10 huhti 2017

Lauantai-illan kylvetys

Kalenterivuoden 2017 ensimmäinen ulkoilmaottelumme näki päivän- ja keinovalon huhtikuisessa lauantai-illassa, kun piipahdimme Jeppiksen Länsikentällä harjoitusottelemassa sarjatulokas PeFF:ä vastaan.

Ottelu alkoi sangen myöhään, vasta klo 19. Tuttu polttonesteasema lähetti siniset soturit matkaan, mutta pääluku olisi saanut olla korkeampikin ja nyt mentiinkin ohuella ryhmällä sekä jopa lainatorjujaan turvautuen. Tunnelma oli kuitenkin, jos ei nyt katossa niin, vähintäänkin mainio.

Hyvä tunnelma kantoi otteluun asti ja kymmennennelle minuutille saakka voiton ajateltiin matkaavan mukanamme Vaasaan. Sitten tahtipuikko siirtyi melko pysyvästi kotijoukkueelle. He tuntuivat lopulta haluavan voittoa enemmän ja tämä näkyi etenkin voitettuina kaksinkamppailuna. Omat otteet olivat puolestaan kevätkauden heikoimmat. Liekö syynä sitten osittain vajavainen urheilullisuus ja entisen Neuvostoliiton kokoinen pelikenttä, mutta välimatkat pääsivät kertaantumaan vaarallisen pitkiksi. Tämä teki sekä puolustus- että hyökkäyspelaamista kovin vaatimatonta. Kotijoukkue hyökkäsi ennenkaikkea nauttimalla tyhjästä tilasta selustassamme ja vikkelä hyökkääjä kävi kirmaamassa pystysyötettyjä nahkakuulia pömpeliin.

Hyvä ruoka, parempi mieli - siten nuoltiin haavoja. Paikallinen kuuluisuus väänsi meille kebabpöperöt ja yhteisellä päätöksellä pidättäydyimme kaikkein suurimmista mätöistä.

PeFF - FC Jukola 5-1 (2-0)  (2*40 min.)
1-0 11'
2-0 36'
2-1 45'
3-1 52'
4-1 58'
5-1 64'

Valmistautumiskautta on jäljellä yhden harjoitusottelun ja muutamien treenien verran. Hiljalleen katseet kääntyvät sarjakauteen ja useampi ulkopuolinen taho on ennustanut HuiPolle vaikeaa kautta sarjataulukon peräpäässä. No ainakin lauantain perusteella siihen on varmaan aihettakin, mutta henki joukkueen sisällä pohjustaa ankaraa tahtoa osoittaa pienen kyläseuran olevan tosissaan taistelemassa vähintäänkin sarjapaikasta. Usko, asenne ja sitoutuneisuus saattavat viedä yllättävänkin pitkälle, mutta nämä ylevät aatokset on myös saatava muutettua teoiksi kentällä.

Lauantai on perinteinen saunapäivä ja sauna se on selkäsaunakin. Puhtaus on puoli ruokaa, opitaan virheistä ja otetaan onkeemme muistakin kansanviisauksista. Kohti kesää, HuiPo!

free joomla templatesjoomla templates
FC Jukola - ???

-
-

-
PeFF - FC Jukola
3-0
 Ottelupöytäkirja
Virkiä - FC Jukola

La 18.3. klo 12.00
Patruuna-Areena

Harjoitusottelu
2018  FC Jukola