06 elo 2016

Se tunne, kun olet jäänyt lapsukaisen ylijuoksemaksi

Oli elokuinen perjantai-iltapäivä, kun Huikeat Pojat polttonesteasemalle kokoontuivat ja linja-autoon nousivat. Tie oli vievä pohjoiseen ja pohjoisemmaksi kuin seurahistoriassa koskaan aiemmin.

Lopullinen määränpää oli Kokkola ja paikallinen Ykspihlajan urheilukenttä. Siellä meitä odotteli KPV/Akatemian nimellä kulkeva nuorisojoukko, jonka kanssa yhteistä historiaa oli tätä ennen ainoastaan kevätkierroksen keskinäisen matsin verran. Tuolloin HuiPo hallitsi ottelua, mutta ehkäpä voittolukemamme 4-0 olivat yläkanttiin ottelun kokonaiskuvaan nähden. Oppilasryhmä aloitti muutenkin kauden sangen nihkeästi, mutta oli äitynyt viime aikoina aivan hirvittävään tuloskuntoon ja he tulivat tähän otteluun kolmen matsin voitto- ja nollapeliputkessa. Tiedossa oli siis vähintäänkin haastava alkuiltapuhde, mikäli tuliaisiksi haluttaisiin muutakin kuin kokemusta. Ei kokemuksessakaan sinänsä mitään vikaa ole, mutta sitä löytyy jo valmiiksi riveistämme... sanotaanko nyt vaikka; keskivertoa enemmän.

Huikeiden Poikien lähtökohdat olivat varsin kelvolliset, vaikka muuhunkin oli aineksia. Vähäväkisen lauantaiottelun kokoonpanosta putosi peräti viisi pelaajaa, mutta onneksi takaisin saatiin peräti Jukolan veljessarjan verran väkeä ja täten pöytäkirjaan oli asettaa 15 pelurin nimet. Taustajoukoissa karsinta oli suhteellisesti vieläkin rajumpaa, sillä normaali kolminaisuus oli vaihtunut satunnaissyistä yksinäisyyteen. Yhteisharjoitukset oli jätetty tässäkin otteluraossa väliin, mutta jotkut olivat sentään katselleet televisioistaan olympiafutista. Tavoite oli selvä ja siihen kuului niin maaleja kuin pisteitäkin.

Tässä vaiheessa siirrymme toimituksen ennakoinneista toimituksen tavoitteneisiin kuulopuheisiin, sillä naputtelujaosto oli ottelun aikaan nielemässä kestopäällystettä ja ottelun jälkeen jossain kovin kaukana koneestaan. Retkelle saatiin siis kasaan 15 pelaajaa, yksi taustahenkilö, pari seurailijaa ja yksi jälkeläinen. Yksinäisen taustahenkilön vastuulle jäi siis valmennus, jojoilu ja kaikki muukin, kun toimitsijakielto, etäretkeily ja hangaround-toimihenkilöidenkin mökkiprojektit taustoja kovasti verottivat. Sovitusta lähtöajasta myöhästyttiin ainostaan 12 minuuttia, mitä voinee pitää kelvollisena suorituksena kroonisten myöhästelijöiden ryhmältä ja perille päästiin noin 40 minuuttia ennen alkuvihellystä.

Perillä Ykspihlajassa odotteli omakotialueelle lauta-aidattu urheilukenttä, jota syväkurkkumme kuvaili idylliseksi. Sää oli mainio liki pilvettömine taivaineen ja riittävine lämpötiloineen. Yleisöä oli ottelun alkaessa kutakuinkin puolensataa, mutta määrä nousi myöhemmin noin kahdeksaankymmeneen (80). Tässä vaiheessa voisi myös kiitellä ottelutapahtumassa ollutta myyntipistettä ja jaettuja ottelulehtisiä.

Ottelu alkoi siihen malliin, että Pete nollasi kotijoukkueen jonkunlaisen yrityksen ja sitten lenkkeilijämme olivat tekemäisillään maalin. Kipittäjä keskitti ja lakritsimakeiselta lempinimensä saanut nuppasi takatolpalta hivenen ohitse. Heti perään Jake viuhutti rangaistusalueen rajalta yli maalin.

Seuraavaksi kotijoukkue yritteli jotain, mutta aikamme niistä selvisimme. Reilun vartin jälkeen kävi kuitenkin hassusti, kun kotipeluri vapautui turhan pahasti ja nosti avausmaalin yli kopparimme. Tuon jälkeen oli ilmeisesti jonkin verran seesteisempää ja harvahkot paikat kuivuivat kasaan molemmissa päissä.

Avauspuoliskoa oli jäljellä vajaat kymmenen minuuttia, kun paikallinen nuori sotkeutui pelaajamme alaraajoihin ja nahkakuula vietiin pilkulle. Rangaistuspotku oli hyvä eikä jättänyt Petelle liiaksi mahdollisuuksia. Ennen taukoa rakentui vielä joitain paikkoja, mutta tauolle lähdettiin kotijoukkueen kahden maalin johtoasemassa. Tauolla haettiin uutta kurssia ja sitä tukemaan tehtiin parikin pelaajavaihtoa.

Toisen puoliskon alkuhetkillä kehittelimme jonkun tuloksettoman kulmapotkuyritelmän, mutta kotijoukkueella oli kotikenttänsä jipot paremmin hallussa. Kotipalloilija potkaisi pelivälinettä neljännessadan metrin päästä kohti maaliamme eikä Pete voinut mitenkään tietää kaikkia Yxpilan ansoja ja yksi niistä pompautti pelivälineen odottamattoman vastustamattomasti verkkoomme. Hetkeä myöhemmin liki kahdensadan HuiPo-maalin Paju haki 199. osumaansa kyläseurassa, mutta kotikoppari pelasti tilanteen vaihtamalla takaiskun kulmapotkuksi.

Tunnin kohdalla kylänmiehemme viuhutti 25 metristä torjuntaan ja sai joukkuetovereineen hyvästä teostaan palkinnoksi vastaiskumaalin, kun kotijoukkue siirtyi jo neljän maalin johtoon. Sitten Pajulla on uudestaan haku päällä, mutta lakritsimakeis-Pepen syötöstä lähtenyt kuti karkaa yli maalin. Näillä hujakoilla teimme myös neljännen ja viimeisen mahdollisen pelaajavaihtomme, joten kuormitusta jaettiin ja tuoreutta saatiin.

Nythän oltiin pelkästään länsirannikolla, mutta toimitukselle kuiskuteltiin otteluvaiheesta, jolloin rynnittiin vapaasti rannikolta rannikolle. Pete vesitti kotiyrityksen ja kotikoppari teki samoin karanneelle Hemalle. Kotikopparin keinot olivat toki sellaiset, että hän katseli tilanteesta punaista ja saimme yksitoistametrisen. Kotijoukkueelta löytyi penkiltä toinen hanskaaja, joten hänet passitettiin vastaanottamaan kapu-Juken koitosta. Juke pamautti pallon pömpeliin, joten olemme hämmästyttävässä kahden onnistuneen rankin putkessa ja kausisaldo on jopa 3/6.

Ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella Hema roikotti nahkakuulan poikkipuuhun ja Arto kaukolaukoi hivenen ohitse. Kotijoukkueen pelaaja puolestaan eli nuoruuden vapaita vuosia ja karkasi puolesta kentästä kuin jotkut tunnekuohuiset kotoaan. Tuloksena oli ottelun viimeinen maali ja lopputulos ei ihan kauheasti naurattanut. Mainittakoon myös ottelutapahtuman nauttineen kuuluttajan palveluksista. Ihan aina seuranimemme ei mennyt oikein, vaan "Kiisto teki sitä, Kiisto teki tätä" monet kerrat. Harmittavasti vain tappio jäi meidän (FC Jukolan) kontollemme (vapaavalintainen hymiö).

KPV/Akatemia - FC Jukola 5-1 (2-0)
1-0 17' jonkinlainen roikotus vapaudesta
2-0 37' rangaistuspotkusta
3-0 53' kaukolaukaus erikoiskikkapompulla
4-0 60' vastaiskusta
4-1 71' Juke rangaistuspotkusta. Hema kumottiin.
5-1 88' karkailun päätteeksi

Ottelupöytäkirja

Etäyhteenvetona sanomme, että parempi voitti. Ottelussa jäätiin jalkoihin, mutta laukauksia saatiin matkaan roppakaupalla. Epätarkkuutta oli tosin kovasti ja lähisurvomista emme päässeet liiaksi harrastamaan. Kotijoukkue oikeastaan juoksi voittoon, mutta olisihan ollut kiva nähdä millaiseksi ottelunkuva olisi muodostunut, mikäli ensimmäinen superpaikkamme olisi uponnut.

Virtuaalipalkintopuolella muistamme bussikuskiamme - ainutta, joka riveistämme ei ollut eksyksissä. Syväkurkkumme piti lisäksi tuomaritoimintaa asiallisena ja laittoi päiväkirjaansa plussat. Matkaan lähdettiin polttonesteasemalta ja kääntöpaikaltakin löytyi sellainen kotimatkaa evästämään.

Piiskuri-Esa:  Lähdin matsiin väärällä taktiikalla ja olisi pitänyt pelata puolustusvoittoisemmin. Vastustajan nuoret hyväkuntoiset pojat juoksivat meiltä jalat alta ja se ratkaisi pelin. Totesin pelin jälkeen vastustajan valmentajille, että "olipa huonot sakit". Mutta eilinen on nyt historiaa ja nyt keskitytään tiistain kotiotteluun. Tiistaina saamme hyvän ryhmän kokoon ja olemme valmiita antamaan kaikkemme Hutskin nurmella.

Kapu-Juke: Parempi voitti, ei kahta sanaa. Heidän juoksukuntonsa oli meille liikaa ja ehkä taktillisesti olisi pitänyt pelata toisin, helppo olla jälkiviisas! Meillä oli omat tontit pelin alussa, mutta ylämäki kasvoi, kun saivat helpon rankun reilun puolentunnin kohdalla. Toisella puoliajalla omat virheet ja riskienotot kostautuivat sitten loppuina takaiskuina. Panokset kovenevat ja nyt pitää saada hyvä tulos ensi viikon kotipelistä. Onneksi Hutskin taika on nyt palautettu oikeille raiteille.

Häviäjäosiossa etsimme positiivisia asioita. Saimme kuparisen rikki, emme saaneet kortteja ja kaikki osallistumiskiellot lienevät tältä erää kuitatut. Jatkossa(kaan) tällaisilla tekopositiivisuuksilla ei tee yhtään mitään, vaan tulos taululla ratkaisee ja kaikki muu on ainoastaan korulauseita.

Ensi tiistaina mennään taas ja kotiottelun panokset nousivat kummasti. Tuloskuntoa on kehitettävä, HuiPo!

Viimeksi muutettu 07 elo 2016
free joomla templatesjoomla templates
FC Jukola - ???

-
-

-
PeFF - FC Jukola
3-0
 Ottelupöytäkirja
Virkiä - FC Jukola

La 18.3. klo 12.00
Patruuna-Areena

Harjoitusottelu
2018  FC Jukola