihenkilömme ulosajoon ja toimitsijakieltoa saattaa olla edessä seurahistorian ensimmäistä kertaa. Samassa tilanteessa myös vastustajan pelaaja tuli ulosajetuksi ja tähän hässäkkään ottelu myös päättyi.

FC Jukola - FC Korsholm 4-2 (0-1)
0-1 29' komea kuti, mutta peittopelissä laiskoteltiiin
1-1 63' Aapo paukuttaa takukulmaan käyttösyötettyään Teemulla
2-1 68' Juke pilkulta. Jykä kolattiin.
3-1 70' Jykä kurotti. Käriste tarjoili Arton keskityksestä.
4-1 73' Aapo aura-autona. Käriste tarjoili Arton keskityksestä.
4-2 82' Läpiajosta.

Ottelupöytäkirja

Parempi voitti. Huikeat Pojat lähtivät otteluun äärimmäisen hankalista asetelmista, mutta jauhoivat lopulta massiivisen tärkeän voiton. Maalinteko takkusi ensimmäisen tunnin, mutta sitten vieraiden ongelmiakohtia päästiin rankaisemaan kovalla kädellä/jalalla. Myös vieraiden jatkuva ylipelaaminen lienee auttanut asiaa, sillä jalka tuntui painavan loppuvaiheessa, vaikka vastassa oli harjoittelemattomia ikämiehiä ilman vaihtovaraa. Jos yksittäisiä hetkiä täytyisi nostaa framille, niin tauon keskustelu sykähdytti ainakin toimitusta ja näytti myös tuottavan tulosta. Tuomaristolle täytyy myös antaa tästä matsista tunnustusta, vaikka oudon varoituksen ja toimihenkilön ulosajon koimmekin. Homma pysyi hallussa, vaikka näytelmässä oli myös kovin hankala osapuoli. Ottelun jälkeen pienen kyläseuramme edustusjoukkue vietti kylpyiltamia ja sieltä kantautuneet raportit kertovat mukavasta illasta.

Piiskuri-Esa: Koistinen tuli kylään, joten joudun tiivistämään. Tärkeät pinnat ja pelasimme etenkin toisella puoliajalla hyvin.

Kapu-Juke: Vuoden tehokkain 10-minuuttinen, 4 maalia ja takaa-ajoasemasta voittoon. Hyvä ja tasapainoinen esitys koko joukkueelta. Erityismaininta keskikentällä töitä paiskineille Samulille ja ikiliikkuja-Aapolle! Tärkeät 3 pojoa.

Teemu: Tunnustan olevani BB-fani. Byytessä & Bastussa on aina yhtä ihanaa... ihan parasta, mitä voi miesten kesken harrastaa.

Homma jatkuu ensi perjantaina pohjoisemmassa kuin koskaan aiemmin. Ei kai Kokkolaan kukaan vapaaehtoisesti menisi, mutta kuningaslajin varjolla voi tehdä outojakin juttuja. Pelaajatilanteesta on vielä vaikea antaa arviota, mutta ainakaan pelikiellossa pelaajia ei ole, kun kaksikko nyt vapautuu. Toimihenkilö sen sijaan saattaa saada karanteenia, mutta se selviää myöhemmin.

Hutskin kunnia on palautettu ja tästä on hyvä jatkaa. Kohti pohjoista, HuiPo!

Viimeksi muutettu 01 elo 2016
free joomla templatesjoomla templates
FC Jukola - ???

-
-

-
PeFF - FC Jukola
3-0
 Ottelupöytäkirja
Virkiä - FC Jukola

La 18.3. klo 12.00
Patruuna-Areena

Harjoitusottelu
2018  FC Jukola