28 kesä 2017

Väkevä avauspuolisko pohjusti hienon kotivoiton

Juhannus oli juhlittu ja juhannusputket katkottu, kun Huikeat Pojat aloittivat massiivisen kotikaupunkiputkensa. Tähtiä kuin Otavassa, poikia on Jukolassa ja nyt myös peräkkäismatseja Vaasassa. FC Jukola pelaa siis seitsemän ottelua putkeen kotikaupungissaan.

Putki aloitettiin kohtaamalla kaukomatkalaisia. Jos on kaupungissamme eurohuumaa, niin mekin kohtasimme vastustajan toisesta maasta; Keski-Pohjanmaasta. KPS oli tuttu jo viime kaudelta ja he olivat sittemmin mellastaneet siirtomarkkinoilla alempaan keskikastiin viime suvena päätynyttä joukkuettaan vahvistaen. He ottivatkin kauteen karmaisevan kovan alun, mutta sittemmin suksi oli välillä lipsunut.

Huikeiden Poikien lähtötilanne oli sangen hyvä, vaikka pikkuvammat ja kesälomakausi väkeä verottivatkin. Juhannuksen jälkeen oli jopa ehditty treenaamaan, joten iskukyvyn eteen oli tehty kaikki mahdollinen. Ja kaikki pitääkin laittaa aina peliin, mikäli pieni kyläseuramme edes kuvittelee saavansa pinnoja kivikovassa Kolmosessa.

Sää oli jalkapallolle liki täydellinen, sillä aurinko paistoi ja lämpöasteita oli passelit viitisentoista. Kenttä sen sijaan oli kaukana täydellisestä, sillä Huutoniemen nurmi on kyllä harmillisen huonossa kunnossa. Tuntuu jotenkin uskomattomalta, vaikka kevät olikin myöhässä. On tässä kuitenkin ollut jo parisen kuukautta nurmenkasvatuksen kannalta täydellisiä kelejä. Mainittakoon vielä yleisömäärä ja silmäpareja taisi parhaimmillaan olla läsnä joku viitisenkymmentä.

Oli siellä tietenkin ottelukin ja se kulki täydellisesti Huikeiden Poikien laatiman käsikirjoituksen mukaan. Vieraat saattoivat jopa pitää palloa enemmän, mutta he eivät saaneet yhtään mitään aikaan. HuiPo sen sijaan oli sen sijaan paikan saatuaan alati vaarallinen hyökkäyssuuntaan ja vieraspuolustusta raadeltiin armottomasti. Puolittaisten tonttien lisäksi pelinrakentelukoneistomme sai kehiteltyä avauspuoliskolla kuusi tuhannen taalan paikkaa ja niistä rankaistiin neljästi. Kaikkien aikojen liitoon päässyt Kotti osui kahdesti ja Miikka K & J Mäkinen kertaalleen. Vierailla ei ollut avauspuoliskolla yhtäainutta mainitsemisen arvoista maalipaikkaa, vaan joukkuepuolustuksemme tylsytti heidän syömähampaansa täydellisesti.

Toinen puoliaika oli sitten melkoista läpsyttelyä, kun ottelu tuntui ratkenneelta eikä HuiPokaan sortunut liian vakavaan löysäilyyn. Sen verran ote kuitenkin kirposi, ettei omia lisäosumia enää joistain kelvollisista tonteista huolimatta nähty ja vieraatkin saivat muutamia mahdollisuuksia kavennukseen. Ehkä heilläkin oli kaikkein kovin keskittyminen herpaantunut, sillä varsinkin viimeisen kymmenminuuttisen parissa laatupaikassa oli voinut onnistua paremminkin. Yhtä kaikki, toisella puoliajalla ei nähty maalin maalia ja FC Jukola otti vakuuttavan kotivoiton.

FC Jukola - KPS 4-0 (4-0)
1-0 07' Kotti kipitti pystypalloon ja kurotusviimeisteli
2-0 25' Kotti upotti tyhjiin, Ilpo alusti
3-0 30' Miikka K tuikkasi läheltä, Kotti passasi
4-0 40' J Mäkinen survoi, mutta muutoin tilanne meni evp-toimitukselta ohitse

Ottelupöytäkirja

Voittoa on helppo sanoa ansaituksi, sillä sitä puoltavat sekä selvät loppulukemat että maalipaikkojen selvä epäsuhta hyväksemme. Eihän se peli mätäsmatolla koko aikaa niin kauhean kaunista ollut, mutta joukkue piti fokuksen kasassa ja hoiti homman tyylikkäästi. Se oli jatkonkin kannalta hyvä juttu, sillä nyt puolikuntoisiakin pystyttiin säästelemään eikä heidän jatkoaan tarvinnut vaarantaa tässä mittelössä.

Päävalmentaja-Petri: Hieno ensimmäinen puoliaika ja ottelu oli taputeltu. Tauolla juttelimme, ettei saa passivoitua liikaa niinkuin edellisessä kotiottelussa.  Ihan asiallinen torjuntavoitto nähtiinkin toisella puoliajalla ja nollapeli on aina erinomainen juttu. Tämä oli hieno palkinto sotilaille, jotka eivät niin usein otsikoissa näy, mutta mahdollistavat taistelun sarjapaikasta. Ensi viikolla mennään taas.

Kapteeni-Rami: Pelattiin tänään kauden tähän mennessä ehjin/paras pelimme ja päästiin tarjoamaan kotiyleisölle maalijuhlia. Erityiskehut kuuluvat tänään koko joukkueelle, sillä kaikki hoitivat oman roolinsa täsmällisesti. Tästä hyvä jatkaa kohti seuraavia koitoksia.

Yksi seitsemästä kotikaupunkiputkimatsista on nyt takana. Viikon kuluttua pelataan kevätkierroksen viimeinen ottelu ja tuolloinkin saamme vieraita Keski-Pohjanmaalta. Äärisuoraviivainen PeFF tulee vieraakseemme ja silloinkin pitää ladata kaikki peliin.

Nautitaan nyt kuitenkin hetki tämän illan erinomaisesta esityksestä, HuiPo!

free joomla templatesjoomla templates
FC Jukola - ???

-
-

-
PeFF - FC Jukola
3-0
 Ottelupöytäkirja
Virkiä - FC Jukola

La 18.3. klo 12.00
Patruuna-Areena

Harjoitusottelu
2018  FC Jukola