23 huhti 2017

Kausiennakko 2017 - kurimusta vai kunniaa?

Vaasan ja keski-Pohjanmaan piirien yhteinen Kolmonen alkaa huomenna maanantaina. FC Jukolan huikeiden poikien omaan avausotteluun on aikaa vielä liki viikon verran, mutta kausiennakkoa puskisi pihalle nyt.

Kolmonen palaa viime kauden jättisarjan jäljiltä normaaliin päiväjärjestykseen. Sarjassa on 12 joukkuetta ja kullekin tulee siten 22 sarjaottelua. Yksi nousee ylemmäs ja kaksi pahnanpohjimmaista putoaa alemmas.

Ohessa on sinisen baletin arvio tulevasta sesongista ja arvioiduista voimasuhteista. Joukkueet on jaettu arviossa kolmeen kategoriaan ja ne ovat kategorian sisällä aakkosjärjestyksessä. Urheilu on yllätyksellistä ja tähänkin arvioon osunee joku enemmän tai vähemmän pieleen mennyt heitto. Joku kurimukseen ennustetuista voi hyvinkin pelata koko kauden paniikkinappulasta erossa ja keskikastista voi valahtaa syöksyyn, mikäli asiat lähtevät menemään päin seiniä/honkia.

TekstiTV-taistelu eli ns. nousukamppailu
Nousu on tänä vuonna kahden kauppa. Kumpikaan ei oikein saisi jättää ennalta budjetoituja pisteitä millekään kentälle, koska  molempien todennäköinen voittoprosentti huitelee kovissa lukemissa.

FC Kiisto On vahvistunut merkittävästi alkavalle kaudelle hankittuaan uusia pelaajia kotikaupunkinsa suuremmista seuroista ja Artur Lemanowiczin kaltaisilla hankinnoilla pelaajisto tosiaan näyttää vahvalta. Uudistanut myös valmennustaan, mikä voi olla suurikin voimavara.

SJK/Akatemia Seura varmasti haluaa akatemiansa kaikkien himoitsemalle tekstiTV-tasolle, sillä  espoolaista superlupausta voi olla vaikea houkutella pelaamaan Pohjanmaan Kolmoseen. Kärkiotteluissa nähtäneen liigapelaajia hakemassa pelituntumaa ja muutenkin resurssipula lienee tuntematon käsite.

Paineettomat puurtajat eli keskikasti
Tähän kastiin on sijoitettu ne joukkueet, joilla lähtökohtaisesti ei ole asiaa nousukamppailuun, mutta putoamispeikkokaan ei ovikelloa vielä soittele.

Esse IK  Tasainen suorittaja on kokenut joitain raskaita menetyksiä, joista merkittävin saattaa olla pitkäaikaisen ykköskopparin poistuminen. Jan Ahlvik piiskaa taatusti joukkueestaan kaiken irti ja joukkue keikkuu tässä kastissa. Ilotulitusta ei välttämättä ole tiedossa, mutta peruspelaaminen ja tiivis alakerta tuovat pisteitä.

Korsnäs FF  Korsnäsissä voi tapahtua ihan mitä tahansa enkä nyt tarkoita ottelupaikkakuntaa. Eväät löytyvät tiukasti sarjan ylempään keskikastiin, mutta veren kiehahtaessa voi sijoitus tippua nopeastikin. Eivät edes saa niin paljon kortteja kuin ansaitsisivat, mutta voittanevat sarjan korttitilaston silti kirkkaasti. Toisaalta joukkueesta löytyä taitoa ja nousuhuuma voi viedä pitkällekin.

KPS Sarjan tällä hetkellä ainoa kokkolalaisnivaska on kuulemma saanut perusvahvaan runkoonsa lisäosaamista, joten heitä lienee helppo veikata paineettomaan välitilaan.

SIF Joukkue lukeutuu parhaina päivinä sarjan ikävimpiin ja nimekkäimpiin vastustajiin, mutta ohipäiviäkin voi odottaa osuvaksi. Harjoitusottelut menneet penkin alle, mutta kauden musta hevonen saattaa laukata Sundomissa. Maalivahtipeli sarjan kärkiosastoa.

Sporting Kristina Pelataanko Kristiinassa tänä vuonna omilla pojilla vai turvaudutaanko ulkomaan apuihin, kuten viime kaudella? Todennäköistä on, että tänä vuonna alueen nuoret saavat kasvaa ja pelata. Todennäköisesti säilyttää tänä vuonna vaivatta paikkansa kiitos maaliruisku Tarvollin ja seuralta löytynee taloudellisia muskeleita joukkueen vahvistamiseen, mikäli tilanne kriisiytyy viime kauden tavoin.

Katkera kurimus eli sarjapaikastaan taistelevat
Sinisen arvion mukaan putoamispeikko hiippailee oven takana tänä vuonna useammankin eri joukkueen oven takana. Vaikea nähdä minkään seuraavista joukkueista tekevän kiusaa ainakaan sarjan kärkikaksikolle. Alapään joukkueet ovat erittäin tasaväkisiä, keskinäisillä otteluilla on valtava merkitys ja pienet marginaalit ratkaissevat putoajat.

FC Jukola Joukkue on muuttunut lähes kokonaan edellisvuoteen verrattuna, kun pitkään itseään odotuttanut sukupolvenvaihdos iski viivästyneenä todella voimallisesti. Viime kauden pelaajistosta yli 50% saisi pelata ikämiehissä, joten joskus tämä muutos oli tapahtuva. Pelaajia menetettiin lähinnä eläkepäiville muutaman alemmille tasoille siirtyneen lisäksi. Tekemistä riittää ja treenimatsitkin menivät enimmäkseen mollisointuja näppäillen. Halua, paloa ja nälkää joukkueessa kuitenkin riittää ja Huikeiden Poikien uusi saapumiserä lähteekin sarjaan tosissaan (mutta ei vakavissaan). Kaudesta voi odottaa haastavaa, mutta mahdollisuuksia on.

PeFF Keski-Pohjanmaan Nelosesta noussut PeFF yrittää nousuhuumalla ja nuoruuden innolla korvata sen, mitä kenties rutiinipuolelta uupuu. Veikataan lupaavaa alkua, polttoaineen vähentymistä jossain vaiheessa ja monien mahdollisuuksien syksyä.

Sisu-Pallo Seinäjokelaisryhmä on kokenut rutkasti pelaajamenetyksiä, kun useat avainpelaajat siirtyivät paikalliskilpailijaan pl. Petri Huttu. Saa nähdä, mihin suuntaan kovasti joistain aiemmista vuosista urheilullistunut SiPa menee.

Virkiä Sarjaporrasta alemmas pudonnut ja teksti-TV:stä poistunut Virkiä saa kerätä muutaman vuoden Kolmosesta vauhtia, sillä sarjanousuun ei usko kukaan eikä se lienekään joukkueen tavoitteenakaan muutamaan vuoteen.

VPS-j Osa kokeneemmista pelaajista on lopettanut Kolmosen tasolla ja joukkueen lopullinen iskukyky jää nähtäväksi. Omaa toki edellytykset tasapainoiseenkin kauteen. Joukkue lepää pitkälti kärkimies Topias Iloviidan leveillä hartioilla.

Vedonlyöntivälittäjä Nordicbet arvioi tulevaa kautta Voittajavedon kertoimilla ja yllättävän paljon siinä on näköjään samaa omaan arvioomme.
SJK/Akatemia 1.80
FC Kiisto 1.80
Esse IK 6.00
KPS 20.00
Sporting Kristina 40.00
Korsnäs FF 40.00
Sisu-Pallo 65.00
VPS-j 65.00
SIF 100.00
Virkiä 200.00
PeFF 300.00
FC Jukola 500.00

Kas siinä olisi FC Jukolan kausiennakko Kolmosen kaudelle 2017. Tervetuloa kotimatseihimme mylvimään ja siinä sitä kuulkaas on edullinen harrastus. Nähdään viheriöillä, HuiPo!

free joomla templatesjoomla templates
FC Jukola - ???

-
-

-
PeFF - FC Jukola
3-0
 Ottelupöytäkirja
Virkiä - FC Jukola

La 18.3. klo 12.00
Patruuna-Areena

Harjoitusottelu
2018  FC Jukola