05 heinä 2017

Ensimmäinen sarjapuolisko pakettiin tasapelillä

Kausi oli saavuttanut jo sellaisen pisteen, että keskiviikkoillan mittelön jälkeen oltaisiin puolimatkan krouvissa. Se on niitä kaksinkertaisen sarjan yksinkertaisuuksia.

Vastassa oli tällä kertaa sarjatulokas PeFF, jonka kausi oli alkanut suht' nihkeästi. He olivat kuitenkin viimeisissä peleissään osoittaneet piristymisen merkkejä saatuaan runkopelaajiaan takaisin ja muistissa oli myöskin saamamme ryöpytys kevään keskinäisessä treenimatsissa. HuiPon tilanne oli sikäli hyvä, että vaihtovaraa oli varsin mukavasti.

Säätila oli lyhyen kesän jälkeen vaihtunut syksyyn, vaikka heinäkuun alkupäiviä mentiinkin. Lämpöasteita oli kymmenkunta, pohjoistuuli hönki menemään ja taivas oli ohikiitänyttä hetkeä lukuun ottamatta pilvessä. Sadettakin saatiin, mutta onneksi kuurot olivat lyhyitä ja kohtalaisen vähävetisiä. Kastelevin hetki osui juuri taukovihellystä edeltäneille minuuteille ja se tyhjensi lehtereitä rajulla kädellä. Yleisömäärä oli sitä ennen huidellut liki viidessäkymmenessä, mutta sitten kävi kato. Nurmimatto näytti paremmalta kuin aiemmin tällä kaudella, mutta jatkuvat virhepomput todistivat mielikuvan optiseksi harhaksi.

Heti ottelun alusta näki, että vieraiden pistenälkä on valtaisa. Huikeiden Poikien lataus oli sentään parempi kuin Virkiä-kotikatastrofissa, mutta kaukana parhaasta oltiin. Se aiheuttikin sen, että keltapaitaiset vieraat voittivat valtaosan kaksinkamppailuista sekä irtopalloista ja sekös teki sinisen baletin tanssiaskelista ontuvia. Pelikellon minuutit eivät ehtineet edes toiselle kymmenelle, kun omissa ropisi. Lähisivuvapari tavoitti vierasotsan ja nuppaus oli laatukamaa.

HuiPo oli kuitenkin nopeasti tasoihin ja sangen samanlaisella tavalla. Tällä kertaa tosin tilanne käynnistettiin kulmapotkulla ja Maikin toimitus teki mutkan Matiaksen otsaluussa painuakseen siitä voimalla verkkoon. Ensimmäisen puoliajan viimeinen puolituntinen olikin sitten sangen sekavaa taistelua epätasaisella kentällä eikä kunnon maalipaikkoja taidettu nähdä kummassakaan päässä.

HuiPo teki tauolla peräti kolme vaihtoa, mutta pelinkuva säilyi kutakuinkin entisellään. Vieraat veivät enemmän kaksinkamppailuita nimiinsä, mutta hekään eivät saaneet aikaan mitään vaarallista. HuiPon syöttöpeliä vaivasi etenkin passipelin viivytykset ja lampaanhönkäysmäiset toteutukset.

Muutaman kerran pääsimme sentään rangaistusalueelle ja jok'ikinen kerta ne päättyivät karmeaan pulinaan. Oli siihen ainakin välillä syytäkin, sillä puhtaat kaksinkamppailuvoittomme ja avopaikkaan pääsemisemme tuottivat aina vaparin vieraille. Sitten oli niitä kertoja, kun pallollinen pelaajamme torpattiin vähintään kyseenalaisin keinoin, mutta tuolloin herne ei värähtänytkään pillissä. Siinä sitä oli täydellinen resepti urputukselle, kun oman pelin heikkouteen turhautuneet soturit tuntevat kokeneensä vääryyttä kerrankin jotain aikaansaatuaan. Noin muuten peli oli siistimmästä päästä.

Omassa päässä ei ollut sen kummempia vaaranhetkiä, vaikka Rase saattaakin tuntea itsensä Kummeli-Juhaksi. Se ei ollut yksi eikä edes kaksi kertaa, kun kopparimme oli valmistautunut ottamaan pallon syliinsä, mutta sitten se osuukin leukaan. Varsinkin metsämaalin edessä on varsinainen jekkuvyöhyke, josta pompattuaan peliväline voi päätyä lähes mihin suuntaan tahansa.

FC Jukola - PeFF 1-1 (1-1)
0-1 09' Pusku lähisivuvaparin jälkeen
1-1 14' Matias nuppasi, Maikki toimitti

Ottelupöytäkirja

Vaikea tästä on mitään ylisanoja lausua. HuiPon peli oli heikohkoa, mutta kummankin osapuolen maalipaikkojen vähyyttä miettien tasapeli tuntuu oikeutetulta tulokselta. Jotenkin jäi sellainen fiilis, että valmistautumisessa ei onnistuttu sataprosenttisesti, mutta ei tämä nyt sentään mikään jo aiemmin mainitun Virkiä-katastrofin kaltainen rimanalitus ollut. Näitä nyt vain tulee joskus ja pyritään jatkossa pitämään ne mahdollisimman harvassa.

Päävalmentaja-Petri: Odotetun vaikea ottelu eikä vastustajan voitto olisi ollut kauhea vääryys. Vastustaja todella halusi pisteitä ja se näkyi. Tein tauolla useamman herätysvaihdon, mutta jälkiviisastellen käyttämäni kolme vaihtoa olivat tuossa vaiheessa liikaa, sillä se aiheutti ongelmia myöhemmin. Täytyy antaa kunniaa vastustajallekin ja ottelun perusteella olikin vaikea uskoa, että itse olemme sarjanelosia ja pedersöreläiset sarjan pohjalla. Tätähän tämä toisaalta on, sillä oikeastaan melkein kaikki ottelut ovat tasaisia ja voisivat jonain toisena päivänä päättyä toisenkinlaiseen lopputulokseen, kun pienet asiat menevät eri lailla. Täytyy nyt kuitenkin olla tyytyväinen pisteeseen ja siihen, että vieraat pysyivät edelleen neljän voiton päässä meistä. Töitä on jatkettava ja yritettävä ryöstää jokunen lisävoitto, jotta sarjapaikkaa ei meiltä vietäisi.

Kapteeni-Rami: Peli oli tänään meille vaikea, etenkin ensimmäisellä puoliajalla. Vastustaja oli paremmalla asenteella liikkeellä. Kopissa kyllä tiedettiin, että nöyränä pitää olla ja jättää kaikki kentälle. Kaudessa kuitenkin tulee vaikeita pelejä, saatiin sentään piste ja se oli tänään, mitä ansaitsimme.

Kausi on nyt Huikeiden Poikien osalta puolivälissä. Kaikki vastustajat on kohdattu kertalleen ja yksitoista jälleennäkemistä on vielä edessä. Ennen lyhyttä taukoa pelataan vielä kerran, kun jo maanantaina saamme vieraita Seinäjoen täysammattilaisorganisaatiosta.

Piste on pisteettömyyttä parempi ja siihen oli tänään tyytyminen. HuiPo!

free joomla templatesjoomla templates
FC Jukola - ???

-
-

-
PeFF - FC Jukola
3-0
 Ottelupöytäkirja
Virkiä - FC Jukola

La 18.3. klo 12.00
Patruuna-Areena

Harjoitusottelu
2018  FC Jukola