03 touko 2017

Shokkiselvitys - vapun jälkeen on elämää!

Oli aika ensimmäisen kotiottelun. Se oli vieläpä paikallismatsi, mutta lähtökohdiltaan arvelluttava. Alla oli Östermyrassa kärsitty murskatappio, pitkän vapun aiheuttamat epävarmuudet ja vieläpä arkimatsille poikkeuksellisen varhainen alkamisaika.

Ottelupäivän sää oli siinä mielessä upea, että talvi alkoi hiljalleen höllentämään otettaan. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta ja lämpöasteitakin oli liki kymmenen, mutta pohjoistuuli sentään muistutteli itsestään. Pelaajatilanne oli sangen kelvollinen, sillä pöytäkirjaan oli asettaa 2+14 sinisen baletin atleettia ja yleisöä keväinen varhaisderby houkutteli paikalle kuutisenkymmentä silmäparia.

Ottelun alussa mentiin hienokseltaan keltapaitaisten vieraiden merkeissä ja joitain maalintekoyrityksiäkin he saivat aikaan jopa kerran pystypuuta pienestä kulmasta kolisuttaen. Huikeiden poikien ensimmäinen pelaajavaihtokin osui noihin hetkiin, kun vaivat pakottivat yhden sinisistä vaihtoon.

Varttitunnin jälkeen tahtipuikko vaihtoi omistajaa ja HuiPo asetteli takamuksensa kuskinpukille. Mitään mahdottoman vaarallista ei kuitenkaan saatu aikaan ennen puolen tunnin molemmin puolin nähtyjä välähdyksiä loistokkuudesta. Kauden avausmaalimme tuli hivenen puskista, mutta miksipä sitä kulmapotkua ei voi suoraankin pömpeliin niitata. Tuon Jussin tähtihetken jälkeen oli juniorijaoston aika loistaa. Oli siinä hyökkäyksessä alkujaan Heiskaritkin mukana, mutta he jäivät ihastelemaan taustalle, kun Kasse lopulta napautti kuusimetrisellä avainsyötöllä Miikka K:n toppareiden välistä avopaikkaan ja hän tsippasi mahtikosketuksella nahkakuulan yli vastaantulleen vierasveskarin.

Peli seestyi kymmeneksi minuutiksi, mutta taukoa edeltäneet minuutit olivat sitten melkoista menoa ja meininkiä. Kimaran avasi Matiaksen puskupaikka aivan takatolpan tuntumasta, mutta täysosuma jäi syntymättä. Sen jälkeen vieraat alkoivat lähetellä keskityksiä rangaistusalueellemme ja niiden purkamisessa riitti tehtävää useammaksi kerraksi. Mentiin jo lisäajalla, kun äänijänteitäkin koeteltiin. Kotikopparina pelannut Rase piti palloa kädellään maata vasten, jolloin sen käsittääksemme pitäisi olla hänen hallussaan. Vihulaishyökkääjä kävi kuitenkin neppaamassa pelivälineen irti huostasta ja vaaran paikka oli syntynyt. Rase kuitenkin sai heilautettua toisen yläraajansa seuranneen laukauksen tielle ja erikoisen lentoradan saanut kuti päätti ilmavan matkansa pömpelimme katolle.

Tauolla kuunneltiin iskelmämusiikkia ja luotiin henkeä. Se tuntuikin olevan toimiva resepti, sillä johtomme kasvoi heti toisen puoliajan alkuun. Maikki pääsi nousemaan vasemmalta ja hänen painava maanuoliaisensa oli syöttölaatuluokaltaan AAA. Pelaajavalmentaja-Petri oli hyökkäyksen edetessä hiljalleen siirtynyt ykkösluokan maalintekosektoriin ja hänen tehtäväkseen jäi putata pallo pömpeliin siitä vitosen viivan hujakoilta.

Kolmas maalimme teki pelin viihdearvolle siinä mielessä hallaa, että sen jälkeen mentiin pitkä pätkä suhteellisen tapahtumaköyhästi, mitä maalipaikkoihin tuli. Tunti oli täyttymässä, kun pääsimme kuitenkin iskemään jo neljännen maalimme. Tilanne lähti kehittymään muurinjääneestä lähivaparista, joka jätätti pelivälineen pomppimaan siihen rangaistusalueen rajan tuntumaan. Aikansa flipperiä katseltuaan Kasse pääsi volleypompottamaan nahkakuulan kohti maalia ja koutsi kävi muuttamassa sen liikerataa juuri otollisesti vierasveskarin yllättämiseksi.

Viimeinen puoli tuntia olikin sitten lähinnä loppuvihellyksen odottelua. Vaihtorumba jauhoi ja peli oli sangen sekavahkoa. Vieraat käynnistelivät loppukiriään pitkän aikaa ja oikeastaan vasta päätöskympillä nollapelimme alkoi olla jossain määrin uhattuna. Niistäkin uhitteluista selvittiin ja maukkaan tarpeelliset sarjapisteet olivat siirtyneet pienen kyläseuran laariin.

FC Jukola - VPS-j 4-0 (2-0)
1-0 28' Jussi painoi suoraan kulmapotkusta, vieläpä mahdollisimman hankalaan tuulirakoon
2-0 33' Miikka K tyylitsippasi, Kasse vapautti pikkusiirrollaan
3-0 46' Heski puttasi, Maikki poikittaissyöttöviuhutti
4-0 58' Heski ohjasi, Kasse alusti pomppuvolleyllaan

Ottelupöytäkirja

Tämä oli maistuva ja tärkeä voitto. Nyt on pistelaarissakin täytettä eikä sitä tarvinnut odottaa liian pitkään. HuiPo ansaitsi voittonsa, mutta lukemat kyllä hivenen mairittelevat pienen kyläseuramme edustusjoukkuetta. Maalipaikat käytettiin hyväksi varsin tehokkaasti, mutta vielä jotain piippuunkin. Vastustajalla oli jokunen kelvollinen maalipaikka päästä mukaan otteluun, mutta tänään ei uponnut. Voiton siemeniä kylvettiin lisäksi kaksinkamppailuissa, joita sininen baletti voitti varsin hyvällä prosentilla. Pelaajistoa voi kiittää kokonaisuudessaan, mutta nostetaan yhden ex-huipon muodostaman raadin valitsema nimi parrasvaloihin. Ex-presidentin kaima julisti toimitukselle: "Jussi Nyman, MotM, ei kahta sanaa".

Päävalmentaja-Petri: Työvoitto. Joukkue oli valmis paiskomaan metrejä yhteisen edun eteen ja käytimme myös omat paikkamme tehokkaasti hyväksi. Voitimme suurimman osan kaksinkamppailuista. Jos jatkamme kovaa työtä, niin päänahkojen napsiminen on jatkossakin mahdollista. Nautitaan hetki, mutta ei tässä ole varaa tuudittua yhtään mihinkään ja ruveta piehtaroimaan hyvän olon tunteessa.

Kapteeni-Rami: Tänään pelattiin joukkueena ja toteuttiin pelisuunnitelmaa ensimmäiset 70 min. erittäin hyvin. Joka jätkä taisteli tänään suurella sinisellä sydämellä joukkueen eteen ja se lämmittää mieltä. Erityiskehuni menevät keskikentän pikkumiehille; Miikka K, Kasse & Jussi. Toki parannettavaa jäi seuraaviin peleihin ja etenkin hyökkäyspelimme hyytyi toisella puoliajalla, mutta tästä on hyvä jatkaa ja 4-0 voitto loi uskoa koko joukkueeseen.

Tämä oli siis derbyvoitto ja seuraavaa mahdollisuutta sellaiseen ei tarvitse odotella kovinkaan pitkään. Otteluohjelma on nimittäin kaikessa kieroudessaan pistänyt kaikki derbymme yhteen pötköön ja seuraava sarjaottelumme on kaupunkilaismaalaisia eli SIF:iä vastaan. Tuo mittelö on vuorossa 1½ viikon kuluttua ja silloin palataan sisätiloihin; Fennia Areenaan. Kai tässä jotain treenejäkin on sitä ennen, mutta niistä evp-toimitus ei tiedä yhtään mitään.

Kotivoitto. Derbyvoitto. Avauspisteet. Palautuminen murskatappiosta. Todiste vapun jälkeisestä elämästä. HuiPo!

Viimeksi muutettu 03 touko 2017
free joomla templatesjoomla templates
FC Jukola - ???

-
-

-
PeFF - FC Jukola
3-0
 Ottelupöytäkirja
Virkiä - FC Jukola

La 18.3. klo 12.00
Patruuna-Areena

Harjoitusottelu
2018  FC Jukola