23 syys 2016

Sehän meni ketuiksi yllättävän nopeasti

Oli aika tehdä pitkän kauden viimeinen vieraspelireissu ja lähteä sisämaahan.

Viimeistä edellinen ottelumme oli merkitty alkujaan lauantaille, mutta suostuimme kotijoukkueen siirtopyyntöön ja matkasimme tutkailemaan sisämaan olosuhteita jo perjantaina. Kohteemme oli Seinäjoen uusi OmaSP Stadion ja vastustajaksemme asettui SJK Akatemia. Haastetta piisasi, sillä kotijoukkue oli sarjan kärkiryhmiä ja pelialue kooltaan lentokenttämäinen; seudun hiljaisesta ilmamatkailusta huolimatta.

Huikeiden Poikien pelaajatilanne oli lähes tulkoon katastrofaalinen, vaikka matkaan oltiinkin saamassa enemmän kuin yksitoista pelaajaa. Tuossa joukossa ei kuitenkaan ollut edes yhtätoista täysin pelikykyistä pelaajaa, joten hirvittävästi annettiin tasoitusta jo etukäteen. Kolmen pelikiellosta vapautuneen pelaajan olisi luullut helpottavan tilannetta, mutta runkopelaajien valtava kato aiheutti pohdittavaa. Osallistumisia rajoittivat karmea loukkaantumissuma, työesteet, kauden 11. pelikieltomme ja vieläpä epidemian mittasuhteita tavoitteleva syysflunssa. Joku siinä koetti olla vitsikäs kysyessään: "juuri tänäänkö huikeiden poikien piti aikuistua, kun seurauksena on saman tien rypäs miesflunssaisia?" Pelinjohtopuolellakin annettiin tasoitusta, kun Piiskuri oli matkannut jonnekin matkakohdettammekin harvemmin asutulle seudulle ja puikkoihin oli kaivettu mies muistoista ja myyteistä; Mutrunaama. Yhtä kaikki; tulosta pyrittiin hakemaan.

Matkaan lähdettiin lopulta jopa 15 pelaajan voimin, kun toipilasosastolta saatiin viime tipassa yllätysvahvistuksia. Mutrunaama mietiskeli avausta pitkään ja Seinäjoelle saavuttaessa aatokset olivat seljenneet. Valmistautumisessa ei sen sijaan onnistuttu nappiin, sillä palaveri jäi kaikessa karuudessaan lyhyeksi ja myöhäinen saapuminen jätätti toivomisen varaa alkulämpöönkin. Sää oli viileä, taivas pilvipoutainen ja stadionin valot kirkkaat. Perjantai-illan spektaakkeli houkutteli paikalle kenties kolmisenkymmentä katsojaa.

Ottelu alkoi HuiPon kannalta murheellisesti, sillä pallo oli maalissamme ainoastaan 1½ minuuttia alkuvihellyksestä. Vaarallinen poikittaissyöttö saatiin vielä maalinedustalla katkaistua, mutta paluupallo tuupattiin pömpeliimme pystypuun kautta. Ja vain viitisen minuuttia myöhemmin tuli toinenkin takaisku, kun peliväline yhdestätoista metristä maaliimme potkaistiin. Rangaistuspotkuun johtanut tilanne näytti jo olevan hallussamme, mutta jonkinlainen herpaantuminen siinä pääsi silti tapahtumaan.

Nopeiden maalien meininki rauhoittui selvästi, vaikka kotijoukkue edelleen tahtipuikkoa itsellään pitikin. Hiljalleen saimme omiakin hyökkäyksiä aikaan, mutta aivan parhaille tonteille emme päässeet. Kastellulla tekonurmella oli elintärkeää saada syötöt kohdilleen, sillä siksi vikkelään nahkakuula alustalla liikkui. Niin liikkui vastustajakin ja joukkueiden suurin ero oli yleisessä urheilullisuudessa.

Taukoa edeltäneellä kymmenminuuttisella nähtiin oikeastaan kaksi mainitsemisen arvoista tapahtumaa. Ensin kotihyökkääjä karkasi paitsiontuoksuisesta tilanteesta läpiajoon ja kiersi jo Petenkin, mutta joutui pettymään Arton maaliviivapelastuksen edessä. Juuri ennen taukoa kehittelimme parhaan loppuhetkien hyökkäyksistämme ja Teemu pääsi nuppaamaan Maikin keskityksestä. Vihulaisveskari joutui heittäytymään saadakseen oivan nyökkäyksen torjuttua.

Toisen puoliajan avausvartti oli tasaista ja saimme toteutettua avauspuoliskon loppupuolella hyväksi havaittuja juttuja. Pallo pysytteli välillä pitkiäkin aikoja hallussamme, mutta maalipaikkojen luominen tuotti hankaluuksia. Melko lailla samat sanat voisi lausua kotijoukkueestakin.

Tunnin jälkeen hallinta siirtyi takaisin kotijoukkueelle ja useiden puolittaisten paikkojen jälkeen yksi neppi vapautti kanssapelurin rangaistusalueella ja hän ratkaisi ottelun lopullisesti sijoituksellaan. Tuon jälkeen homma meni enemmän tai vähemmän pelailuksi. Kotijoukkue juoksenteli paitsioihin ja me hakkasimme päätämme vaihtorumban keskellä seinään.

Yksi kentälle vaihdetuista, Tuomas, oli jopa onnistua maalinteossa, kun hän loppuhetkillä maukkaan maalipaikan eteensä sai. Laukaus vain kohosi noin kymmenestä metristä turhan ylös ja tilanne vesittyi siihen. Lisäajasta tuli sitten viime ottelun toisinto, kun meitä vielä kahdesti rokotettiin. Ensin ohjattiin tyhjiin ja sitten tuikattiin.

SJK Akatemia - FC Jukola 5-0 (2-0)
1-0 02' paluupallo ja sijoitus pystypuun kautta
2-0 07' rangaistuspotkusta
3-0 69' sijoitus noin 12 metristä
4-0 90+1' takatolpalta tyhjiim
5-0 90+4' tuikkaus

Ottelupöytäkirja

Ei tämä nyt putkeen mennyt ja perjantai-illan osaavampi osapuoli vei pisteet. Alkumme oli kyllä heikko ja vähän siinä tuntui epäonneakin olevan. Loppulukemat olivat ehkä turhan tylyt, mutta nyt kävi näin. Pelissä oli joitain hyviäkin juttuja, mutta ei kuitenkaan riittävästi kovemman kapinan käynnistämiseen. Viimeisen vierasreissun positiiviset annit liittyvät jatkoon, sillä vältyimme uusilta pelikielloilta eikä kukaan tainnut pahemmin loukatakaan.

Mutrunaama: Valmistautuminen meni johdollani penkin alle enkä muutenkaan pystynyt antamaan pelaajistolle aseita pistejahtiin. Olen pettynyt.

Kautta on jäljellä yhden ottelun verran. Olemme maalanneet itsemme nurkkaan ja sarjavakanssin uusiminen ei ole enää omissa käsissämme. Mahdollisuutemme ovat siinä, että voitamme päätösottelussa SIF:n ja joku toinen ryhmä jättää ottamatta liikaa pisteitä.

Hoidetaan päätösottelu kunnialla ja sitten jännitetään muita tuloksia. HuiPo!

Viimeksi muutettu 24 syys 2016
free joomla templatesjoomla templates
FC Jukola - ???

-
-

-
PeFF - FC Jukola
3-0
 Ottelupöytäkirja
Virkiä - FC Jukola

La 18.3. klo 12.00
Patruuna-Areena

Harjoitusottelu
2018  FC Jukola