10 heinä 2017

Ensimmäinen ja viimeinen ottelu

Huutoniemen heinäkuisessa maanantai-illassa pelattiin ensimmäinen ja viimeinen ottelu. Se oli syyskierroksen ensimmäinen ottelu ja samalla viimeinen ottelu ennen 2½-viikkoista ottelutaukoa.

Vastus oli ennakkoon kovinta mahdollista kovinta luokkaa. SJK/Akatemia kylvetti HuiPoa kauden avausottelussa ja sittemmin pitänyt kaikista sarjan joukkueista korkeinta ottelukohtaista pistekeskiarvoa. Huikeiden Poikien lähtötilanne oli perusluokkaa eli paremminkin olisi voinut olla, mutta ei niitä valituksen aiheitakaan liikaa ollut.

Otteluillan sää oli jalkapalloon passeli. Lämpöasteita oli liki kaksikymmentä, tuuli päätti uhiteltuaan tyyntyä ja Suomen aurinkoisimmassa kaupungissa paistoi aurinko. Kenttä puolestaan oli edelleenkin vaatimattomassa kunnossa, mutta se nyt on luonnollista luonnolliselle asialle. Yleisöä oli paikalla väestönlaskennan aikaan seitsemisenkymmentä ja heitä varten oli järjestetty oikein palvelupiste. Tuo palvelupiste jäi vain aluksi huomaamatta, sillä siksi sissimäiseen naamiokuoppaan oli myyntipiste sijoitettu. Myyntipisteestä oli saatavilla kesävihannes makkaraa sekä pillimehua ja kyllähän kysyntä & tarjonta lopulta kohtasivat. Kenttätoimitus otti kahdelta kuluttajalta kommentit ja he kehuivat vuolaasti huokeaan hintaan kaupiteltua laatutuotetta.

Ottelun alussa oli het' selvää, että vieraat istuisivat kuskin pukilla ja HuiPo heittelisi kapuloita rattaisiin, minkä ehtisi. Kovasti siinä takuttiin vastaan, mutta peli pyöri voittopuolisesti kenttäpuoliskollamme. Avausmaali pääsi syntymään vähän varkain ja ennenkaikkea turhan aikaisin. Erikoinen neppiroikku putosi puolustajien väliin ja vieraslapikas tuuppasi sen siitä maalimme edestä pömpeliin. Toinen vierasmaali puolestaan syntyi kulmapotkusta, kun otsa juoksutettiin vauhdilla tyhjään tilaan ja peliväline löysi otsan. Oma hyökkäyspelimme jäi ilman mainittavia urotekoja, mutta kyllähän siihenkin oli pyrkimys. Tilanteen avautuessa puolustustarmo vaihdettiin nopsasti hyökkäyskiimaan, mutta kovinkaan valmista siitä ei valitettavasti tullut.

Toinen puoliaika oli pääpiirteittäin avauspuoliskon kaltainen pienin lisävivahtein. HuiPo tuntui haastavan vahvaa vihulaista paremmin, mutta toisaalta omissa ropisi tiuhempaan. Pitkään siinä mentiinkin suhteellisen tasaisissa merkeissä, mutta toisen puoliajan jälkimmäinen puolisko rumensi lukemat aina lumierään asti. Vierasmaalien joukossa oli ainakin rp-osuma ja lähiputti, mutta pari muuta on jo kadotettu historiankirjoittajan lähimuistista. Valmennusjohto tasasi pelaajaryhmän taakkaa ja jo ennen 70. peliminuuttia oli tehty neljä vaihtoa, jotka sitten jäivätkin tänään saldoksemme. Maalivahtia ei vaihdettu, vaikka sitä pelaava koppari niin kainosti pyysikin eikä pelaajavalmentaja hänkään mahtunut pelaavaan kokoonpanoon tänään.

FC Jukola - SJK/Akatemia 0-6 (0-2)
0-1 08' Maalin edestä, puolustajien välistä
0-2 24' kulmapotku, vauhtiryntäys ja nuppaus
0-3 66' olikohan tämä se rangaistuspotku
0-4 72' tai sitten se rangaistuspotku oli tämä osuma
0-5 82' digitaalit vaihtuivat, mutta muistijälkeä ei ole
0-6 87' tässä kohtaa taisi olla Pyssykylän lahjapuoti auki, ehkä

Ottelupöytäkirja

Mitäs sitä selittelemään; parempi voitti. Mennään kuitenkin positiivisuuden kautta ja pelaajiston voi hyvällä omatunnolla todeta pistäneen itseään likoon. Pienellä kyläseuralla on korkeintaan yhden tai kahden kerran varaa bussiin vierasreissulla eikä siihen nyt ainakaan kotikentällä nousta. Tokihan olimme välillä painettuina matalaan blokkiin, mutta sieltä kuitenkin pyrittiin lähtemään väkeviin vastahyökkäyksiin. Tänään jäi vajaaksi, mutta ei se asenteesta jäänyt kiinni.

Päävalmentaja-Petri: Kova vastus ja saatiin jalkapallon oppitunti. Ei kahta sanaa paremmasta joukkueesta. Erityiskehut taistelija J Mäkiselle ja tässä nyt arvuutellaan, josko hänet nähdään tulevaisuudessa Kuortaneen jalkapallolukiossa. Nyt on edessä pieni sarjatauko ja taistelumme on jatkuva.

Kapteeni-Rami: Vastassa oli sarjan paras joukkue ja kaikki kunnia heille. Yritettiin laittaa kampoihin,  mutta vartiointivirheet ja lopun herpaantumisemme liian aikaisin johti turhankin rumiin loppulukemiin. Janne Mäkinen oli tänään kentällä man of the match ja show must go on.

FC Jukolan huikeat pojat vetäytyvät nyt äärimmilleen venyttämällemme ottelutauolle ja seuraavan kerran olemme tulessa 2½ viikon kuluttua. Se onkin sitten tuolloin kolmiosaisen derbyputken avausmittelö ja panokset ne vain kovenevat.

Tänään taistelu hävittiin, mutta sota jatkuu. Matsimakkarasta sai energiaa, joten ottelutauon jälkeen pitäisi olla iskussa. HuiPo!

free joomla templatesjoomla templates
FC Jukola - ???

-
-

-
PeFF - FC Jukola
3-0
 Ottelupöytäkirja
Virkiä - FC Jukola

La 18.3. klo 12.00
Patruuna-Areena

Harjoitusottelu
2018  FC Jukola