01 loka 2016

Päätöspäivän pelastautuminen!

Kausi oli viimeistä rypistystä vaille valmis ja päättyi sinne, mistä se oli 163 päivää aiemmin alkanutkin; Isolahden tekonurmelle. Oltiin jo lokakuun puolella ja näin pitkälle syksyyn ei oltu aiemmin tultu, mutta tokihan 26 sarjakierroksessa riitti pelattavaa.

Sarjan päätöskierrokselle osui kauden kuudes ja samalla luonnollisesti viimeinen paikallisottelu. Vastustajamme tuli kotikaupunkimme maalaisosista haastamaan meitä kaupunkilaiskyläläisiä. Sundom IF:n kausi oli edennyt sangen vaihtelevissa merkeissä ja vuoristoratamaiseen menoon oli osunut tuloksia laidasta laitaan. Pisteitä tuolla tavalla oli kertynyt riittävästi keskikastiin ja heillä ei siten ollut mitään suurempaa panosta sijoituksen suhteen. Kauden aiempi keskinäinen koitos oli ollut kovin tasainen, mutta onnistuimme silloin haalimaan täyden pistepotin viime hetken voitto-osumalla. SIF:llä oli varmaan jäänyt tuosta tappiosta jotain hampaankoloon, joten odottelimme kovaa vastusta.

Oma tilanteemme oli varsin erikoinen. Sarjavakanssin uusiminen ei ollut enää omissa käsissä, mutta voitolla toivo eläisi. Pelaajatilanne oli likimain hämmentävä, sillä pöytäkirjasta jouduttiin jopa jättämään jokunen ulos, kun tilaa oli ainoastaan 18 nimelle. Kuntoutushenkilökuntamme ansaitsee toimistaan lähes tulkoon lääketieteen Nobelin, sillä tuollaiseen kokonaistulokseen oli vaikea uskoa viimeisimmissä vierasotteluissa. Jokunen tärkeä pelaaja oli erilaisista syistä sivussa, mutta ainakaan verenvähyyteen ei tällä kertaa kaaduttaisi, vaikka pikkuvammat useita pelureita vaivasivatkin. Treenitaukomme lähenteli jo kolmea kuukautta, mutta tavoite oli selvä... Voittaa oma ottelu ja tutkailla, josko se riittäisi nostamaan Huikeat Pojat putoamisviivan paremmalle puolelle.

Ottelun alla aiheutti pientä hämmenystä vieraiden kokoonpano joka oli muuttunut kutakuinkin kaikkien pelaajien osalta alkuperäisestä. Myöhemmin oli selviävä, ettei se jäänyt ainoaksi ihmettelyn aiheeksi, mitä sähköisiin pöytäkirjoihin tuli. Ottelupäivän sää oli puolestaan varsin mainio, kun ottaa ajankohdan huomioon. Poutakeli, lämpöasteita kymmenkunta ja aamua viilentänyt tuulikin tyyntyi. Yleisöä valui paikalle 30-40 henkeä.

Synttärisankari-Piiskuri oli laatinut hyvän ottelusuunnitelman ja alkulämmössäkin oli havaittavissa tietynlaista jämäkkyyttä. Itse ottelu ei taas tarjonnut jämäkkyyttä aivan alkuhetkille, kun vieraat saivat jo avausminuutilla laatutontin. Pete oli onneksi hereillä ja vesitti vihulaisen yrityksen.

Avauskympillä oli karmean kova tempo, kun joukkueet hakivat asemia. Ehkä tahtipuikko oli hienokseltaan vierailla, mutta emme mekään hampaattomia olleet. Läheltä piti-tilanteita oli useita ja avauspuoliskon puolivälissä oltiin jo avopaikassa. Kylänmies laukaus oli harmiksemme epätarkka ja ohihan se meni.

Ensimmäinen puoliaika jatkui ankaran väännön merkeissä eikä kentällä annettu periksi missään vaiheessa. Armoa ei pyydetty eikä sitä varmaan olisi annettukaan. Maalipaikoilla ei kauheasti herkuteltu, mutta oli vierailla hivenen laadukkaammat yritykset. Tauolle mentiin kuitenkin maalittomassa tasatilanteessa.

Tauolla punottiin uusia juonia ja koetettiin pitää taisteluilme kohdillaan. Pelaavaan kokoonpanoon oli tullut peräti kolme muutosta, kun jo 40. minuutilla olimme joutuneet tekemään kaksi pakotettua vaihtoa ja kolmannen sitten tauolla.

Toisen puoliajan alkuun tulikin terävä HuiPo, joka sai pallon maaliinkin 50. minuutilla. Massiiviprässi aiheutti harhasyötön ja peliväline pelattiin Teemulle avopaikkaan. Hän puttasikin nahkakuulan takakulmaan, mutta paitsioliputus aiheutti hylkäyksen. Siitäkin huolimatta, että toinen laitapuolustaja oli selvästi alempana.

Tuon episodin jälkeen nähtiin pitkä pätkä pääasiassa keskialueen ankaraa taistelua. Tunteetkin alkoivat lämpenemään ja suut käymään. Tunti oli jo täynnä, kun Maikki paukutti lähisivuvaparin sen verran painavana, että vihulaisveskari joutui torjumaan sen kulmaksi. Maikki antoi myös seuranneen kulmapotkun ja löysi Arton päänupin. Arto nyökkäsi nahkakuulan 7 metristä kohti maalia ja sinnehän se riemukkaasti upposikin viivamiehen kovasta vastuksesta huolimatta.

Maali ei kauheasti muuttanut pelinkuvaa, vaan se jatkui tasaisena taisteluna. Pyrimme pitämään paketin kasassa ja hakemaan ottelulle niittiä paikan tullen. Molemmilla joukkueilla oli omia kelvollisia tonttejaan, mutta uhrautuvat puolustukset tekivät mitä hienompia katkoja.

Omaa tilannettamme ei helpottanut liveseuranta muista otteluista, sillä varsinkin Kokkolasta oli luettavissa lohdutonta kertomaa kotijoukkueen muka johtaessa jo kolmella maalilla. Mikäli he voittaisivat, niin oma voittomme yhtä tyhjän kanssa. Kentälle tuloksia ei kuitenkaan huudeltu, vaan joukkue sai jatkaa taisteluaan rauhassa.

Päätöskymppi ja sitä seurannut viisiminuuttinen lisäaika olivat melkoisen ankaraa kapinaa, kun paikallisvastustajat pistivät kaiken peliin. Lopulta ottelun tuomari puhalsi ottelun päättyneeksi ja olimme ainakin hoitaneet oman osamme. Siirryimme seuraamaan liveseurantaa ja sehän kertoi seinäjokisten ihmenoususta Kokkolassa. Emme olleet uskoa, että sarjapaikkamme olikin pelastumassa ja millä tavalla. Myöhemmin tosin selvisi, että seinäjokiset olivat latoneet maalinsa paljon aiemmin eikä kotijoukkueen vastaava ollut viitsinyt syöttää niitä järjestelmään. Oliko syynä sitten meidän tahallinen harhauttamisemme peli-intomme lannistamiseksi vai pelkkä kyvyttömyys..? Kas sitä emme tiedä.

FC Jukola - SIF 1-0 (0-0)
1-0 64' Arto nuppasi Maikin kulmapotkun pömpeliin.

Ottelupöytäkirja

Tämä oli tasainen ottelu, jonka onnistuimme riemuksemme voittamaan. Vierasjoukkueesta ei huomannut kyllä tippaakaan, ettei heillä ollut sen suurempaa panosta. Sen verran kovaa he tulivat päälle. HuiPon ansioksi on kyllä sanottava, että tänään ei jäänyt ainakaan yrityksestä kiinni. Eihän se nyt nättiä koko aikaa ollut, mutta riittävän hyvää. Ja eihän voi sitä edes uskalla jättää yrittämättä, kun likimain maailman vahvin ihminen on edellispäivänä lähettänyt videoviestillä tsemppaukset.

Piiskuri-Esa: Tämä oli mitä mainioin syntymäpäivälahja. Kiitos!

Raportti jää nyt ajanpuutteessa tällaiseksi nysäksi, sillä päätösgaala painaa päälle ja jotain kuitenkin haluttiin tarjota jo nyt. Myöhemmin saattaa olla tuloillaan tarkempaa kausianalyysia, mikäli toimitus löytää lisävirtaa tämän tunteellisen päivän jäljiltä.

Ei tullut visiitistä ranskalaista ja se on kiva se. HuiPo!

Viimeksi muutettu 04 loka 2016
free joomla templatesjoomla templates
FC Jukola - ???

-
-

-
PeFF - FC Jukola
3-0
 Ottelupöytäkirja
Virkiä - FC Jukola

La 18.3. klo 12.00
Patruuna-Areena

Harjoitusottelu
2018  FC Jukola