01 huhti 2017

Kotiavaus keskellä kaupunkia!

FC Jukola koki viime kaudella Elisa Stadionilla järjestetämänsä spektaakkeliderbyn VPS-j:tä vastaan sen verran huikeaksi tapahtumaksi, että tällä kaudella samaisen mittelön kohdalla korotetaan panoksia entisestään ja nyt kyseinen koitos sattuu vielä olemaan kauden 2017 ensimmäinen kotiottelumme. Jos viime kaudella oltiin jalkapallopaikoista keskeisimmässä, niin nyt pelipaikkana on koko kotikaupunkimme keskeisin paikka.

FC Jukola kohtaa toukokuun alkupäivinä kauden 2017 ensimmäisessä kotiottelussaan VPS-j:n ja pelipaikkana on ennenkin historiallisia tapahtumia todistanut Vaasan tori! Torilla on toki ennenkin pelattu jalkapalloa ja Wasa Footballcupin onnistuneet esimerkit olivat osaltaan tekemässä tästä ideasta totta.

Torilla pelaaminen aiheuttaa suuren määrän työtä, sillä eihän markkinapaikkaa ole puhekielessä turhaan jaettu ylä- ja alatoriin. Tuo sisämaata kohti painuva maastonkorkeus aiheuttaa sen, että on nähtävä vaivaa kenttäalueen saamiseksi vaateriin. Tässä tulevat apuun Jukolan Rakentajilta saatava työ- ja asiantuntija-apu sekä ottelua edeltävästä vappujuhlinnasta saatava biomassa ja muu orgaaninen aines. Vappu jättää torille perinteisesti valtavat määrät biomassaa orgaanisen aineksen lisäksi ja nyt tuo materia saadaan hyötykäyttöön kenttäpohjaa tasaamaan. Kenttäpinnoite saadaan puolestaan lainaan toisaalta, sillä Vaasa haluaa todellisena jalkapallokaupunkina olla mukana tässä huikeassa kansanjuhlassa ja antaa Isolahden tekonurmen lainaan tähän otteluun. Kaupungin kunnossapito-osasto käy rullaamassa tekonurmimaton Isolahdesta, asentaa sen ottelupäivänä torille ja siirtää sen takaisin Isolahteen nopeasti ottelun jälkeen.

Yleisön olosuhteitakaan ei ole unohdettu, vaan niistä pyritään tekemään tälle tasolle ensiluokkaiset. Hietalahdesta ylijääneitä siirtokatsomoita tuodaan torille ja kuppi-istuinkapasiteetti tulee olemaan vähintään 500. Täten tässä samaisessa otteluparissa viime kaudella tehty FC Jukolan yleisöennätys, 240 silmäparia, on mahdollista rikkoa. Ja jos tähän mennessä ollaan pelattu siellä, missä jalkapallokansa on, niin nyt mitellään koko kansan keskellä. Kansalle täytyy tietenkin tarjota sirkushuvien lisäksi leipääkin ja FC Jukolan myyntipiste tulee olemaan läsnä ennennäkemättömin grillaussatsauksin. Vihanneksista maukkainta tullaan kypsentämään sekä A- että B-luokassa eikä makeankipeitäkään tulla unohtamaan ja kahvikuppostakin kaipaavat tullaan huomioimaan.

Tämä paikallisottelu on osa Suomi100-juhlintaa ja siinä ovat mukana niin FC Jukola, Jukolan Rakentajat, Vaasan kaupunki, Palloliitto kuin Suomen valtiokin. Olethan mukana tässä historiallisessa tapahtumassa juhlistamassa niin kuningaslajin riemua, paikallismatsin kiivautta kuin maamme juhlavuottakin.

FC Jukola on nyt 23. peräkkäiskauttaan mukana suomalaisessa jalkapallojärjestelmässä eikä ole tähän mennessä koskaan pyytänyt pääsymaksua kotiotteluihinsa ja asiaan ei ole nytkään tulossa muutosta. Haluamme tarjota tämän pienen kyläseuramme mittakaavassa massiivisen näytöksen kaikille kiinnostuneille ja toivottavasti mahdollisimman moni myös löytää paikalle. Toivotamme myös vieraskannattajat lämpimästi tervetulleeksi tapahtumaan ja otteluunhan on siis tosiaan vapaa pääsy.

FC Jukola - VPS-j, keskiviikkona 3.5. klo 19:00 Vaasan torilla. Tervetuloa!

Viimeksi muutettu 01 huhti 2017
free joomla templatesjoomla templates
FC Jukola - ???

-
-

-
PeFF - FC Jukola
3-0
 Ottelupöytäkirja
Virkiä - FC Jukola

La 18.3. klo 12.00
Patruuna-Areena

Harjoitusottelu
2018  FC Jukola