04 maalis 2017

Voitto tuli, mutta tekemistäkin riittää

FC Jukola jatkoi treenimatsien merkeissä matkaamalla naapuripitäjään kohtaamaan paikallisen FC Korsholman. Ottelu pelattiin yhteispinta-alaltaan Suomen suurimman yhtenäisen yleisurheilu-, palloilu- ja monitoimihallin, Botniahallin, lauantai-illassa.

Ottelutapahtuma aloitettiin viettämällä hiljainen hetki vastustajan riveissä pitkään vaikuttaneen ja hiljattain poisnukkuneen seuratoimijan muistolle. FC Jukola ottaa osaa läheisten suureen suruun.

Ottelun päästessä käyntiin säätilaa voinee kuvailla lämpimäksi, tuulettomaksi ja keinovaloilla valaistuksi. HuiPo näytti alkuhetkillä siltä, että varastosta olisi löydetty ainakin tasapainoa ja paketti tuntui pysyvän paremmin kasassa kuin aiemmissa harjoitusmittelöissä. Pidemmät syöttöketjut odotuttivat itseään, mutta peliä saatiin painettua vastustajan päätyyn. Palkintokin tuli, kun toppari paukutti pelivälineen niin kovin topparimaisesti kulmapotkun jälkimainingeissa pohjevolleylla a.k.a. sivusäärisuojalla pömpeliin. Johto tuplaantui vartin kohdalla, kun päätyrajalta päästiin napauttamaan takaviistoon ja maaliruisku kimpoilutti sisäteräsijoituksensa verkkoihin.

45-minuuttisen avauspuoliajan jälkimmäinen puolisko näytti taas tältä talvelta turhankin tuttuja hajoamisen merkkejä. Vastustaja pääsi kaventamaan pilkulta, kun harkitsematon rike heidät tuollaiseen loistopaikkaan johdatti. Joitain muitakin kelvollisia tontteja kotijoukkueella oli, mutta suurempina tuhlareina toimivat HuiPon avopaikkojen hyödyntämistä vieroksuneet hyökkääjät.

Täyspitkän avauksen jälkeen vietettiin lyhyttä taukoa. Hiihtoloman ja vaivojen kaventamaa pelaajaryhmää oli jo avauspuoliskolla pyöritetty vaihtorumbassa ja sama tulisi jatkumaan.

Toinen puoliaika oli avauspuoliskoa holtittomampi. Peli näytti pitkiä pätkiä Amerikan Yhdysvaltojen läntisimmän osavaltion mukaan nimetyltä palloilulta. Toki HuiPolla oli siinä enemmän ja laadukkaampia maalipaikkoja kuin vastustajalla, mutta mustasaarelaiset ehtivät tulla jo tasoihin keinonurminuoliaisella.

Seuraavaksi FC Jukolan urheat pikkusoturit ottivat johtoaseman takaisin, kun läpiajosta osuttiin viimeinkin ja jekkunuppauskin yllätti kotikopparin. Kahden maalin johto onnistuttiin kuitenkin hassaamaan pikavauhtia, kun ensiksi ainoastaan 3/4 jäsentä puolustuslinjasta osallistui paitsioansaan ja muutamaa minuuttia myöhemmin rangaistusalueen ulkopuolinen maanuoliainen upposi pystypuun kautta takakulmaan.

Nopeasti johtoasema kuitenkin otettiin takaisin, kun nahkakuula survottiin maalinedustaistelun jälkeen verkkoihin. Ottelun olisi voinut ratkoa jykevämminkin, mutta reiluun minuuttiin hassatut kolme avopaikkaa eivät tuottaneet tulosta. Toista puoliaikaa ehdittiin pelata lopulta 35 minuuttia, kunnes vuoro tuli päätökseensä ja oli aika päästää präntööläiset ratkomaan jäsentenvälisiään.

FC Korsholm - FC Jukola 4-5 (1-2)
0-1 05' topparivolley 16 metristä
0-2 16' näppärää siirtelyä ja sisäteräsijoitus takaviistopassiin
1-2 24' rangaistuspotkusta
2-2 55' maanuoliainen
2-3 60' läpiajosta
2-4 64' jekkuroikotusnuppaus 10 metristä
3-4 67' paitsioansan pimeä puoli
4-4 70' maanuoliainen 20 metristä, takatolpan kautta
4-5 71' irtopalloviimeistelyllä voittoon

Vt. toimitus näki 80 minuuttia sangen sekalaista pallottelua. Oli siellä välähdyksiä paremmasta, mutta kääntöpuolellekin jäi edelleen kovin paljon. Lienee hivenen turhan julmasti sanottu, mutta välillä jäi sellainen kuva, että hyökkäys ja puolustus kilpailevat keskenään ottelun häviämisestä. Vastustaja sai välillä maalipaikkoja kovin vaarattoman näköisistä tilanteista ja yläkerrassa ideoitiin mitä kekseliäimpiä tapoja hukata avopaikkoja. No tietenkin tässä mennään joukkuekokonaisuutena eivätkä eri ryhmityslinjat ole toisistaan riippumattomia, mutta kaipa te siedätte pienet kieli- ja mielikuvat. Ja kuten tuli aiemmin sanottua; oli siellä hyvääkin.

Vastuukoutsi-Heski: Työsarkaa riittää. Haalarit on kaivettava esiin, mikäli edes sarjapaikan uusimisesta voisi haaveilla. Suurimmat kehityskohteet löytyvät joukkuepuolustamisesta ja hyökkäyksiinlähdöistä.

Kielitaitoinen pelaaja: Have to play much more better in competitive matches.

Lopuksi heittäydytään positiivisiksi ja riemuitaan voitosta. Eipä niitäkään liikaa ole tässä viime talvina napsunut, joten nautitaan hetki. Treenimatsit jatkuvat parin viikon kuluttua ja silloin retkeillään Lapualle. Sen verran hikistä reissua odotamme, että samalla päivälle on varattu kylpyiltamat. Kohti kesää, HuiPo!

Viimeksi muutettu 05 maalis 2017
free joomla templatesjoomla templates
FC Jukola - ???

-
-

-
PeFF - FC Jukola
3-0
 Ottelupöytäkirja
Virkiä - FC Jukola

La 18.3. klo 12.00
Patruuna-Areena

Harjoitusottelu
2018  FC Jukola